Huttentocht Gschnitztal

Ik wil op bergavontuur!

Met dit berggidsje ben jij op de huttentocht rondom het Gschnitztal jouw eigen berggids!

Een geheimtip voor de gevorderde bergwandelaar dat is de Gschnitztal huttentocht! Tijdens deze uitdagende huttentocht om het Gschnitztal word je omgeven door ruige bergen, je gaat hoogtemeters maken, hiken door rotsterrein en bergtopjes beklimmen. Ben jij toe aan een uitdaging? Dan is het de Gschnitztal huttentocht jouw volgende bergavontuur!

Jij bepaalt wanneer, hoe en met wie je op huttentocht gaat! Je krijgt een berg aan informatie waardoor je niet uren op het internet hoeft te zoeken naar de tofste route, belangrijke info of hoe jij jezelf goed voorbereidt. Dat hebben wij voor jou gedaan.

Looptijd

half juni t/m eind september

Prijs

€ 45,-

Aantal dagen

4 nachten/ 5 dagen

Totale afstand

60 kilometer

Route

Rondje

Familie

Kinderen vanaf 16 jaar

Dag etappes

4,5-7 wandeluren

Hoogtemeters

Max. 1400 stijgen/ 2000 dalen

Huttentocht Gschnitztal - rotsterrein voor gevorderde
Gschnitztal huttentocht - steenmannetje
Huttentocht Gschnitztal - staalkabels onderweg

Een geheimtip voor de gevorderde bergwandelaar!

Waarom het huttentocht berggidsje Gschnitztal?

 • Met het berggidsje ben jij jouw eigen berggids.
 • Jij houdt de regie in handen. Jij kiest wanneer en met wie je de huttentocht wilt maken.
 • Hét ideale gebied voor een uitdagende huttentocht!
 • Je hoeft niet meer uren te zoeken op internet naar de tofste, meest geschikte of veiligste route. Dat hebben wij voor jou gedaan ;-).
 • Iedere nacht boven de 2000 meter slapen omgeven door bergen.
 • Je kunt de huttentocht in het Gschnitztal zelf korter of langer maken met short-cuts en de extra overnachtingstips tijdens de tocht.
 • Een leuk concept en zeer toegankelijk voor iedereen.
Mockup - dag tot dag

Wat krijg je allemaal?

 • Het berggidsje huttentocht Gschnitztal met de route en een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving.
 • In het berggidsje staat ook belangrijke informatie over wat je allemaal moet weten als jij deze huttentocht gaat maken. Denk aan noodnummers, veiligheid in de bergen en contact gegevens van de berghutten.
 • De uitgestippelde route in GPX-formaat. Oftewel, je krijgt de route digitaal. Deze kan je een wandelapp uploaden, zodat je precies ziet waar je bent en waar je naar toe moet.
 • Het topografische kaartnummer dat jij nodig hebt voor de huttentocht.
 • Tips met short-cuts en uitstapjes om de tocht korter of langer te maken.
 • Een handige huttentocht-paklijst zodat je niets vergeet.
 • Een stap-voor-stap reserveringsinstructie in het Duits om de hutten zelf te kunnen boeken.
 • Overnachtingstips voor aanvang van de huttentocht.
 • Extra informatie voor een goede voorbereiding en om de voorpret al te laten beginnen.
 • 4 Bonusgidsjes: fysieke voorbereiding huttentocht, berg flora & fauna, tips voor onderweg en tips om samen met je partner op pad te gaan!

Fysiek

Comfort

Avontuur

Techniek

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Techniek

Beleving

Wat regel jij zelf?

 • De reservering van de berghutten.
 • Dat je een hardkopie kaart bij je hebt, voor het geval je telefoon leeg is of je geen gps-bereik hebt.
 • Heen- en terugreis naar startpunt.
 • Reisverzekering (inclusief bersportdekking).
Mockup boek - Berggidsje Huttentocht Gschnitztal

FAQ Berggidsjes

Voor wie zijn de zelfstandige huttentochten?

Voor iedereen die:

 • Liever met eigen vriend(in), vrienden of collega’s op bergavontuur gaat;
 • Van een fysieke uitdaging houden;
 • Onbezorgd wilt genieten van de bergen;
 • Een dosis gezonde berglucht en mooie natuur kunnen gebruiken;
 • Zich niet druk wilt maken over de route;
 • De vrijheid wilt hebben om te gaan wanneer het jou uitkomt;
 • Liever niet met een groepsreis de bergen ingaat.

In onze ogen is hiervoor een huttentocht dé ideale manier om te genieten van al het moois wat de bergen te bieden hebben! Jij krijgt van ons de route met kaart, alle tools, tips en informatie aangeleverd om zelfstandig op pad te gaan en de bergen te ontdekken.

Ben ik fit genoeg voor de huttentocht?

Iedereen die gezond is, kan lopen en sporten, kan een huttentocht lopen! En met een beetje doorzettingsvermogen kom je een heel eind.

Natuurlijk is een basisconditie fijn. Kan je 5 kilometer hardlopen of eenvoudig 20 kilometer wandelen, dan gaat het wel goedkomen!

Ik wil je daarnaast aanraden om ook te gaan oefenen met het lopen met rugzak.  Je zult tijdens de huttentoch zelf je rugzak van 5 à 8 kg op je rug dragen. Daarnaast is het goed om krachttraining te gaan doen voor je been- en rugspieren, maar ook zeker je core.

Er is een bonusgidsje met daarin trainingsschema's hoe jij je fysiek voor kunt bereiden op een huttentocht. Deze krijg jij bij aankoop van  één van de berggidsjes zodat je je optimaal kunt voorbereiden!

Waar moet ik de GPX route inladen?

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende wandelapps, zoals Outdoor Active of Komoot die je kunt gebruiken met het navigeren tijdens een wandeltocht. Deze apps vertellen je precies waar je heen moet en waar je op dat moment bent.

Koop je een berggidsje van Meiden in de Bergen dan ontvang jij de route digitaal in GPX formaat. Deze route kun je eenvoudig inladen en opslaan in jouw favoriete wandelapp. Een uitgebreide omschrijving van hoe je dat precies doet, staat in het berggidsje.

Neem naast de digitale route ook altijd een fysieke topografische kaart mee! Zo kun je alsnog je route bepalen zonder afhankelijk te zijn van batterijen. 

Heb ik bergwandel ervaring nodig om zelf een huttentocht te maken?

Of je bergwandelervaring nodig hebt, is afhankelijk van de huttentocht die je kiest. Ieder berggidsje bevat uitgebreide route informatie en hoe je veilig op pad gaat in de bergen. Alleen zijn er natuurlijk wel huttentochten die qua terrein en niveau zo zijn dat ze uitermate geschikt als je voor het eerst een huttentocht gaat maken.

Heb je daarentegen al ervaring met bergwandelen of huttentochten, dan kun je ervoor kiezen om een wat uitdagendere tocht te kiezen. Hierbij kun je dan meer rotsachtig terrein verwachten, meer hoogtemeters of langere dagetappes.

Bij iedere huttentocht staat aangegeven of je bergwandel ervaring nodig hebt en wat je kunt verwachten voor terrein tijdens de tocht.

Hoe betaal ik in de berg- en almhutten?

Met cash! In veel berg- en almhutten is het normaal om alles met cash te betalen en is pinnen niet mogelijk. Neem voor jouw huttentocht dus voldoende cash mee.

Vaak staat op de website van een berg- of almhut aangegeven of betaling alleen met cash is.

Wanneer is de beste tijd om de huttentocht te lopen?

In ieder Berggidsje is aangegeven van wanneer tot wanneer een huttentocht gelopen kan worden.

Daarnaast is het goed om voor vertrek het weerbericht goed in de gaten te houden. Zo kun je zelf al een inschatting maken wat de situatie op de route is (regent het veel, kan het wel eens nat en blubberig zijn of kun je met sneeuw hoger in de bergen te maken krijgen).

Ook is het goed jezelf te beseffen dat als je vroeg- of laat in het seizoen een huttentocht maakt dat je er rekening meehoudt dat je met sneeuwvelden te maken kunt krijgen. Vroeg in het seizoen kan er op schaduwrijke hellingen hoger in de bergen tot laat in het zomerseizoen sneeuw liggen. Laat in het seizoen is het mogelijk dat hoger in de bergen de eerste sneeuw alweer gevallen is. Vraag hier naar in het gebied zelf of bij de huttenwaarden!

Wat als één van de berghutten op de route vol zit?

Dat is altijd lastig. Daarom adviseren we altijd tijdig de berg- of almhutten te reserveren. Zeker als je in de schoolvakanties op pad gaat is dit aan te raden.

Ga je de huttentocht lopen in het voor- of naseizoen, dan is er nagenoeg altijd wel plek. Ga je in het hoogseizoen, dan is het aan te raden op tijd te reserveren om ervoor te zorgen dat de kamer naar keuze nog beschikbaar is.

Wat ook een mogelijkheid is, is om de route achterstevoren te lopen. Hierdoor is het mogelijk dat de volgeboekte hut op een andere dag valt en dat er wel plek is. De GPX en routebeschrijving blijven hetzelfde alleen moet je er rekening mee houden dat je andersom loopt.

Hoe weet ik of de route goed te lopen is?

Check voorafgaand aan je huttentocht thuis én in het gebied zelf wat de condities van de route is. Dit kun je doen bij het touristenbureau of door contact op te nemen met de berg- en almhutten zelf.

Kan ik een wandelvakantie van berghut naar berghut ook met kinderen maken?

Supertof om een wandelvakantie met het hele gezin te maken! Kinderen zijn goed in staat om een huttentocht te maken. Hierbij is het natuurlijk afhankelijk van de zwaarte van de tocht of die bij de leeftijd van de kinderen past.

Het belangrijkste voor een huttentocht met kinderen is dat ze afwisseling hebben en er onderweg genoeg te zien is. Zo blijven ze geboeid en blijft het interessant. Of de huttentocht geschikt is voor kinderen wordt per berggidsje aangegeven.

Lees hier ook de blog over tips voor huttentochten met kinderen.

Voor wie is het berggidsje huttentocht Gschnitztal?!

Dit ben jij!

Je bent een ervaren bergwandelaar en daagt jezelf graag fysiek uit. Daarnaast ben je sportief en hebt een avontuurlijke instelling. Je hebt misschien nog geen huttentocht gemaakt, maar je bent wel een échte bergwandelaar. Lopen met een rugzak over bergpaden is voor jou dan ook geen probleem. Heb je deze ervaring nog niet? Dan is een uitstekende conditie, tredzekerheid in het terrein en een goede voorbereiding een must! Hoogtemeters schrikken jou niet af, jij gaat de uitdaging graag aan.

Ervaring

De bergpaden die je onderweg tegen gaat komen variëren in moeilijkheidsgraad van eenvoudige almpaden tot uitdagende smalle en steile bergpassen. Over het algemeen kenmerken de paden zich door hun ruigheid. Als de paadjes smaller worden en de berg naast je steil afloopt of als er staalkabels hangen ter ondersteuning, heb jij geen last van hoogtevrees. Je steekt rotsblokken terrein en bergpassen over waarbij je soms je handen nodig hebt om naar boven of beneden te komen. Ook zijn er passages waarbij het pad gezekerd is met staalkabels of laddertjes ter ondersteuning. Dat maakt deze tocht uitdagend en extra avontuurlijk!

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de huttentocht optimaal te kunnen genieten, is het goed om te weten dat je dagelijks tussen de 850 en 1350 hoogtemeters overbrugt. Elke dag heeft tussen de 4,5 tot 7 wandeluren (de pauzes en stops voor foto’s niet meegerekend). Het is belangrijk dat je 6 uur achter elkaar kunt wandelen en dat je het geen probleem vindt je eigen bepakking mee te nemen.

Klaar voor een uitdagend bergavontuur

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen