BergPrep Weekend

Zuid-Limburg

Op mini-huttentocht over de Nederlandse bergen! Wie denkt dat je ver weg moet om hoogtemeters in de kuiten te krijgen, heeft het mis. In het zuiden van ons kikkerlandje liggen zeven échte ‘bergen’ en die zijn nu via de Dutch Mountain trail aan elkaar verbonden. Wil je goed voorbereidt de bergen in?
Trakteer jezelf op een weekend met volop natuur, actief zijn, gezelligheid en hoogtemeters in de benen!

23 t/m 25 april VOL

€ 295 weekend

2,5 dagen

Min 4 – Max 7

1 boom

Het avontuur

Wil jij een BergMeid worden, een huttentocht gaan lopen en goed voorbereidt op pad, onthaasten in de natuur of samen met andere meiden genieten van de bergen dichterbij huis? Maar houd je daarnaast ook van een beetje comfort? Dan is dit BergPrep weekend iets voor jou!

We wandelen door de Nederlandse alpenweides, langs snelstromende beekjes, rotswanden en natuurlijk zorgen de mooie vergezichten ervoor dat het echte berggevoel nooit ver weg is. We beklimmen dit weekend vier van de zeven bergtoppen die aan de Dutch Mountain Trail liggen. Onderweg vertel ik je alles over de flora en fauna die dit berggebied rijk is. Daarnaast gaan we aan de slag met bergwandeltechnieken zodat jouw komend bergavontuur nog makkerlijk gaat! Aan het eind van de dag genieten we in een Zuid-Limburgse B&B van een bourgondische maaltijd met een lekker drankje 🙂

Kortom, volop genieten, gezelligheid en genoeg hoogtemeters om die benen en kuiten uit de winterslaap te halen.

Praktisch

Wat krijg je allemaal?

 • Pre-Mountain Weekend
 • 2 dagen onthaasten in de natuur
 • 2 overnachtingen in B&B’s o.b.v. tweepersoonskamers
 • 2x ontbijt, lunch en diner
 • Ervaring om een weekend door de Nederlandse bergen te trekken
 • Hike & Survival instructeur
 • C02 compensatie van de reis
 • Garantieregeling

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg
 • Reisverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

De Trip

Misschien moet je eerst nog een paar uurtjes werken en wat spullen pakken, maar vandaag is het zover! We gaan op avontuur door de Nederlandse bergen in Zuid-Limburg. Naarmate je naar het Zuiden van ons land rijdt veranderd het landschap en lijkt het alsof je naar het buitenland gaat.

Onze mini-huttentocht start aan het eind van de middag in de B&B Allure in Vaals. Leg je spullen eerste even op de kamer en dan gaan we daarna lekker aan het diner. Daarna kijken we of iedereen alle spullen heeft, drinken nog een drankje en duiken we lekker op tijd ons bed in.

We slapen in de B&B op tweepersoonskamers. Heb je liever een eigen kamer? Geen probleem, geef het bij de boeking even aan en dan regelen we dat! Hiervoor wordt een toeslag van €50,- in rekening gebracht.

Nadat we bij het ontbijt onze buik goed gevuld hebben, gaan we op pad! Vandaag lopen we richting Gulpen. We beginnen meteen met onze eerst summit naar het hoogste punt van het land, de Vaalserberg. Van daaruit wandelen we over boshellingen met mooie doorkijkjes richting, langs weilanden en beekjes richting het Geuldal. Langs wijngaarden gaan we op weg naar bergtop nummer twee, de Eyserberg.

 Van hieruit lopen we richting B&B Villare voor een welverdiend drankje en een bourgondisch diner.

Vandaag vervolgen we onze hike en beginnen we meteen met een beklimming van de Gulperberg. Misschien voel je de kuitjes van gisteren nog, maar vandaag gaan we lekker verder trainen, want de volgende drie bergentoppen staan te wachten!

Hoog boven het Geuldal bij Epen lopen we via het Bovenste Bos naar de Voerstreek in België. Hier gaan we een aantal keer flink stijgen en dalen. Vlak voor Mheer krijgen we als afsluiting een doorkijkje naar het Maasdal.

Helaas zit de tocht er voor dit weekend alweer op. Na afgelopen winterslaap hebben we onze benen en kuiten weer even lekker aan het werk gezet.

Vanaf Mheer pakken we de bus naar Maastricht om moe maar voldaan de trein naar huis te pakken. Ben je met de auto? Dan kan je de bus terugnemen naar Vaals en van daaruit naar huis.

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Je bent graag actief, maar houdt ook van wat comfort en lekker ontspannen na een wandeling. Lopen met een dagrugzak over bergpaden is voor jou geen probleem. Ook hoogtemeters maken is geen probleem, maar het moet wel leuk blijven ;-). Dagtochten van 5 tot maximaal 7 wandeluren per dag (de pauzes en stops niet meegerekend) past jou perfect!

We overnachten in B&B’s waardoor we met een lichte rugzak met alle spullen op pad kunnen. Het gewicht ligt tussen de 5 en 8 kg. De etappes van de Dutch Mountain Trail die we gaan lopen, liggen tussen de 20 en 25 km.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site. 

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan het BergPrep weekend niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een ander tof weekend. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort.