10 leuke cadeau ideeën voor Outdoor liefhebbers

Soca trail Slovenie - voorfoto

De sint is net het land uit en de kerstman staat alweer bijna op de stoep. Ben jij nog opzoek naar een leuk, praktisch en duurzaam cadeau voor je volgende wandelavontuur? Ik ben op zoek gegaan en kwam op de volgende cadeau-ideeën. Het zijn stuk voor stuk cadeaus die ikzelf in ieder geval graag zou krijgen 😀

Cadeau tips

1. Geef een ‘Adventure in a Box’ kado!

Wil jij graag op avontuur, maar heb je geen zin in alle voorbereidingen of heb je geen idee waar je naartoe zou moeten? Geef je vriend, vriendin of familie een Adventure in a Box kado! Met deze box kan je eenvoudig op avontuur in de Nederlandse natuur. Thomas & Silvia hebben het avontuur voorbereid en in de Box vind je alle ingrediënten die jij nodig hebt om op ontdekkingsreis te gaan! Met behulp van de ingrediënten uit de Box wordt jij verrast door op mooie plekken leuke activiteiten te doen, lekkere avontuurlijke hapjes te eten en te overnachten op een natuurlijke locatie. Geef jij een avontuur kado?!

Prijs vanaf € 49,-

2. Routegids van een wandelroute of huttentocht

Een wandeling cadeau geven lijkt misschien lastig, maar het valt reuze mee! Geef hem of haar een routegids of huttentocht cadeau. Je geeft inspiratie voor een volgend wandelavontuur en je kan gezellig samen een aantal etappes ervan lopen. Het Roots natuurpad is zo’n Lange afstandswandeling als groen alternatief voor het Pieterpad. Of wil je meer de Nederlandse bergen opzoeken? Dan is de Dutch Mountain trail in Zuid-Limburg iets. Maar je kunt ook een huttentocht cadeau geven met één van de berggidsjes van Meiden in de Bergen. Hoe tof is het om zo een beleving te krijgen!?

Prijs vanaf € 17,-

3. Iets (lekkers) voor tijdens het volgende wandelavontuur

Zoek je iets lekkers en iets kleins? Dan doet een reep chocolade het tijdens een hike het altijd goed! Tony’s chocolonely is verantwoord en hebben ook nog eens legio keuze aan smaken. Ik kan me niet voorstellen dat er niet één smaak tussen zit die hij of zij niet lekker vindt.

Prijs vanaf € 2,74

Cadeau ingepakt

4. Missende uitrustingstukken

Vraag degene waarvoor je een cadeau zoekt wat hij of zij nog mist aan uitrusting. Wil je tocht echt iets geven als verrassing? Dan zijn wollen wandelsokken altijd een goed idee! Of het nieuwe close the loop t-shirt van Mammut. Supertof, want dit t-shirt is gemaakt van oude klimtouwen die ze gerecycled hebben.

Prijs vanaf € 29,95

5. Een jaar lang genieten van inspiratie met een abonnement

Wil je echt goed uitpakken? Geef dan een abonnement op Salt of Bergen magazine cadeau. Dan weet je zeker dat diegene de rest van het jaar genoeg inspiratie heeft om erop uit te trekken!

Prijs vanaf € 22,50

6. Herbruikbare lunch wraps voor onderweg

Niets lekkerder dan je bammetjes op een mooi plekje in de natuur opeten toch? Beetje jammer als je dan elke keer weer zo’n boterhammenzakje meeneemt om deze vervolgens weer in de prullenbak te gooien. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel herbruikbare lunch wraps voor onderweg beschikbaar zoals de Stasherbags of de Boc’n’Roll. Super handig en praktisch en je laat zien hoe makkelijk het is om een stapje te zetten naar een duurzamere wereld! 

Prijs vanaf € 9,50

7. Een weekendje onthaasten met een mini-huttentocht

Droomt ze al een tijdje van een avontuurlijke trektocht in de bergen, maar ziet ze er als een berg tegenop? Of heeft ze de knoop al doorgehakt en wil je dat ze goed voorbereidt op pad gaat? Trakteer haar dan op een mini-huttentocht door de Nederlandse of Belgische bergen. Je leert hier de basis skills om veilig door bergachtig terrein te bewegen en gaat een weekend offline genieten van het buitenleven.

Prijs vanaf € 550,-

8. Multifunctionele Beeswrap

Een wat? Een Beeswrap, dit zijn superhandige katoenen doeken die je kan gebruiken in plaats van huishoudfolie of aluminiumfolie. Je kan ze heel makkelijk voor van alles gebruiken op je outdoor tripjes, van het inpakken van je boterhammen tot het meenemen van je snacks. En ze zijn hartstikke ook nog eens duurzaam want ze zijn herbruikbaar en plakken ze niet meer goed, dan kunnen ze ook gewoon in de compostbak.

Prijs vanaf € 8,95

9. Een plasticvrije verzorgingskit voor op reis Travelicious

Gaat hij of zij graag op avontuur, maar is hij/ zij ook wel een beetje ijdel? Dan is een plasticvrije en duurzame verzorgingskit van Travelicious wat. Hier kan je verschillende verzorgingsproducten samenstellen tot een handige kit voor de volgende reis zonder dat je allerlei plastic mee op pad neemt. Goed voor jezelf én de natuur! 

Prijs vanaf € 29,99

duurzame tandenborstel en tandpasta

10. Cadeaubon om de eetbare natuur om je heen te leren kennen

Wie wil er als outdoor liefhebber nu niet onderweg gewoon iets lekkers uit de natuur kunnen plukken en in je mond stoppen? Ik wel hoor! Superhandig scheelt weer eten meezeulen in de rugzak ;-). Laat die eetbare natuur nu veel dichterbij zijn dan je had verwacht. Via De Wilde School leer je hoe je kan leven van en met de natuur door wildplukken. Je kan een cadeaubon geven voor een wildplukwandeling of één van de onlinecursussen.

Prijs vanaf € –

Bonus tip: Bosje Bomen!

Groen, grappig en grandioos. Wil je iemand echt helemaal verrassen met iets groens? Geef een bosje bomen cadeau. Het mooiste cadeau op aarde! Voor elk Bosje Bomen wat gegeven wordt, herstelt het Wereld Natuur Fonds een stuk bos in het Atlantisch Regenwoud en ze sturen een leuk aandenken naar de ontvanger. Wie wil dat nu niet krijgen?

Prijs vanaf € 9,95

Geschreven door Sietske

Geschreven door Sietske

Hi, ik ben Sietske. En sinds 2020 ben ik mijn passie en droom gaan leven! Ik ben niet alleen naar de bergen verhuisd, maar ik mag deze prachtige omgeving ook mijn ‘bureau’ noemen. Ik ben namelijk Oostenrijks bergwandelgidse en met Meiden in de Bergen neem ik dames mee op avontuur in de bergen. Ik wil hen inspireren de bergen te ontdekken om meer in verbinding te komen met de natuur, anderen en vooral zichzelf. Naast een outdoorzie ben ik academicus, maar vooral ook lekker praktisch! Niet te veel lullen, maar lekker bewegen. Ga je met mij mee op pad in de bergen is er nooit een saai moment en zit er ergens wel een snack in ;-).

Deze blogs zijn misschien ook interessant…