Huttentocht Oostenrijk beginners

Voor de Beginnende BergMeid

Droom je al even van een meerdaagse tocht van hut naar hut door de bergen, maar is het er nog nooit van gekomen? Wil jij wandelen over karrenwegen en bergpaadjes door almweides, oerbossen, langs watervallen en kabelende beekjes én ervaren hoe het is om meerdere dagen achter elkaar door de bergwereld te trekken? Dan is de Beginnende BergMeid huttentocht in Oostenrijk dé huttentocht voor jou!

14 t/m 19 2022

€ – p.p.

6 dagen

min 4 – max 6

2 bomen

Huttentocht Oostenrijk

De huttentocht voor beginners door Oostenrijk is speciaal voor degene die voor het eerst een meerdaagse tocht door de bergen willen maken. Laagdrempelig en samen met een klein groepje gelijkgestemde vrouwen gaan we de prachtige bergwereld ontdekken. We wandelen door oerbossen en over almweides met het rinkelen van de koeienbellen op de achtergrond.

Een échte bergbeleving

De route voert ons langs watervallen en kabelende beekjes. We begeven ons tijdens deze beginners tocht tussen de drieduizenders van de Hohe Tauern met uitzicht op eeuwig besneeuwde bergtoppen. Het Raurisertal is bekend geworden door de goudwinning. Deze huttentocht in Oostenrijk ga je op zoek naar je eigen goud: ervaren dat je door fysieke inspanning ook helemaal kunt ontspannen! Je gaat zien hoe tof het is om midden in de bergen te slapen in een échte berghut en tussen de koeien op de alm. Op de hut of alm worden we getrakteerd op lokale- en échte Oostenrijkse kost. Kortom volop bergen, actief zijn, samen genieten en een échte bergbeleving!

We trekken met een klein groepje beginners door de bergen. Hierdoor is voor de gids genoeg aandacht voor jou als individu om ervoor te zorgen dat jij vol vertrouwen door de bergen heen wandeld!

Praktisch

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte bergbeleving
 • 3x overnachting in Oostenrijkse berg- en almhutten
 • 2x overnachting in pension
 • Iedere avond een warme douche
 • 5x halfpension
 • Bergwandelgids
 • C02 compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg of in hutten
 • Bergsportverzekering

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Dit ben jij!

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Je bent sportief, hebt een avontuurlijke instelling maar houdt ook van lekker ontspannen na een wandeling. Je gaat misschien voor het eerst een huttentocht maken, maar je bent al wel eens in de bergen geweest. Heb je deze ervaring nog niet? Dan is een goede conditie fijn om optimaal te genieten! Lopen met een rugzak over bergpaden is voor jou geen probleem. Hoogtemeters maken hoort er in de bergen ook bij, maar het blijft wel leuk ;-).

Ervaring Beginnende BergMeid!

De bos- en bergpaden waarover we lopen zijn goed begaanbaar. Als het pad even smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tocht.

Uithuidingsvermogen

Om tijdens de dagtochten genoeg ruimte over te houden om te genieten, is het goed om te weten dat we dagelijks tussen de 200 en 600 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 4 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen bepakking mee te nemen.

BergMeid retreat - wegmarkering hartje

Reisschema huttentocht Oostenrijk beginners

Na een reisdag richting Oostenrijk ben je aan het eind van de dag welkom in het pension in Bucheben, Rauris. Hier kan je lekker even relaxen en opfrissen. De avond begint met een kennismaking en gezamelijk diner. Hierna checken we een laatste keer of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen. Ook nemen we nog een keer door hoe je je rugzak het best in kunt pakken. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Na het ontbijt pakken we onze rugzakken en rijden we nog een stukje naar het einde van het Raurisertal.

Vanaf het daleinde, daar waar de wereld lijkt op te houden, begint onze huttentocht. Samen trekken we de komende vier dagen van hut naar hut en gaan we genieten van het hier en nu. We laten de bewoonde wereld achter om ons onder te dompelen in bergwereld en haar natuur.

Wandelend door oeroude bossen, langs beekjes en machtige wattervallen genieten we van de rust en ruimte. Dat is het enige wat we komende dagen gaan doen. Genieten! Na een dag buiten zijn, storten we ons moe en voldaan op het huttenleven. 

Na vier dagen in de bergwereld keren we terug bij de auto, waar we onze bergervaring gezellig samen afsluiten in het pension.

De aangegeven route kan aangepast worden naar de weersverwachtingen.

Wat een tocht en wat een ervaring! Je mag jezelf met trots een BergMeid noemen. Helaas zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen. Met een opgeladen batterij en een bergbeleving op zak reis je vandaag weer af naar huis.

We overnachten in échte Oostenrijkse alm- en berghutten. De alm- en berghutten zijn klein en knus is, waarbij alle hutten hun eigen charme hebben. In de avond verzorgt de huttenwaard voor een goed avondmaal. Deze huttentocht hebben we de luxe dat alle hutten beschikken over het comfort van een douche. We slapen in 4 tot 6 persoons mehrbettzimmern (stapelbedden).

De twee overnachtingen in het pension is op basis van tweepersoonskamers. Wil je liever een kamer alleen? Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Reisschema Beginnende BergMeid huttentochten
reisschema huttentocht ratikon oostenrijk mobiele weergave

Meet & Greet

Voorafgaand aan de reis is er een Meet & Greet om al een keer kennis te maken en de bergtocht en paklijst door te nemen en (daar waar nodig) uitrusting uit te delen. Ook is er de gelegenheid om vragen te bespreken.

Reizen naar het startpunt

Met de auto is het vanaf Utrecht 1000 km. Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt van de huttentocht.

Reis je liever met de trein? Vanaf Amsterdam en Utrecht centraal ben je met 3x overstappen al in Taxenbach-Rauris. Ook is mogelijk de nightjet te nemen. Vanuit Taxenbach-Rauris bahnhof reis je eenvoudig in 20 min met de bus naar Rauris (buslijn 640).

Uitrusting nog niet compleet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak en tenten tot essentiele items als camelbags of hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site. 

Waarom huttentocht Oostenrijk voor beginners?

Waarom zou je als beginner meedoen aan een huttentocht in Oostenrijk? Omdat dit prachtige land je alles geeft waar je tijdens een tocht door de bergen naar op zoek bent. De prachtige uitzichten zijn adembenemend, de natuur is rustgevend en wanneer je juist toe bent aan gezelschap, zijn je mede-wandelaars van de partij.

Deze wandeltocht door het mooie Oostenrijkse landschap is perfect voor de beginner, omdat het precies uitdagend genoeg is. Er zitten pittige stukken tussen, maar ook kilometers waar je je niet extra hoeft in te spannen.