Huttentocht met kinderen

Voor de stoere mama's met kids
Reis boeken

Een huttentocht voor kinderen, hoe tof is dat! Samen met je kind hike je van berghut naar berghut. En dat terwijl je in het gezelschap bent van andere moeders die dit ook te gek vinden. Tijdens de huttentocht met kinderen in het Groβarltal ga jij met andere moeders genieten van de bergen terwijl de kids zich onderweg kostelijk vermaken in de beekjes of met het springen van steen naar steen. Deze huttentocht voert jullie over almen vol koeien, langs heldere bergmeren en verschillende bergtopjes om te bewandelen! Ga jij samen met je kind mee op avontuur in de bergen?! 

€ 795,- voor mama
€ 495,- voor kind

5 dagen

Mama’s – min 4 – max 6
Kids – min 4 – max 10
(leeftijd 7 t/m 12 jaar)

3 bomen

Huttentocht met kinderen

Altijd al een huttentocht willen maken samen met je dochtertje of zoontje maar is het er nog nooit van gekomen? Is jouw kind tussen de 7 en 12 jaar? Dan is nu de tijd aangebroken dat jij samen met Meiden in de Bergen en andere mama’s met kids dit avontuur aan kunt gaan! Tijdens deze huttentocht met kinderen trekken we 4,5 dag van berghut naar almhut. Samen op zoek naar trollen in het bos of de vissen in de riviertjes. De kinderen kunnen hun lol niet op met alle almdieren die we onderweg tegenkomen en de stempels die ze kunnen verzamelen! Eén groot avontuur voor jong én oud.

Op avontuur met andere kids!

Altijd gedacht dat een huttentocht met kinderen lastig is? Gelukkig hebben kinderen helemaal niet zoveel nodig. Het maakt hen niet uit hoeveel hoogtemeters je maakt of welke bergtoppen je beklimt. Het gaat veel meer om het avontuur en de mysterie die er in de bergen te vinden is. Om de hoek van iedere steen kan een mysterieus wezen zitten en geen riviertje is te sterk om dammetjes te bouwen!

Wij zorgen ervoor dat jij je goed voor kunt bereiden en weet wat je nodig hebt voor je kind en jezelf. Kortom samen zorgen we ervoor dat jij een onvergetelijk avontuur aangaat samen met je kind. Wat wil je nog meer?!

Wat krijg je allemaal?

 • Een écht bergavontuur voor kind én mama!
 • Een bergboekje om al jullie avonturen in te verzamelen
 • 1 overnachting in pension
 • 3 overnachtingen in authentieke Oostenrijkse alm- en berghutten
 • 4x heerlijk ontbijt & diner met lokale producten
 • Begeleiding door 2 gediplomeerde Bergwandelgidse
 • Gezellige groep like-minded moeders
 • Transfer naar startpunt huttentocht
 • 3 bomen ter compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf
 • STO Gartant à €11,-

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Overige bus- of liftkaartjes
 • Eigen uitgaven zoals drankjes of snacks voor onderweg en in hutten
 • Bergsportverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Huttentocht met kinderen - varkens op de alm

Dit zijn jullie!

Als mama ben je een natuurliefhebber en wandelt graag. Daarnaast ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar houd je ook van lekker ontspannen na een wandeling. Dit is misschien voor het eerst dat je samen een huttentocht gaat maken, maar je bent al wel eens in de bergen geweest. Heb je deze ervaring nog niet? Dan is een goede conditie erg fijn om optimaal te kunnen genieten! Je kind is altijd lekker actief en houdt van buitenspelen en ravotten in het bos.

Meerdere dagen achter elkaar lopen met rugzak is voor jullie nog niet bekend, maar in Nederland wandelen jullie wel met een dag rugzak. Hoogtemeters maken hoort er in de bergen ook bij, maar het blijft deze tocht voor iedereen leuk ;-).

Ervaring BergMama & kind

De bos- en bergpaden waarover we lopen zijn goed begaanbaar. Als het berg- of bospad even smaller wordt, hebben jullie geen last van hoogtevrees of kun je het onder controle houden. Hier en daar wordt het terrein wat rotsachtig of steiler. Deze stukken zijn kort, overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tocht.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de dagtochten genoeg ruimte over te houden om te genieten, is het goed om te weten dat we dagelijks tussen de 400 en 650 hoogtemeters overbruggen met een uitschieter naar 900 hoogtemeters op de eerste dag om op hoogte te komen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig waarbij je het geen probleem vindt deels de bepakking van je kind en jezelf mee te nemen.

3-daagse huttentocht Grossarl - Grundegg

Reisschema huttentocht met kinderen

Na een reisdag richting Oostenrijk zijn jullie aan het eind van de dag welkom in het pension in Groβarl. In het pension kunnen jullie jezelf opfrissen en bijkomen van de reis.

De avond begint met een kennismaking van alle moeders en kinderen. Daarna gaan we samen pizza eten. Na het avondeten checken we een laatste keer of iedereen alle spullen heeft voor de huttentocht. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Na het boeken van deze avontuurlijke huttentocht in Oostenrijk, krijg je een uitgebreide beschrijving van de huttentocht.

Na het ontbijt gaat het avontuur van start! We gaan wat hoogtemeters smokkelen, want vanaf het toeristenbureau nemen we eerst een taxibusje richting de hallmoosalm, het startpunt van onze huttentocht. Vanaf hier begint onze huttentocht met alle kids van berghut naar almhut. We zetten meteen rustig de stijging in door de naaldbossen op zoek een mooie wandelstok. Hebben we die gevonden? Dan verlaten we de bossen en komen we op de almen boven de boomgrens zoekend naar alle almdieren. Daarnaast gaan we natuurlijk allerlei stempels in ons bergboekje verzamelen onderweg. Niet alleen van bergtoppen die we beklimmen, maar ook van alle almenhutten waar we langskomen.  

Bij aankomst in de hut of op de alm is het schoenen uit en je bed opmaken! Iedere avond verzorgd de huttenwaard een heerlijk diner voor ons. Is ons bord leeg en zit je buik vol? Dan is het tijd voor spelletjes! Je gaat deze dagen zien dat de natuur voor belevenissen zit voor de kids en dat ze veel meer kunnen dan je denkt!

Op dag vier blijven we nog in een almhut slapen om onze laatste nacht hoog boven het Groβarl af te sluiten. Hier kunnen we genieten van een prachtige zonsondergang en sluiten we een fantastische tocht en ervaring af met een heerlijk en welverdiend drankje op het terras!

Het programma is altijd onder voorbehoud. De gids kan ten alle tijden besluiten het oorspronkelijke programma te wijzigen, als dit de veiligheid ten goede komt.

Wat een tocht en wat een ervaring zo met zijn allen! Vandaag is het helaas alweer de laatste dag. Na het ontbijt dalen we vanaf de alm af terug naar Groβarl.

Jullie kunnen jezelf met trots een berggeitjes noemen. Toch zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen van alle andere kinderen en moeders. Met een mooi bergavontuur op zak reis je weer terug naar huis! En wie weet, kijk je op de terugweg stiekem alweer uit naar een volgend avontuur samen in de bergen ;-). 

Na het boeken van deze huttentocht met kinderen in het Dal der Almen, krijg je een uitgebreide beschrijving van de huttentocht.

Jullie gaan the best of both worlds ervaren! We overnachten in een échte Oostenrijkse alm- én berghut. De almhut is modern authenthiek en voelt knus aan. De berghut daarentegen ligt aan een prachtig bergmeer en je gaat hier het huttenleven ervaren. Beiden hutten hebben hun eigen charme. In de avond verzorgt de huttenwaard voor een goed avondmaal met lokale producten.

Deze huttentocht hebben we de luxe dat alle hutten beschikken over het comfort van een douche. We slapen in 4 tot 6 persoons mehrbettzimmern (stapelbedden).

Het is in alle berghutten mogelijk een lunchpakket te krijgen voor tijdens de tocht. De kosten hiervoor zijn gemiddeld €12,-.

De overnachting in het pension in Groβarl is op basis van een twee- of luxe meerpersoonskamer om alvast in de huttenstemming te komen.

Wil je liever een kamer alleen met je kind? Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Reizen naar het Dal der Almen

Wil jij eens anders op vakantie dan met de auto? Ga met de trein naar de bergen en het avontuur begint al in Nederland! Vanaf Amsterdam Centraal reis je met de ICE of Nachttrein richting Oostenrijk en sta je met 3x overstappen in Groβarl. Vanaf het treinstation in St. Johann im Pongau neem je de bus (bus 540) richting het Groβarltal.

Geen zin om alles zelf te boeken? Laat je treinreis eenvoudig uitzoeken en boeken door Europa Express of The Train Traveller.

Reis je toch liever met de auto? Vanaf Utrecht is het net geen 1000 kilometer rijden naar Groβarl. Hebben jullie nog een plekje vrij in de auto, dan moedigen wij het aan om gezellig samen te carpoolen.

Gidsen tijdens de huttentocht door het Dal der Almen

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Het is supertof om te zien hoe natuur en traditie hier in het Groβarltal samengaan. Ook is het leuk een kijkje te nemen op een alm die nog daadwerkelijk in gebruik is. Dit in combinatie met de prachtige natuur maakt het echt een toffe ervaring!

Ik verbaas me in de bergen iedere keer weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ik wil jullie deze prachtige natuur laten ontdekken en samen ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. En uiteindelijk is er niets lekkerder dan na een dag lopen in de hut aan te komen en te genieten van het uitzicht met een drankje 😉

Sylvia

Sylvia

Bergwandelgids i.o. en fotograaf

Hoi ik ben Sylvia en ben al jaren gek op de bergen.

In de bergen voel ik me vrij. De combinatie van fysieke uitdaging en de rust om je heen trekt me het meest. De ene dag staat in het teken van grootse uitdagingen en de andere geeft totale ontspanning. In de bergen is geen dag hetzelfde. Tel daarbij de gezellige berghutten en de mooie omgeving en je hebt de perfecte combinatie.

Deze ervaringen delen met anderen is het leukste dat er is. In de bergen worden vreemden in no-time vrienden. Daarom laat ik jou ook graag de schoonheid van deze omgeving zien! Ga jij mee op reis?

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Meet & Greet

Bij iedere huttentocht die Meiden in de Bergen organiseert, wordt een online meet & greet gepland. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar en de gids al een keer gezien hebben, vertel ik je wat over planning voor de huttentocht. Ook wil ik een aantal van de meest essentiele item van de paklijst met je doornemen die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal nog niet of weet je niet wat je het best aan kunt schaffen? Dit is ook het moment om al je vragen te stellen!

Meet & Greet:

n.t.b.

Uitrusting nog niet compleet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Leen vooral wat van familie, vrienden of kennissen. Maar je kunt ook denken aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding. 

Huttentocht met kinderen door het Dal der Almen

Tijdens de huttentocht met kinderen in het Großarltal begeven we ons op de scheidingslijn tussen de Hohe Tauern in het westen en de Niedere Tauern in het Oosten. Het is hier ideaal voor een huttentochten met kids omdat het een toegankelijk gebied is vol afwisseling en avontuuur!

 Je zegt het misschien niet, mama, maar deze tocht zijn de kinderen de baas! Alles draait tijdens de huttentocht om het avontuur, nieuwe dingen ontdekken en plezier hebben. Is je kind blij dan ben jij dat waarschijnlijk ook ;-). 

Het grote voordeel van een huttentocht met meerdere kinderen is dat ze zichzelf niet hoeven te vermaken. Nee, ze beleven samen dit grote avontuur met andere kinderen. Hierdoor heb jij zo nu en dan ook even rust! En wij helpen natuur mee om het avontuur nog groter te maken. De huttentocht wordt namelijk één grote zoektocht voor de kinderen. Aan de ene kant hebben we de huttenbingo waarvoor ze op zoek gaan naar verschillende dingen. En aan de andere kant willen we zoveel mogelijk stempels verzamelen op bergtoppen, passen en hutten. Ben jij klaar voor dit avontuur met je kind?!