Bergtochten

Kleinschalige avontuurlijke bergtochten voor vrouwen

Meiden in de bergen is een kleinschalige reisorganisatie die staat voor een duurzame- en persoonlijke aanpak. Huttentochten en micro-avonturen worden georganiseerd  in kleine groepen. De focus ligt op de connectie met elkaar en de natuur te maken, zonder haar onnodig te belasten.

MIDB Reis icoon

Heb je:

  • De stap nog niet durven zetten om zelf een huttentocht te maken?
  • Geen idee waar je moet beginnen bij het plannen van een tocht?
  • Nog geen hike maatje gevonden om mee op pad te gaan?
  • Helemaal genoeg van de ratrace, eindeloze stroom aan prikkels en wil je er even helemaal uit?

En ben je klaar voor:

  • Me-time?
  • Een fysieke uitdaging?
  • Een avontuur om samen te delen?
  • Een dosis gezonde berglucht en mooie natuur?
  • Een toffe trip met like-minded meiden?

De Bergtochten met Meiden in de Bergen zijn perfect voor jou!

Meiden in de Bergen organiseert bergtochten voor vrouwen. Wil jij met andere meiden gezamenlijk door de bergen klimmen? Dan zijn deze groepsreizen perfect voor jou! Je hebt meer dan genoeg tijd voor jezelf, maar doordat we in een kleine groep door de bergen wandelen, is er ook alle ruimte om een gesprek met like-minded meiden aan te gaan.

Laagdrempelig + actief de bergen ontdekken

MIDB biedt jou de gelegenheid om (laagdrempelig) samen een prachtige omgeving actief te ontdekken. Een huttentocht door de bergen is dé ideale manier om weg te komen van de rat race en digitale prikkels.

Micro-avonturen: Avontuur dichtbij huis

Wil je er wel even tussenuit, maar heb je geen zin om uren te reizen? Dan kan je tijdens één van de micro-avonturen dichterbij huis ook samen met andere like-minded vrouwen genieten van de natuur.

Duurzame reizen voor je innerlijk zelf en de natuur

De reizen van Meiden in de Bergen zorgen er voor dat je alles even los kan laten en mentaal en fysiek tot rust komt. Doordat we samen op avontuur gaan, zoeken we écht de verbinding met elkaar en de natuur op. Het enige wat jij hoeft te doen, is er ZIJN

Huttentocht Oostenrijk Carschina hut - Bibian Been

Tijdens een huttentocht trekken we meerdere dagen achter elkaar van berghut naar berghut. Overdag zijn we lekker actief in de natuur en in de avond gaan we genieten van het gezellige huttenleven. Wil jij de bergen optimaal beleven? Ga dan mee op huttentocht!

Sneeuwschoenwandelen Oostenrijk - almhutten

Wil jij het winterse berglandschap eens een keer buiten de pistes ontdekken? Ga dan mee sneeuwschoenwandelen! Tijdens de winterreizen spelen we overdag met de rackets onder onze voeten buiten in de sneeuw en in de avond genieten we warm bij de openhaard.

Uitzicht over de heuvels in de Ardennen

Loop jij liever niet heel de dag met een zware rugzag op je rug, maar wil je wel op avontuur in de bergen? Tijdens de Basecamp tochten gaan we de bergen ontdekken vanuit een vaste plek middenin de bergen.

BergMeid weekend - uitzicht ourthe2

Heb je zin er even tussenuit te gaan en samen actief de natuur in te trekken zonder eerst uren te moeten reizen? Dat zijn de korte BergMeid tripjes wat voor jou! Met deze tripjes in de natuur zoeken we de ‘bergen’ dichterbij huis op.

Duurzaam op pad

#duursamen

Samen reizen

MIDB stimuleert iedereen zoveel mogelijk te carpoolen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bij het plannen van tochten wordt dan ook gekeken of de plekken bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Benieuwd hoe Meiden in de Bergen ervoor zorgt dat haar tochten duurzaam zijn? Lees het hier in onze duurzaamheidsverklaring

Heb je geen materiaal?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes.