Duurzaamheidsverklaring

Duurzame reizen voor vrouwen

Duurzame reizen voor vrouwen om ervoor te zorgen dat we de bergen en de wereld een beetje mooier achter laten. Als klimaatverandering ergens goed zichtbaar is dan is het wel in de bergen. Winters die korter worden en gletsjers die sterk terugtrekken. Meiden in de Bergen wil jou graag de bergen laten ontdekken, maar wilt ook dat deze prachtige omgeving behouden en toegankelijk blijft voor volgende generaties. Daarom willen we een positieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Duurzame doelen

De duurzaamheid doelstellingen van Meiden in de Bergen zijn als volgt:

Bergbeleving aanbieden met CO2 neutrale reizen

Minimale impact op onze omgeving

Stimuleren van bewustwording rondom duurzaamheid

Hoe pakt Meiden in de Bergen duurzaam reizen aan?

Duurzame bank

Meiden in de Bergen maakt voor haar betalingsverkeer gebruik van één van de twee duurzame banken in Nederland: de ASN Bank. De ASNK Bank stimuleert duurzame vooruitgang door geld te beheren met respect voor mens, dier en natuur. Zij financieren geen olie, gas en zware industrie, maar juist wel bedrijven die inspelen op de toekomst. Zo werkt Meiden in de Bergen met haar bank aan opbouw, in plaats van roofbouw.

Groene webhosting

Meiden in de Bergen maakt gebruik van duurzame webhosting. Dit betekent dat de webhosting gebruik maakt van datacenters waar uitsluitende groene stroom gebruikt wordt. Daarnaast werken ze samen met partijen die actief aan innovatieve technologieën werken om energieverbruik te minimaliseren en blijvend te vergroenen.

CO2 compensatie door het planten van bomen bij Trees for All

Niets is duurzamer dan wandelend van hut naar hut te trekken. Alleen moeten we wel op de plek van bestemming komen. Om Co2 neutraal te reizen plant Meiden in de Bergen bomen bij Trees for all. Voor iedere geboekte huttentocht worden per persoon 2 bomen geplant en voor ieder micro-avontuur 1 boom per persoon. Trees for All is een stichting die al meer dan twintig jaar via duurzame bosprojecten wereldwijd nieuw bos plant en bestaande bossen herstelt. De duurzame bosprojecten voldoen allemaal aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Wil je zelf ook je steentje bijdragen aan een groene wereld? Doneer een boom of compenseer de Co2 voor je reizen via Trees for All. Gebruik referentiecode: VKR en ontwikkel samen met Meiden in de Bergen en de VvKr een ‘VvKR bos’. Dit wordt geen letterlijk bos, maar een bomenteller. Op de site van de VvKR is te zien hoeveel bomen we gezamenlijk al gedoneerd hebben.

Reisbestemmingen met trein bereikbaar

Bij het ontwikkelen van nieuwe bergtochten wordt bewust rekening gehouden met bestemmingen die bereikbaar zijn met de trein. Waar reizen met de trein niet mogelijk is, wordt carpoolen gestimuleerd.

Met korting materiaal huren

Voor het maken van bergtochten heb je best wel wat materiaal nodig: bergschoenen, rugzak, wind- en waterdichte ademende jas etc. Heb je nog niet alles zelf dan kan je het aanschaffen, maar denk ook eens aan huren. Hiervoor werkt Meiden in de Bergen samen met Start Hiking. Hier kan je met korting verschillende hiking uitrustingstukken huren.

Duurzaam reizen tips

In de voorbereiding op je huttentocht of micro-avontuur met Meiden in de Bergen ontvang je verschillende tips rondom duurzaamheid. Denk hierbij aan tips om duurzaam te reizen, maar ook juist tips om duurzaam door de bergen te trekken.

#duursamen