De Dolomieten, wie droomt er niet van om hier door de bergen te wandelen en in een berghut te genieten van het heerlijke Italiaanse eten?! Nou ik wel hoor! Om nog maar te zwijgen over de dramatische rotspartijen die je er kan bewonderen en de hoeveelheid zonuren die je tocht erg plezierig maken. Deze week staat Rifugio Passo Principe in het zonnetje die ik ter inspiratie met jullie wil delen.

Rifugio Passo Principe a.k.a. Grasleitenpass hütte

In 2008 is de hut helemaal opnieuw opgebouwd uit hout door vader, zoon en een klein team. De hut gebouwd tegen de rotsen in het Rosengarten Natuurpark ligt op 2601m op de Principe pas.

Het is een kleine hut met 30 slaapplekken en alles wordt er zelf gemaakt!⁠ ⁠ Het lijkt alsof je hier midden in een maanlandschap belandt bent, overal waar je kijkt, zijn rotsen en gesteente. Je beseft je maar weer eens hoe klein we als mens eigenlijk zijn. In 2017 heb ik hier met mijn familie een huttentocht gelopen. Vanaf Pas de Antermoa daal je langs de westhelling van de Catinaccio D’Antermoia langs een smal en uitdagend padje!⁠ ⁠ De mogelijkheden vanuit de hut zijn legio. Voor de klimmers onder ons is het een waar speelparadijs. Ook degene die van klettersteigen houden, kunnen hun ei kwijt. Ben je meer van het wandelen? Vanuit Vigo di Fassa of Pera di Fassa loop je vanuit de lift in drie uur richting de hut.⁠

Heb je zin gekregen om ook een huttentocht te maken? Meiden in de Bergen neemt je mee! Begin je net met bergwandelen dan is de Beginnende BergMeid huttentocht iets voor je. Houd je wel van een uitdaging? Dan kan je off the beaten track mee met de Wilde BergMeid huttentocht naar Roemenië of door het ruige berglandschap in het Montafon met Ruige BergMeid huttentocht.

Sietske met rugzak op in de natuur

Hoi, ik ben Sietske

Je raadt het misschien al, ik ben gek op de bergen! “Echt in verbinding met elkaar, de natuur én de bergen beleven!” Dat is waar Meiden in de Bergen voor staat. Hoe? Door samen op bergtocht te gaan door de prachtige natuur. Met wandelen kom je letterlijk in beweging en deze inspanning zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek kan ontspannen. Alles even helemaal loslaten en in het hier en nu met elkaar in de natuur zijn! Dat gun ik jou..

Ga je mee?

Onderwerpen