Bergtochten

Met de bergtochten van MIDB beleef je de bergen
en ga je samen met andere meiden op avontuur!

Kleinschalige avontuurlijke groepsreizen voor vrouwen

Meiden in de bergen is een kleinschalige reisorganisatie die staat voor een duurzame- en persoonlijke aanpak. Huttentochten en micro-avonturen zijn in kleine groepen waarin niet alleen de connectie met elkaar gemaakt kan worden, maar ook met de natuur zonder haar onnodig te belasten.

Heb je:

  • De stap nog niet durven zetten om zelf een huttentocht te maken?
  • Geen idee waar je moet beginnen bij het plannen van een tocht?
  • Nog geen hike maatje gevonden om mee op pad te gaan?
  • Helemaal genoeg van de ratrace van alledag en wil je er even helemaal uit?

&

Ben je klaar voor:

  • Me-time?
  • Een fysieke uitdaging?
  • Een avontuur om samen te delen?
  • Een dosis gezonde berglucht en mooie natuur?
  • Een toffe trip met like-minded meiden?

Dan zijn de bergtochten met MIDB iets voor jou!

Laagdrempelig + actief de bergen ontdekken

MIDB biedt jou de gelegenheid om (laagdrempelig) samen een prachtige omgeving actief te ontdekken. Een huttentocht door de bergen is dé ideale manier om weg te komen van de rat race en digitale prikkels.

Micro-avonturen: Avontuur dichtbij huis

Wil je er wel even tussenuit, maar heb je geen zin om uren te reizen? Dan kan je tijdens één van de micro-avonturen dichterbij huis ook samen met andere like-minded vrouwen genieten van de natuur.

Duurzame reizen voor je innerlijk zelf en de natuur

De reizen van Meiden in de Bergen zorgen er voor dat je alles even los kan laten en mentaal en fysiek tot rust komt. Doordat we samen op avontuur gaan, zoeken we écht de verbinding met elkaar en de natuur op. Het enige wat jij hoeft te doen, is er ZIJN

Duurzaam op pad

#duursamen

Samen reizen

MIDB stimuleert iedereen zoveel mogelijk te carpoolen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bij het plannen van tochten wordt dan ook gekeken of de plekken bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site. 

Wat zeggen meiden?

Raitokon huttentocht

Ik was er heerlijk tussenuit met een huttentocht van 4 dagen! Ik stond op als de zon opkwam, wandelde door prachtige natuur en ontmoette onderweg gezellige andere wandelaars. Zodra het donker werd, schoven we aan bij het gezamenlijke diner in de hut en kropen we moe maar voldaan ons bed in de slaapzaal in. Sietske was een fijne gids: ze weet veel over de flora en fauna en de geschiedenis van het gebergte waar je in loopt en vertelde daar graag over. Maar ze wist ook wanneer ik even in stilte wilde lopen en genieten. Aanrader!

Rosanne

Raitikon huttentocht review rosanne

Gaistal Huttentocht

In juli ontstond het idee om samen met Sietske te gaan wandelen rond de Zugspitze in Oostenrijk. Op 15 september was het zover en begon de tocht meteen met een stevige klim. Het is dan even je tempo aanpassen, maar een beetje langzamer lopen in een prachtige bergomgeving is geen straf. We hebben de volgende 4 dagen genoten van de tocht met prachtig weer en verblijf in leuke hutten met heerlijk eten en zelfs burrelende herten voor de deur. Sietske leidde ons probleemloos van hut naar hut en wist onderweg het nodige te vertellen over de planten die we zagen. Kortom het was een heerlijke tocht in een omgeving die altijd adembenemend blijft. We doen het graag nog een keer over.

Michel

Gaistal huttentocht review michel

Gaistal huttentocht

15 september was het dan zover, onze wandeltocht met Sietske begon. Ik was er toch wel een beetje gespannen voor want in de bergen weet je nooit wat voor paadjes je tegen gaat komen. Maar de eerste dag was een zeer ontspannen wandeldag met prachtig weer over brede paden en door een prachtige natuur. We kwamen wel veel mountainbikers tegen. We hebben overnacht als enige gasten in een berghut waar we 's nachts wakker werden van de burlende herten. De tweede dag was meer het echte werk langs de flanken van de berg over rotsige ondergrond en zelfs weer een pas over op een paadje wat weer wat minder leuk was. De derde dag kwamen we na een dag wandelen door prachtige gebieden aan bij de Sebensee. Een prachtig azuurblauw meer. In de verte lag een bergbult met daarop een hutje. En ja wij moesten die bult op naar het hutje. Dit was weer even afzien maar boven aangekomen was het uitzicht en de omgeving weer meer dan de moeite waard. Toen we de vierde dag de berg weer afgingen, zag je de echte bergbeklimmers de bergwanden op klimmen. Wat een dare devils.

Het was een prachtige tocht goed begeleid door onze gids Sietske in een prachtig gebied bij de ZugSpitze.

Carla
Gaistal huttentocht review carla

Gschnitztaler huttentocht

Het wandelen in de bergen geeft mij altijd een rustgevend gevoel. De routes die we liepen waren pittig, de natuur per dag verschilde enorm van groene bergen tot rotsactig terrein, maar hierdoor bleef ik mijn ogen uitkijken en had ik elke dag een voldaan gevoel! Sietske is mijn zus dus dit was prettig om mee samen te lopen. In de bergen heb je snel de neiging te hard te gaan lopen, hier gaf ze goed het tempo aan zodat je de gehele route goed vol kon houden. Dag 4 was wel een échte uitdaging. We moesten 1000 hoogtemeters aan een stuk stijgen over stijlen paden waarbij het verstand weer even op nul ging.

We liepen deze tocht tijdens de Corona periode, maar in de hutten waar we sliepen was alles goed geregeld volgens de richtlijnen. Hierdoor lagen de hutten niet vol en hadden ze schermen als afscheiding tussen de bedden.

Dieuwertje
Gschnitztal huttentocht review dieuwertje

Walk2Gather

Op 12 december nam ik deel aan een Walk2gather wandeling. Het natuurgebied Kampina is prachting en Sietske is een goede gids. De organisatie was uitstekend: een fijn ontvangst, een gezellige wandelgroep en natuurlijk niet te vergeten de heerlijke zelfgemaakte appelcake. Meedoen aan de Walkd2gather is een echte aanrader! Bedankt voor deze leuke dag Sietske.

Sharon

Walk2gather foto review

Walk2Gather

Voor het eerst meegedaan met een wandeling van Meiden in de Bergen, helaas niet in de echte bergen, maar in de Brabantse natuur. Vantevoren had ik al een handige paklijst gekregen. Samen met Sietske en 2 andere leuke meiden hebben we een heerlijke dag gewandeld. Ondanks het grijze weer heb ik genoten van de verschillende landschappen rond de Kampina en het riviertje de Beerze. Sietske vertelde onderweg leuke wetenswaardigheden over het gebied en trakteerde ons ook op eigengemaakte lekkernij. Kortom, voor herhaling vatbaar!

Janneke

Walk2gather foto review