Pre-mountain Weekend Ardennen

Ik wil mee met dit weekend!

Tijdens het pre-mountain weekend in de Ardennen gaan we berghellingen beklimmen, rotspaadjes trotseren en het gevoel van wandelen in de échte bergen ervaren. Droom jij al even van een huttentocht in de bergen, maar is het er nog niet van gekomen? Of heb je de knoop al doorgehakt en wil je jezelf juist goed voorbereiden? Dan zit je bij het dít weekend in de Ardennen goed!

12 t/m 14 mei

€ 350 p.p.

3 dagen

Min 5 – Max 10

1 boom

Weekend Ardennen

Meiden in de Bergen zorgt dat jij goed voorbereidt op je bergtocht kunt. Voor nu gewoon dichtbij huis in de Belgische Ardennen, want ook daar is het landschap rijk en spannend genoeg om de basisbeginselen van bergwandelen onder de knie te krijgen of om ervoor te zorgen dat jij de trainingshoogtemeters in de benen krijgt! Naast dat we dit pre-mountain weekend gaan werken aan onze bergskills en hoogtemeters gaan maken, gaan we ook genieten van heerlijk eten van het kampvuur.

Bergbeleving dichtbij!

Door de ligging van de Ardennen als voorgebergte van de Alpen kun je hier ervaren hoe het is om op rotsachtige ondergronden te lopen en steile hellingen te beklimmen. Maar ik zorg er ook voor dat jij straks weet waar je bent! Kaartlezen en het terrein leren lezen zijn bergskills waarmee we onder andere aan de slag gaan.

Dus: hou je van natuur, wil jij onthaasten, wil je leren hoe je veilig door bergachtig gebied komt, terwijl je geniet van alles om je heen én wil je wel een bergmeid worden? Dan is dit het weekend in de Ardennen voor jou (en je vriendinnen)!

Wat krijg je allemaal?

 • Natuurbeleving dichtbij huis
 • Leren van bergskills
 • 3 dagen onthaasten in de natuur
 • 2 overnachtingen op een natuur camping
 • 3 heerlijke maaltijden per dag met biologische producten
 • Thee, koffie, water & ranja staan klaar
 • Kampvuur met marshmallows
 • Goodie waar je echt iets aan hebt
 • Begeleiding door gecertificeerd bergwandelgids
 • C02 compensatie van de reis
 • Garantieregeling

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Tent + slaapspullen
 • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg
 • Reisverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

BergMeid: Dit ben ik!

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling, maar je houdt ook van lekkere ontspanning na een wandeling.

Je bent misschien nog nooit in de bergen geweest, maar hebt wel ervaring met het heuvellandschap in Nederland. Met dit weekend wil je juist ervaring opdoen hoe het is om te stijgen, dalen en over rotsachtig terrein te lopen.

Ervaring

Een goede basisconditie is fijn, maar een  topsporter hoef je echt niet te zijn. Hoogtemeters ga je wel maken. In de Ardennen zijn het vaak korte maar steile stukjes klimmen bergopwaarts. Is dit eng, spannend en/of moeilijk? Voor de één wel en voor de ander niet. Dit weekend is het niveau voor de sportieve wandelaar, waarbij we aan de slag gaan met wandeltechnieken en het opdoen van ervaring in bergachtig terrein.

De wandelpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Als het pad even wat smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Dit vraagt extra focus en aandacht, maar deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tochten.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de dagtochten genoeg ruimte over te houden voor qualitytime voor jezelf en met elkaar, is het goed om te weten dat we dagelijks maximaal 400 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen dagrugzak (+/-5 kg) mee te nemen.

BergMeid weekend - rotspaden

Reisschema weekend Ardennen

Je wordt wakker en kan je alvast verheugen op wat komen gaat. Misschien nog de laatste spullen inpakken en dan reis je af naar de Belgische Ardennen. Kom je met de auto? Fijn als je samen met iemand kunt reizen, dat scheelt in de kosten en de uitstoot.

Om 11:00 uur treffen we elkaar voor een eerste mooie hike in de omgeving van het meer van Nisramont. Na de wandeling rijden we een stukje richting de camping en bouwen we ons kamp op. De avond begint met  een lekker diner waarna we de rest van de avond elkaar beter leren kennen rondom het gezellige kampvuur. En dan goed slapen.

Na het ontbijt starten we kort met wat theorie over de topografische kaart en wat er allemaal op staat. Al snel pakken we onze dagrugzak voor een mooie hike van zo’n 15 km.

Je leert onderweg hoe je het terrein kunt lezen en kunt oriënteren met kaart. In de bergen zijn dat namelijk cruciale skills die je moet beheersen om veilig je weg te vinden. Ook gaan we aan de slag met onze bergwandeltechnieken. Deze gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen door de bergen gaat wandelen. Verder krijg je veel interessante uitleg over de aanwezige flora & fauna in de Belgische Ardennen.

Na deze leerzame dag gaan we terug naar de camping voor een te gekke maaltijd van het open vuur!

Eerst weer een ontbijtje en daarna gaan we weer op pad. We rijden een stukje met de auto richting een spectaculair deel van de Ardennen: Le Hérou. Vanaf hier maken we een hike van zo’n 10 km met onderweg extra uitdaging: rotspartijen om over te klimmen en klauteren met een klein stukje staalkabels! Dat wil zeggen dat je leert hoe je door minder begaanbaar, rotsachtig gebied ook nog veilig je weg kunt vinden. In de bergen is dat spectaculair vanwege de hoogteverschillen en het ruige landschap. De Ardennen zijn lager, maar heel geschikt om je de basisprincipes wandelen door rotsachtig terrein bij te brengen. Een top voorbereiding op het echte werk dus!

Na deze mooie ervaring genieten we samen nog van de lunch. Tijd om afscheid te nemen. Met een opgeladen batterij en een berg aan kennis reis je vanmiddag weer af naar huis. En wie weet ga jij meteen nadenken over je volgende berg(meid) avontuur!

We overnachten dit weekend in de Ardennen op de mooie buitensport camping C&P Buitensport in het hartje van de groene bossen. Aan een aftakking van de rivier de Ourthe kom je meteen in een oase van rust. De camping is voorzien van alle basisfaciliteiten. En we bouwen hier ons kamp op rondom het kampvuur.

Gids tijdens het pre-mountain weekend in de Ardennen

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens dit pre-mountain weekend. Ik leer je graag alle basisbeginselen van het wandelen in de bergen!

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik kijk er naar uit om samen met jullie de Ardennen te ontdekken.

MIDB Reis icoon

 Reizen naar het weekend in de Ardennen

Kom jij dit weekend met de auto? Vanaf Utrecht is het 280 km rijden. Heb jij in de auto nog een plekje vrij? Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt van de micro-avonturen. Laat het bij je boeking weten of je openstaat voor carpoolen en dan breng ik jullie onderling met elkaar in contact.

Heb je materiaal niet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je avontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding. 

Weekend Ardennen

Tijdens het weekend in de Ardennen slapen we op een rustieke buitensport camping in hartje Ardennen. Je geniet hier meteen van een oase van rust en natuur. Vanaf de camping zijn er vele hike mogelijkheden door de weelderige bossen, langs de kleine beekjes die je soms over moet steken en de schitterende fauna. De Ardennen staan bekend om zijn uitgestrekte bossen vol naald- en loofbomen. Daarnaast ga je tijdens de hikes in het Pre-mountain weekend  in de Ardennen zien dat het landschap gevormd en uitgesleten is door de rivier de Ourthe.

Meiden in de Bergen begeeft zich de komende dagen in prachtige omgeving van Bertogne. Het bos met duizend tinten groen. De Belgische Ardennen is ’the place to be’ voor dit micro-avontuur weekend.

live_ujsNDkAthcfwgCAxEycAAPHv7gbcnm