Berghut – Rifugio Passo Principe in de Dolomieten

De Dolomieten, wie droomt er niet van om hier door de bergen te wandelen en in een berghut te genieten van het heerlijke Italiaanse eten?! Nou ik wel hoor! Om nog maar te zwijgen over de dramatische rotspartijen die je er kan bewonderen en de hoeveelheid zonuren die je tocht erg plezierig maken. Deze week staat Rifugio Passo Principe in het zonnetje die ik ter inspiratie met jullie wil delen.

Rifugio Passo Principe a.k.a. Grasleitenpass hütte

In 2008 is de hut helemaal opnieuw opgebouwd uit hout door vader, zoon en een klein team. De hut gebouwd tegen de rotsen in het Rosengarten Natuurpark ligt op 2601m op de Principe pas.

Het is een kleine hut met 30 slaapplekken en alles wordt er zelf gemaakt!⁠ ⁠ Het lijkt alsof je hier midden in een maanlandschap belandt bent, overal waar je kijkt, zijn rotsen en gesteente. Je beseft je maar weer eens hoe klein we als mens eigenlijk zijn. In 2017 heb ik hier met mijn familie een huttentocht gelopen. Vanaf Pas de Antermoa daal je langs de westhelling van de Catinaccio D’Antermoia langs een smal en uitdagend padje!⁠ ⁠ De mogelijkheden vanuit de hut zijn legio. Voor de klimmers onder ons is het een waar speelparadijs. Ook degene die van klettersteigen houden, kunnen hun ei kwijt. Ben je meer van het wandelen? Vanuit Vigo di Fassa of Pera di Fassa loop je vanuit de lift in drie uur richting de hut.⁠

Lijkt het jou nu ook tof om een keer van berghut naar berghut door de bergen te trekken? Meiden in de Bergen laat je met haar huttentochten de bergen beleven samen met andere vrouwen! Bekijk de huttentochten die er dit jaar gepland staan.

Geschreven door Sietske

Geschreven door Sietske

Hi, ik ben Sietske. En sinds 2020 ben ik mijn passie en droom gaan leven! Ik ben niet alleen naar de bergen verhuisd, maar ik mag deze prachtige omgeving ook mijn ‘bureau’ noemen. Ik ben namelijk Oostenrijks bergwandelgidse en met Meiden in de Bergen neem ik dames mee op avontuur in de bergen. Ik wil hen inspireren de bergen te ontdekken om meer in verbinding te komen met de natuur, anderen en vooral zichzelf. Naast een outdoorzie ben ik academicus, maar vooral ook lekker praktisch! Niet te veel lullen, maar lekker bewegen. Ga je met mij mee op pad in de bergen is er nooit een saai moment en zit er ergens wel een snack in ;-).

Deze blogs zijn misschien ook interessant…