Hike & Yoga retreat

Food for body & mind
Reis boeken

Wil jij leren leven in het hier en nu en kun je wel wat innerlijke rust gebruiken, dan is het Hike & Yoga retreat er voor jou! Samen gaan we ontdekken wat de kracht van bewegen in de natuur is. De fysieke activatie van hiken in de frisse berglucht in combinatie met de yoga sessies zorgen ervoor dat jij helemaal tot rust komt en kunt opladen! Even geen digitale prikkels en je vertrouwde omgeving achter je laten om terug naar jezelf en de natuur te gaan. Ga jij dit relaxte avontuur aan!?

#Relaxt in de bergen

min 6 – max 12

6 dagen

€ 1095 p.p.

2 bomen

Hike & Yoga retreat

Wakker worden van het gefluit van vogeltjes of een yoga sessie met het geruis van stromend water op de achtergrond. Tijdens het BergMeid Hike & Yoga retreat ga je samen met andere meiden en vrouwen genieten van fysieke inspanning in combinatie met lichamelijke en mentale ontspanning. We verruilen deze week ons luxeleventje voor de charme van het leven in de bergen waar alles draait om vertragen, eenvoud en simpliciteit.

Alles loslaten!

Terwijl de Indian summer in de bergen rondom Mallnitz is begonnen, de natuur verkleurt en de bomen hun bladeren loslaten, ga jij deze week ook alles even helemaal loslaten! Je gaat vanuit de comforts van ons Alpen gasthof de bergen op verschillende manieren ontdekken. Tijdens de hikes gaan we de stilte opzoeken, komt het niet door de fysieke inspanning die je moet leveren dan wel omdat we bewust in stilte wandelen. Je gaat ervaren wat stilte met je doet in een indrukwekkende bergomgeving. Zorgt de fysieke inspanning van de hike nog niet voor genoeg ontspanning? Dan pakken we onze yoga mat erbij en ga je aan de slag met verschillende yogaoefeningen midden in de bergwereld. Maar weet je wat er pas écht voor zorgt dat je met beiden benen in het hier en nu komt te staan!? Juist, een dip in het koude bergwater. Met de juiste ademhalingstechnieken ga jij je angst voor de kou overwinnen. Na deze ervaring weten wij zeker dat je een energy boost hebt en alles aankunt!

Ga jij mee leven in het hier en nu, opladen en relaxen in de bergen?!

Wat krijg je allemaal?

 • Een pure bergbeleving voor body en mind
 • Iedere dag een mooie hike
 • Iedere dag een ochtend yoga sessie & yoga sessie te midden van de bergen
 • Koud water vuurdoop
 • 5 overnachting in Alpgen gasthof
 • 5x vegetarische maaltijden met biologische en lokale producten
 • Begeleiding door 2 gediplomeerde Bergwandelgidse
 • Down to earth outdoor yoga docente
 • Gezellige groep like-minded dames
 • 2 bomen ter compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf
 • STO Garant à €11,-

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Overige (alcoholische) drankjes op de alm, snacks voor onderweg en uitgaven bij horecagelegenheden
 • Bus- of liftkaartjes
 • Bergsportverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Niveau

Dit ben ik!

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar je houdt juist ook van ontspanning en een gezonde body & mind. Een goede basisconditie is noodzakelijk, maar een topsporter hoef je echt niet te zijn. Hoogtemeters ga je tijdens de hikes zeker maken. Soms betekent dit dat je wat steiler de berg op moet op klimmen. Ervaring met yoga heb je niet nodig. Met behulp van de juiste begeleiding ga jij de oefeningen helemaal masteren! Dit Hike & Yoga retreat is het niveau toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie.

Ervaring

De bergpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Hier en daar kan het terrein rotsachtig worden. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tochten.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de hikes genoeg ruimte over te houden om optimaal te genieten, is het goed om te weten dat we dagelijks tussen de 400 en 1000 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes, yoga sessie, stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen dag rugzak (+/-5 kg) mee te nemen.

BergMeid hike en yoga retreat - yoga pose -Nicky

Yoga retreat = Yoga in de bergen

Heb jij het idee dat yoga zweverig is? Dan ken je onze yoga docente Nicky nog niet! Zij gaat je laten zien dat yoga juist een perfecte toevoeging is aan wandelen in de bergen. Het houdt je niet alleen fit maar het laat je nog meer in het hier en nu leven. Kun jij je al voorstellen hoe dit effect tijdens het yoga retreat versterkt wordt als je midden in de bergen op je yoga matje staat?! Wij wel! Nicky neemt je mee in haar down to earth manier van yoga in de outdoors. Dus geen zweverig gedoe maar een serie oefeningen die ervoor zorgen dat je lijf sterker wordt en beter kan herstellen, je je ademhaling beter kunt reguleren én dat je leert om meer in het moment te leven.

Hike & Yoga retreat

Het is eindelijk zover! Het Hike & Yoga retreat gaat nu echt beginnen. Na een reis richting Mallnitz in Oostenrijk ben je vandaag vanaf 14:00 uur welkom op het basecamp van deze week, het Alpen Gasthof. De namiddag staat in het teken van:

 • Je settelen en spullen uitpakken;
 • Elkaar beter leren kennen doormiddel van een spel;
 • Als je wil mag je alvast een kleine verkennning rondom het gasthof maken.

Onder het genot van een drankje genieten we deze avond van een verzorgd diner. Hierbij sluiten we de eerste avond tijdig af om de volgende dag wakker te worden van het gefluit van de vogeltjes en het geruis van het water. Na een goed ontbijt kunnen we fris en fruitig met onze yoga mat op pad de bergen in!

De komende dagen nemen Nicky & Sietske jullie mee op een échte pure bergbeleving voor body & mind vanuit ons BergMeid chalet.

Iedere dag starten we goed met een heerlijk ontbijt en een outdoor yoga sessie om ons lichaam en geest te activeren. Hierna trekken we onze wandelschoenen aan en gaan we op ontdekking in de prachtige bergen om ons heen. Je gaat niet alleen al het moois van de Indian summer in de bergen beleven, maar we gaan ook bewust aan de slag met de natuur waar we ons in begeven. We gaan er écht voor zorgen dat je in het hier en nu gaat genieten! Daarnaast nemen we ook onze yoga mat mee in de rugzak om in de middag op een mooi plekje een yogasessie te doen!

Uit je comfortzone naar ontspanning!

Naast de hikes en yogasessies dit retreat, ga je ook een koude vuurdoop krijgen. Een beetje uit je comfortzone om ervoor te zorgen dat jij nog meer in het moment komt. In de middag is er tijd voor jezelf om te chillen of om met de mede-meiden te genieten van het uitzicht en de prachtige omgeving. 

We sluiten de dagen af met een zelfbereid vegetarisch diner met biologische en lokale producten. Om vervolgens rond het kampvuur of binnen bij de kachel relaxt samen de avond af te sluiten.

Goedemorgen! Hopelijk hebben jullie heerlijk geslapen. Nadat jullie een goede bodem hebben gelegd en de ochtend yogasessie hebben gedaan, nemen we alweer afscheid en is het tijd voor de terugreis. Helaas zit het er alweer op! Hopelijk heb je veel geleerd de afgelopen dagen, is je lijf en je hoofd relaxt en tot rust gekomen en ga je met een 100% opgeladen batterij naar huis! Wij vonden het in ieder geval supertof om jullie dit te laten ervaren.

Ons basecamp deze weer is Alpen Gasthof Guttenbrunn in het mooie Tauerntal in Mallnitz. Van hieruit worden we wakker van het geruis van de beek en gaan we leven van de eenvoud en puurheid van de bergen. No worries dat het back-to-basics is, alle basisfaciliteiten op de zijn namelijk gewoon aanwezig. Maar zoals gezegd, de charme van het leven hier is eenvoud en simpliciteit.

 

Reizen naar het
Hike & Yoga retreat

Kom jij dit retreat met de auto? Vanaf Utrecht is het 1000 km rijden. Heb jij in de auto nog een plekje vrij? Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt. Laat het tijdens de Meet & Greet weten, dit is het moment om met de andere deelnemers af te spreken om te carpoolen.

Reis je liever met de trein? Vanaf Amsterdam centraal ben je met 1x overstappen al in Mallnitz. Ook is mogelijk de nightjet te nemen. Vanaf het station is het 30 minuten lopen naar het Alpen Gasthof of je pakt de wandeltaxi die je binnen 10 min naar het verblijf brengt. 

Gidsen tijdens het BergMeid retreat

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben één van de bergwandelgidse tijdens dit retreat. Sinds een klein jaar mag ik Mallnitz mijn thuis noemen. Ieder seizoen is hier prachtig en heeft zijn eigen charme. Toch heeft de herfst wel echt iets magisch als de natuur begint te transformeren en de bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren. Ik kijk er nu al naar uit om jou dit en mijn achtertuin te kunnen laten zien!

Het is zo fascinerend om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Doe daar nog eens een no nonsense yogales van Nicky midden in de natuur bij en je body en mind komen helemaal tot rust. Daarom kijk ik er nu al naar uit om jou dit te laten ervaren: de kracht van de natuur in combinatie met hiken en yoga!

Nicky

Nicky

Bergwandelgids & Yogadocent

Hoi! Ik ben Nicky, 28 lentes jong en heb afgelopen jaar de opleiding tot bergwandelgids afgerond. Ik heb hiervoor jaren in het onderwijs gezeten als gymdocent maar in elke vakantie was ik in de bergen te vinden en tijdens elke lunchpauze zat ik te dromen over mijn volgende bergavontuur. Om die reden heb ik vorig jaar de stap genomen om de bergwandelgids opleiding te gaan doen en woon ik ondertussen in Innsbruck, Oostenrijk.

Ik sta graag met mijn voeten op de rotsen maar daarnaast zijn die voeten ook regelmatig op de yogamat te vinden, ik ben namelijk ook yogadocent. Voor mij zijn hiken en yoga complementair aan elkaar. Yoga is voor mij (onder andere) het bewegen op de flow van je ademhaling en dit is ook wat je doet als je aan het hiken bent. Ik wil jou onwijs graag laten zien & voelen waarom ik je zo thuis voel in de bergen, ga jij ook met mij (en Sietske) mee op reis?

Veel gestelde vragen

Ben ik fit genoeg voor het BergMeid retreat?

Iedereen die gezond is, kan lopen en sporten, kan mee met de dagtochten tijdens de BergMeid basecamps! En met een beetje doorzettingsvermogen kom je een heel eind.

Natuurlijk is een basisconditie fijn. Kan je 5 kilometer hardlopen of eenvoudig 15 kilometer wandelen, dan gaat het wel goedkomen!

Ik wil je daarnaast aanraden om krachttraining te gaan doen voor je been- en rugspieren, maar ook zeker je core.

Voorafgaand aan de tocht krijg je van mij informatie over hoe jij jezelf het best voor kunt bereiden!

Heb ik yoga ervaring nodig om mee te kunnen met het Hike & Yoga retreat?

Voor het Hike & Yoga retreat heb je geen ervaring nodig met yoga. Nicky gaat je tijdens de sessies dusdanig begeleiden dat je jezelf aan het eind van de week helemaal vertrouwd voelt op de mat! 

Daarnaast is er in de oefeningen veel variatie aan te brengen om het eenvoudiger of moeilijker te maken. Er is dus voor ieder wat wils tijdesn de yoga sessies. 

Wat is de gemiddelde leeftijd voor het BergMeid retreat?

De leeftijd van dames die meegaan met bergtochten van Meiden in de Bergen is erg divers. Maar laat ik voorop stellen dat iedereen boven de 18 jaar welkom is!

De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 55 jaar. Ben je ouder? Dan ben je ook welkom! Er zijn ook al dames van 60+ mee op pad geweest.

Kan ik mezelf ook alleen aanmelden voor het BergMeid retreat?

Maar natuurlijk! Mede daarom organiseer ik juist de bergtochten met Meiden in de Bergen. Zodat jij samen met andere dames de bergen kunt ontdekken én wie weet wel een nieuw wandelmaatje leert kennen. 

Heb ik ervaring met bergwandelen nodig voor het BergMeid retreat?

Voor de BergMeid retreat heb je geen bergwandel ervaring nodig. Tijdens deze basecamp gaan we juist werken aan onze bergskills om ervoor te zorgen dat jij met vertrouwen en vol zelfvertrouwen de bergen zelfstandig kunt gaan ontdekken!

Eén van de elementen hierbij zijn bergwandeltechnieken. Hierbij leer je hoe je efficient door verschillende soorten terrein kunt bewegen.

Je gaat tijdens het BergMeid retreat dus niet alleen genieten van de prachtige bergwereld en het bergleven, maar je gaat ook veel leren!

Meet & Greet

Bij iedere bergtocht die Meiden in de Bergen organiseert, wordt een online meet & greet gepland. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar en de gids al een keer gezien hebben, vertel ik je wat over het programma. Ook wil ik een aantal van de meest essentiele item van de paklijst met je doornemen die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal nog niet of weet je niet wat je het best aan kunt schaffen? Dit is ook het moment om al je vragen te stellen!

Meet & Greet: 

n.t.b.

Uitrusting nog niet compleet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je bergavontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding.