Er zijn zoveel mooie berghutten in de bergen te vinden. Maar ook de tocht er naartoe kan gaaf zijn of juist het uitzicht vanaf de hut. In mijn ogen genoeg redenen om ter inspiratie iedere week een berghut met jullie te delen! Deze week wil ik de supermooi gelegen Zwitserse Blüemlisalphütte onder de aandacht brengen. 

Hoog boven het dal naar de Blüemlisalphütte

Op aanraden van @chapteryou krijgt deze mooie hut een plekje op deze #huttendag! De Blüemlisalphütte ligt op 2840m in het Blüemlisalp massief tussen Kandersteg en het Kiendal in de Berner Alpen. 

Je kan de hut van twee kanten bereiken. Begin je in Kandersteg dan staat je een 5,5 uur durende tocht met 1600 hoogtemeters te wachten, maar kom je wel langs de prachtige Oeschinensee 😍 En niet te vergeten dat als je aankomt bij de hut er een waanzinnig uitzicht te wachten staat met een prachtige zonsondergang, heerlijk eten en goede wijn! Do I need to say more? 😇 Het is zeker de moeite waard om een nacht in de hut te blijven! ⁠

De andere route is vanuit Griesalp via Obere Bundalp naar de Blüemlisalphütte. Vanaf Obere Bundalp is het een korte maar steile tocht omhoog. Dus een lekker drankje heb je bij de hut wel verdiend 😎⁠

Ben je alpinist? Dan is deze hut een uitstekend startpunt om de Blüemlisalphorn te bedwingen. De Morgenhorn – Weisse Frau – Blüemlisalphorn overschreiding is, naar zeggen, een van de mooiste overschreidingen van toppen bedekt door eeuwige sneeuw in de alpen!⁠

Schoenen staan op de rand van het terras met de bergen op de achtergrond

Heb je zin gekregen om ook een huttentocht te maken? Meiden in de Bergen neemt je mee! Begin je net met bergwandelen dan is de beginnende BergMeid huttentocht iets voor jou. Ben je daarentegen op zoek naar een fysieke prikkel? Kijk dan eens naar de sportieve BergMeid huttentocht. Ben jij al wat vaker in de bergen geweest en houd je wel van wat technischer terrein? Dan is de ruige BergMeid huttentocht jouw ding!

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met de paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! 

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

live_ujsNDkAthcfwgCAxEycAAPHv7gbcnm