BergMeid Mountain Retreat

Vertragen, versimpelen en genieten in de bergen van Oostenrijk
Boeken BergMeid retreat

Helemaal ontspannen en tot jezelf komen met het BergMeid Mountain retreat in Oostenrijk. Kan jij wel wat tijd voor jezelf gebruiken en wil je de bergen écht op een intense manier beleven? Trakteer jezelf op een BergMeid Mountain Retreat! Even geen digitale prikkels, je hoofd leegmaken en genieten van de natuur midden in de bergen. Zonder zware rugzak die je normaal mee zeult van berghut naar berghut. Het BergMeid Mountain Retreat zegt eigenlijk al genoeg. Ik zorg ervoor dat jij kunt onthaasten in de Oostenrijkse bergen. We vertragen, versimpelen en genieten van de eenvoud van het bergleven! Deze week leven we van, met en in de natuur en nemen we het ritme aan van het ‘leven in de bergen’.

#Onthaastenindebergen

Onthaasten in de bergen van Oostenrijk

Tijdens het BergMeid Mountain Retreat ruilen we de luxe in voor de charme van het leven in de bergen waar alles draait om vertragen, eenvoud en simpliciteit. Je hoeft niet iedere dag met een zware rugzak van berghut naar berghut te lopen, want we gaan de bergen ontdekken en beleven vanuit een alm of berghut.

Tijd voor jezelf, elkaar en de natuur

De tijd doet er bij het BergMeid Mountain Retreat even niet toe. Wat er wel toe doet is tijd voor jezelf, de verbinding met elkaar én de natuur. Samen de bergen ontdekken met genoeg tijd voor jezelf om te genieten van de weidsheid van de bergen. Hierbij ga je ervaren dat je mentaal en fysiek écht kunt ontspannen door actief te zijn. Dat de natuur van dichtbij ook heel bijzonder is en dat in stilte de natuur aanschouwen super rustgevend en verhelderend is!

Werken aan je Oerskills

Met het BergMeid Mountain Retreat gaan we naast het onthaasten in de Oostenrijkse bergen ook terug in de tijd en genieten van de simpele dingen: vuurmaken, koken op vuur en op zoek gaan naar eetbare kruiden en planten in de natuur. Je gaat werken aan je bergskills door navigeren met kaart, het bergterrein lezen en alpine gevaren leren herkennen.

min 5 – max 10

6 dagen

€ 925 p.p.

2 bomen

BergMeid Mountain Retreat

Ontsnappen aan de ratrace, even geen digitale prikkels en niet continu bezig zijn met de tijd maar leven in het hier en nu. Wakker worden van het gefluit van vogeltjes of het geruis van stromend water in de beek. Tijdens dit BergMeid Mountain retreat in het Rauriser- en Gasteinertal gaan we de bergen ontdekken en beleven vanuit een almhut. Even terug in de tijd en genieten van de simpele dingen: vuurmaken, koken op vuur en op zoek gaan naar eetbare kruiden en planten in de natuur. Ook gaan we werken aan onze bergskills door navigeren met kaart, het bergterrein lezen en alpine gevaren leren herkennen.

Onthaasten in de bergen!

Klinkt dit allemaal te tam? Wees niet bang, we gaan ook het randje van onze comfortzone opzoeken. Misschien is dit voor jou wel over een berggraat lopen of een duik nemen in een bergmeer. Al deze elementen gaan ervoor zorgen dat we samen een unieke bergbeleving gaan ervaren!

Alle basisfaciliteiten op de alm zijn aanwezig, maar de charme van het leven hier is eenvoud en simpliciteit. 

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte pure bergbeleving om te onthaasten en genieten
 • Leren van basic berg- en oerskills
 • Iedere dag een mooie hike
 • Wilde kruidenpluk hike waarmee we gaan koken
 • Gediplomeerd Bergwandelgidse
 • 5x overnachting in een authenthiek Oostenrijkse almhut
 • Alle maaltijden van biologische en lokale producten
 • Thee, koffie, water & ranja staan voor je klaar
 • Genieten rondom het kampvuur
 • C02 compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf
 • STO Garant à €11,-

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Overige (alcoholische) drankjes op de alm, snacks voor onderweg en uitgaven bij horecagelegenheden
 • Bergsportverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Niveau

Dit ben ik!

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar houdt ook van lekkere ontspanning  na een wandeling. Je bent al wel eens in de bergen geweest. Een goede basisconditie is noodzakelijk, maar een  topsporter hoef je echt niet te zijn. Hoogtemeters ga je wel maken. Soms betekent dit dat je wat steiler de berg op moet op lopen. Dit retreat is toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie.

Ervaring

De bergpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Als het pad even smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tochten.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de tochten genoeg ruimte over te houden voor jezelf, is het goed om te weten dat we dagelijks tussen de 400 en 700 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes, stops voor foto’s, oefeningen en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen dagrugzak (+/-5 kg) mee te nemen.

BergMeid retreat - wegmarkering hartje

Het programma BergMeid Mountain Retreat

Het is eindelijk zover! Het BergMeid retreat gaat nu echt beginnen. Na een reis richting Rauris in Oostenrijk ben je vandaag vanaf 14:00 uur welkom op het basecamp van deze week, de BergMeid Almhütte. De namiddag staat in het teken van:

 • Je settelen en spullen uitpakken;
 • Elkaar beter leren kennen doormiddel van een spel;
 • Als je wil mag je alvast een kleine verkennning rondom de alm maken.

Het BergMeid Mountain Retreat = vertragen, versimpelen en genieten in Oostenrijk

Onder het genot van een drankje genieten we deze avond van een verzorgd diner. Waarbij we de eerste avond tijdig afsluiten om de volgende dag wakker te worden van het gefluit van de vogeltjes en het geruis van het water. Na een goed ontbijt kunnen we fris en fruitig op pad voor een eerste hike in de bergen!

De komende dagen neem ik jullie mee op een échte Oostenrijkse bergbeleving vanuit onze BergMeid Almhütte. We gaan hiken en zorgen dat we meer in verbinding komen met de natuur om ons heen. Hoe ga je dat doen? Ik ga nog niet alles verklappen, maar denk bijvoorbeeld aan landschapsherkenning met kaart of op bloten voeten op pad.

Daarnaast neem ik je mee in de outdoor keuken. Je leert welke lokale (on)kruiden je kunt gebruiken in de heerlijke gerechten die we samen gaan maken. Gelukkig is er ook tijd om te chillen en te genieten van de prachtige omgeving en skinny dippen in de beek voor wie durft. Al met al, een waar bergavontuur!

Goedemorgen! Hopelijk hebben jullie heerlijk geslapen. Nadat jullie een goede bodem hebben gelegd voor de terugreis, nemen we alweer afscheid. Helaas zit het er alweer op! Hopelijk heb je veel geleerd de afgelopen dagen en heb je net als ik genoten van de eenvoud en schoonheid van het echte bergleven.

Ons basecamp voor deze week is de BergMeid Almhütte. Een authenthieke Oostenrijkse almhut waarin je nog écht kunt voelen en ervaren hoe ze vroeger in de bergen leefde. Stoken op hout, slapen op de hooizolder en genieten van de frisse berglucht. Gelukkig heeft de hut een upgrade gekregen en kunnen we nu heerlijk in een eigen bed slapen 😉 en is de hut voorzien van elektriciteit, sanitair en verwarming.

BergMeid Almhütte in Rauris

 

Reizen naar het
BergMeid Retreat

Kom jij deze vakantie met de auto? Vanaf Utrecht is het 1000 km rijden. Heb jij in de auto nog een plekje vrij? Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt. Laat het tijdens de Meet & Greet weten, dit is het moment om met de andere deelnemers af te spreken om te carpoolen.

Reis je liever met de trein? Vanaf Amsterdam en Utrecht centraal ben je met 3x overstappen al in Taxenbach-Rauris. Ook is mogelijk de nightjet te nemen. Vanuit Taxenbach-Rauris bahnhof reis je eenvoudig in 20 min met de bus naar Bucheben (buslijn 640).

Ga jij mee onthaasten in de bergen van Oostenrijk?

Gidsen tijdens het BergMeid Retreat

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie bergwandelgids tijdens dit retreat. Mijn passie voor de bergen en de natuur is met de paplepel ingegoten.

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Dat je door simpele oefeningen écht helemaal kunt ontspannen, tot jezelf komen en de verbinding met de natuur versterkt. Ik kijk ernaar uit je dit te laten beleven!

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Meet & Greet

Bij iedere bergtocht die Meiden in de Bergen organiseert, wordt een online meet & greet gepland. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar en de gids al een keer gezien hebben, vertel ik je wat over het programma. Ook wil ik een aantal van de meest essentiele item van de paklijst met je doornemen die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal nog niet of weet je niet wat je het best aan kunt schaffen? Dit is ook het moment om al je vragen te stellen!

Meet & Greet: 

n.t.b.

 

Uitrusting nog niet compleet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding. 

Vertragen, versimpelen en genieten in de Oostenrijkse bergen tijdens het BergMeid Mountain Retreat

Het Rauriserdal ligt in het Nationalpark Hohe Tauern in Salzburgerland. Het Rauriserdal staat bekend als het ‘gouden dal van de Alpen’. En dit is niet zonder reden. Eeuwenlang werd in het dal naar goud gezocht en ook in grote getalen gevonden! Dit zorgde in de hoogtij dagen dat 10% van de goudwinning wereldwijd uit het Rauriserdal kwam. Vandaag de dag zijn er op verschillende plekken in de bergen rondom Rauris de resten uit deze tijd terug te vinden. Nu is het dal een oase van rust en omringd door prachtige natuur waardoor je er heerlijk kunt onthaasten. De groene weides met daarachter hoog oprijzende bergen, vele natuurlijke bronnen en bergkloven vragen erom om ontdekt te worden. Ga jij tijdens het BergMeid Retreat mee onthaasten in de bergen van Oostenrijk met een goud randje?