Onthaasten in de bergen

BergMeid Retreats

BergMeid Retreats

Onthaasten in de bergen? Kan jij wel wat tijd voor jezelf gebruiken en wil je de bergen écht op een andere manier beleven? Trakteer jezelf op een BergMeid Retreat!

Ontsnappen aan de ratrace, even geen digitale prikkels en niet continu bezig zijn met de tijd maar leven in het hier en nu. Wakker worden van het gefluit van vogeltjes of het geruis van stromend water in de beek. Met de BergMeid Retreats ga je samen met andere meiden en vrouwen onthaasten middenin de bergen. We gaan leven van, met en in de natuur en nemen we het ritme aan van het ‘leven in de bergen’.

BergMeid Retreats zorgen ervoor dat jij kunt onthaasten in de bergen. We vertragen, versimpelen en genieten van de eenvoud van het bergleven!

#onthaastenindebergen

Onthaasten in de bergen

Tijdens de BergMeid Retreats ruilen we de luxe in voor de charme van het leven in de bergen waar alles draait om vertragen, eenvoud en simpliciteit. Je hoeft niet iedere dag met een zware rugzak van berghut naar berghut te lopen, want we gaan de bergen ontdekken en beleven vanuit een alm-, berghut of bergchalet.

Tijd voor jezelf, elkaar en de natuur

De tijd doet er bij de BergMeid Retreats even niet toe. Wat er wel toe doet is tijd voor jezelf, de verbinding met elkaar én de natuur. Samen de bergen ontdekken met genoeg quality time voor jezelf om te genieten van de weidsheid van de bergen. Hierbij ga je ook ervaren dat je mentaal en fysiek écht kunt ontspannen door actief te zijn.

Werken aan je Bergskills

Met de BergMeid Retreats gaan we naast het onthaasten in de bergen ook terug in de tijd en genieten van de simpele dingen: vuurmaken, koken op vuur en op zoek gaan naar eetbare kruiden en planten in de natuur. Je gaat werken aan je bergskills door navigeren met kaart en kompas, het bergterrein lezen en alpine gevaren leren herkennen.

Hieronder staan alle BergMeid Retreats op een rij

Bestemming Frankrijk

BergMeid Retreat Rauris

Onthaasten in het Raurisertal

Even geen digitale prikkels, je hoofd leegmaken en genieten van de natuur middenin de bergen. Zonder zware rugzak die je normaal mee zeult van berghut naar berghut. De BergMeid Retreaet week zegt eigenlijk al genoeg. Deze week leven we van, met en in de natuur en nemen we het ritme aan van het ‘leven in de bergen’. Ontsnappen aan de ratrace, niet continu bezig zijn met de tijd maar leven in het hier en nu. Wil jij de bergen echt op een andere manier beleven? Tijdens dit BergMeid retreat gaan we de bergen in het Raurisertal ontdekken en beleven vanuit een almhut. Gun jij jezelf wat quality time!?

26 t/m 31 juli 2022 Beginnende BergMeid
2 t/m 7 augustus 2022 Gevorderde BergMeid

Moeder & Dochter in de bergen Retreat

Vakantie voor Moeder & Dochter

Tijdens het MoederDochter Retreat

Samen op avontuur middenin de bergen. Samen werken aan jullie bergskills. Samen genieten van de natuur en quality time die je samen hebt. Want zeg nou eerlijk, je ziet toch altijd die toffe activiteiten voor vaders met hun zonen!? STOP! Dat is nu verleden tijd. De naam ‘MoederDochter Retreat’ zegt eigenlijk al genoeg. Er zijn namelijk genoeg moeders & dochters die ervan dromen om een fikkie te stoken, samen de bergen in te gaan en qualitytime samen willen. Deze week ontsnap je samen  aan de ratrace, tijd is niet belangrijk, maar je bent samen in het hier en nu. Wil jij samen met je moeder of dochter de bergen echt op een andere manier beleven? Nu is het moment.

9 t/m 14 augustus 2022

Meet & Greet

Bij iedere bergtocht die Meiden in de Bergen organiseert, plan ik een meet & greet. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar al een keer gezien hebben, laat ik je de planning voor de tocht zien. Ook licht ik wat toe over de paklijst en de items die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal niet, dan kunnen we dat ook gelijk regelen.

Vanuit duurzaamheidsoogpunt zijn de Meet & Greets online.

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan een bergtocht niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een ander tof weekend. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort. Meiden in de Bergen volgt bij haar reizen de uitgangspunten van het RIVM.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site.