Huttentocht Mallnitz met kids!

Wij willen op bergavontuur!

Met dit berggidsje worden jullie op de huttentocht in Mallnitz zelf berggids!

Ben jij klaar voor een tof avontuur met je kids?Springen van rotsblok naar rotsblok en magische stenen verzamelen. Tijdens de huttentocht rondom de dalen van Mallnitz hike jij samen met je kinderen door groene dalen met uitzicht op ruige bergtoppen, doorkruis je rotsblokvelden en wandel je langs watervallen. Heb jij zin in een onvergetelijke bergbeleving met de kinderen waarbij je slaapt in een onbemande berghut? Dan is deze huttentocht jullie volgende avontuur!

Jij bepaalt wanneer, hoe en met wie je op huttentocht gaat! Je krijgt een berg aan informatie waardoor je niet uren op het internet hoeft te zoeken naar de tofste route, belangrijke info of hoe jij jezelf goed voorbereidt. Dat hebben wij voor jullie gedaan.

Looptijd

begin juli t/m eind september

Prijs

€ 35,-

Aantal dagen

3 nachten/ 4 dagen

Totale afstand

23 kilometer

Route

Van A naar B

Familie

Kinderen vanaf 8

Dag ettapes

2-5 wandeluren

Hoogtemeters

Max. 780 stijgen/ 650 dalen

Gaistal huttentocht - berg koeien
Huttentocht Mallnitz - Wc met uitzicht
Huttentocht Mallnitz - Tauerntal2

Slapen boven op de Alpenhoofdkam omgeven door ruige bergtoppen!

Waarom het huttentocht berggidsje rondje Mallnitz?

  • Met het berggidsje word jij samen met de kids zelf berggids!
  • Jij hebt de regie in handen.
  • Slapen in berghutten boven op de Alpenhoofdkam omgeven door ruige bergen!
  • 1 nacht slapen in een onbemande berghut voor een ultieme berggevoel!
  • Dé ideale bestemming voor een kort bergavontuur door de goede bereikbaarheid met het OV!
  • Je hoeft niet meer uren te zoeken op internet naar de tofste, meest geschikte of veilige route. Dat hebben wij voor jou gedaan ;-).
  • Je kunt de huttentocht met kids rondom Mallnitz zelf korter maken met de aangegeven short-cuts!
  • Een leuk concept en zeer toegankelijk voor jonge speelse kinderen.
Mockup - dag tot dag

Wat krijg je allemaal?

  • Het berggidsje huttentocht Mallnitz met kids de route en een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving.
  • In het berggidsje staat ook belangrijke informatie over wat je allemaal moet weten als jij deze huttentocht gaat maken. Denk aan noodnummers, veiligheid in de bergen en contact gegevens van de berghutten.
  • De uitgestippelde route in GPX-formaat. Oftewel, je krijgt de route digitaal. Deze kan je een wandelapp uploaden, zodat je precies ziet waar je bent en waar je naar toe moet.
  • Het topografische kaartnummer dat jij nodig hebt voor de huttentocht.
  • Tips met short-cuts en uitstapjes om de tocht korter of uitdagender te maken.
  • Een handige huttentocht-paklijst zodat je niets vergeet.
  • Een stap-voor-stap reserveringsinstructie in het Duits om de hutten zelf te kunnen boeken.
  • Overnachtingstips voor aanvang van de huttentocht.
  • Extra informatie voor een goede voorbereiding en om de voorpret al te laten beginnen.
  • 4 Bonusgidsjes: fysieke voorbereiding huttentocht, berg flora & fauna, tips voor onderweg en tips om samen met je partner op pad te gaan!

Fysiek

Comfort

Avontuur

Techniek

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Techniek

Beleving

Wat regel jij zelf?

  • De reservering van de berghutten.
  • Dat je een hardkopie kaart bij je hebt, voor het geval je telefoon leeg is of je geen gps-bereik hebt.
  • Heen- en terugreis naar startpunt.
  • Reisverzekering (inclusief bersportdekking).
Mockup boek - Berggidsje Huttentocht Mallnitz

FAQ Berggidsjes

Voor wie zijn de zelfstandige huttentochten?

Voor iedereen die:

  • Liever met eigen vriend(in), vrienden of collega’s op bergavontuur gaat;
  • Van een fysieke uitdaging houden;
  • Onbezorgd wilt genieten van de bergen;
  • Een dosis gezonde berglucht en mooie natuur kunnen gebruiken;
  • Zich niet druk wilt maken over de route;
  • De vrijheid wilt hebben om te gaan wanneer het jou uitkomt;
  • Liever niet met een groepsreis de bergen ingaat.

In onze ogen is hiervoor een huttentocht dé ideale manier om te genieten van al het moois wat de bergen te bieden hebben! Jij krijgt van ons de route met kaart, alle tools, tips en informatie aangeleverd om zelfstandig op pad te gaan en de bergen te ontdekken.

Ben ik fit genoeg voor de huttentocht?

Iedereen die gezond is, kan lopen en sporten, kan een huttentocht lopen! En met een beetje doorzettingsvermogen kom je een heel eind.

Natuurlijk is een basisconditie fijn. Kan je 5 kilometer hardlopen of eenvoudig 20 kilometer wandelen, dan gaat het wel goedkomen!

Ik wil je daarnaast aanraden om ook te gaan oefenen met het lopen met rugzak.  Je zult tijdens de huttentoch zelf je rugzak van 5 à 8 kg op je rug dragen. Daarnaast is het goed om krachttraining te gaan doen voor je been- en rugspieren, maar ook zeker je core.

Er is een bonusgidsje met daarin trainingsschema's hoe jij je fysiek voor kunt bereiden op een huttentocht. Deze krijg jij bij aankoop van  één van de berggidsjes zodat je je optimaal kunt voorbereiden!

Waar moet ik de GPX route inladen?

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende wandelapps, zoals Outdoor Active of Komoot die je kunt gebruiken met het navigeren tijdens een wandeltocht. Deze apps vertellen je precies waar je heen moet en waar je op dat moment bent.

Koop je een berggidsje van Meiden in de Bergen dan ontvang jij de route digitaal in GPX formaat. Deze route kun je eenvoudig inladen en opslaan in jouw favoriete wandelapp. Een uitgebreide omschrijving van hoe je dat precies doet, staat in het berggidsje.

Neem naast de digitale route ook altijd een fysieke topografische kaart mee! Zo kun je alsnog je route bepalen zonder afhankelijk te zijn van batterijen. 

Heb ik bergwandel ervaring nodig om zelf een huttentocht te maken?

Of je bergwandelervaring nodig hebt, is afhankelijk van de huttentocht die je kiest. Ieder berggidsje bevat uitgebreide route informatie en hoe je veilig op pad gaat in de bergen. Alleen zijn er natuurlijk wel huttentochten die qua terrein en niveau zo zijn dat ze uitermate geschikt als je voor het eerst een huttentocht gaat maken.

Heb je daarentegen al ervaring met bergwandelen of huttentochten, dan kun je ervoor kiezen om een wat uitdagendere tocht te kiezen. Hierbij kun je dan meer rotsachtig terrein verwachten, meer hoogtemeters of langere dagetappes.

Bij iedere huttentocht staat aangegeven of je bergwandel ervaring nodig hebt en wat je kunt verwachten voor terrein tijdens de tocht.

Hoe betaal ik in de berg- en almhutten?

Met cash! In veel berg- en almhutten is het normaal om alles met cash te betalen en is pinnen niet mogelijk. Neem voor jouw huttentocht dus voldoende cash mee.

Vaak staat op de website van een berg- of almhut aangegeven of betaling alleen met cash is.

Wanneer is de beste tijd om de huttentocht te lopen?

In ieder Berggidsje is aangegeven van wanneer tot wanneer een huttentocht gelopen kan worden.

Daarnaast is het goed om voor vertrek het weerbericht goed in de gaten te houden. Zo kun je zelf al een inschatting maken wat de situatie op de route is (regent het veel, kan het wel eens nat en blubberig zijn of kun je met sneeuw hoger in de bergen te maken krijgen).

Ook is het goed jezelf te beseffen dat als je vroeg- of laat in het seizoen een huttentocht maakt dat je er rekening meehoudt dat je met sneeuwvelden te maken kunt krijgen. Vroeg in het seizoen kan er op schaduwrijke hellingen hoger in de bergen tot laat in het zomerseizoen sneeuw liggen. Laat in het seizoen is het mogelijk dat hoger in de bergen de eerste sneeuw alweer gevallen is. Vraag hier naar in het gebied zelf of bij de huttenwaarden!

Wat als één van de berghutten op de route vol zit?

Dat is altijd lastig. Daarom adviseren we altijd tijdig de berg- of almhutten te reserveren. Zeker als je in de schoolvakanties op pad gaat is dit aan te raden.

Ga je de huttentocht lopen in het voor- of naseizoen, dan is er nagenoeg altijd wel plek. Ga je in het hoogseizoen, dan is het aan te raden op tijd te reserveren om ervoor te zorgen dat de kamer naar keuze nog beschikbaar is.

Wat ook een mogelijkheid is, is om de route achterstevoren te lopen. Hierdoor is het mogelijk dat de volgeboekte hut op een andere dag valt en dat er wel plek is. De GPX en routebeschrijving blijven hetzelfde alleen moet je er rekening mee houden dat je andersom loopt.

Hoe weet ik of de route goed te lopen is?

Check voorafgaand aan je huttentocht thuis én in het gebied zelf wat de condities van de route is. Dit kun je doen bij het touristenbureau of door contact op te nemen met de berg- en almhutten zelf.

Kan ik een wandelvakantie van berghut naar berghut ook met kinderen maken?

Supertof om een wandelvakantie met het hele gezin te maken! Kinderen zijn goed in staat om een huttentocht te maken. Hierbij is het natuurlijk afhankelijk van de zwaarte van de tocht of die bij de leeftijd van de kinderen past.

Het belangrijkste voor een huttentocht met kinderen is dat ze afwisseling hebben en er onderweg genoeg te zien is. Zo blijven ze geboeid en blijft het interessant. Of de huttentocht geschikt is voor kinderen wordt per berggidsje aangegeven.

Lees hier ook de blog over tips voor huttentochten met kinderen.

Voor wie is de huttentocht Mallnitz met kinderen?

Dit zijn jullie!

Jullie hebben als gezin het wandelen en de bergen helemaal ontdekt! Mama en papa houden van de natuur en de kids houden wel van een beetje avontuur en wat fysieke uitdaging! Als ouder ben je sportief en weet je hoe het is om door de bergen te wandelen en over rotsachtig terrein te bewegen. Wordt het wat spannend dan heb jij de skills om je kids te motiveren!  Misschien hebben jullie nog geen huttentocht gemaakt, maar iedereen heeft al wel eens in de bergen gewandeld. Lopen met een zwaardere rugzak over bergpaden is voor de ouders ook geen probleem.

Ervaring

De paden die jullie gaan bewandelen, zijn goed begaanbaar, maar groten delen kenmerken zich door hun ruigheid. Als de paadjes smaller worden en de berg naast je steil afloopt, heb jij als ouder geen last van hoogtevrees. Jullie steken rotsblokken terrein over waarbij het pad niet altijd meteen duidelijk is en je soms moet zoeken naar de weg of de handen nodig hebt voor stabiliteit. Op sommige passages hangen staalkabels ter ondersteuning. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tocht.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de huttentocht optimaal te kunnen genieten, is het goed om te weten dat jullie dagelijks tussen de 200 en één keer 780 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 2 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s, speeltijd en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 is prettig. 

Klaar voor familie avontuur!?

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen