Huttentocht Oostenrijk beginners

Voor de Beginnende BergMeid

Droom je al even van een meerdaagse tocht van hut naar hut door de bergen, maar is het er nog nooit van gekomen? De beginners huttentocht in Oostenrijk neemt je wandelend mee over karrenwegen en bergpaadjes door almweides, oerbossen, langs watervallen en kabelende beekjes. Ben jij nog nooit in de bergen geweest en wil jij ervaren hoe het is om meerdere dagen achter elkaar door de bergwereld te trekken? Dan is de Beginnende BergMeid huttentocht in Oostenrijk dé huttentocht voor jou!

€ 888,- p.p.

6 dagen

min 5 – max 8

2 bomen

Beginners huttentocht Oostenrijk

De huttentocht voor beginners door Oostenrijk is speciaal voor degene die voor het eerst een meerdaagse tocht door de bergen willen maken. Laagdrempelig en samen met een klein groepje gelijkgestemde vrouwen gaan we de prachtige bergwereld ontdekken. We wandelen door oerbossen en over almweides met het rinkelen van de koeienbellen op de achtergrond.

Een échte bergbeleving

De route voert ons langs watervallen en kabelende beekjes. We begeven ons tijdens deze beginners huttentocht in Oostenrijk tussen de drieduizenders van de Hohe Tauern met uitzicht op eeuwig besneeuwde bergtoppen. Het Raurisertal is bekend geworden door de goudwinning. Deze huttentocht in Oostenrijk ga je op zoek naar je eigen goud: ervaren dat je door fysieke inspanning ook helemaal kunt ontspannen! Je gaat zien hoe tof het is om midden in de bergen te slapen in een échte berghut en tussen de koeien op de alm. Op de hut of alm worden we getrakteerd op lokale- en échte Oostenrijkse kost. Kortom volop bergen, actief zijn, samen genieten en een échte bergbeleving!

We trekken met een klein groepje beginners door de bergen. Hierdoor is voor de gids genoeg aandacht voor jou als individu om ervoor te zorgen dat jij vol vertrouwen door de bergen heen wandeld!

Lengte huttentocht – 25 kilometer
Hoogste punt – 2200 meter

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte bergbeleving van wandelen door naaldbossen tot in alpien terrein!
 • 3x overnachting in authenthieke Oostenrijkse berg- en almhutten
 • 2x overnachting in pension
 • 5x ontbijt & diner
 • Iedere avond een warme douche
 • Comfortabel slapen op mehrbettzimmern
 • Gediplomeerd Bergwandelgidse
 • Leuke groep gelijkgestemde dames
 • 2 bomen ter compensatie van de reis
 • Meet & Greet
 • STO Garant à €11,-

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Eigen uitgaven zoals drankjes of snacks voor onderweg en in hutten
 • Buskaartje of parkeerkosten
 • Bergsportverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Dit ben jij!

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Ook ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar houd je ook van lekker ontspannen na een wandeling. Dit gaat misschien je eerste huttentocht worden, maar je bent al wel eens in de bergen geweest. Heb je deze ervaring nog niet? Dan is een goede conditie fijn om optimaal te genieten! Lopen met een rugzak over bergpaden is voor jou geen probleem. Hoogtemeters maken hoort er in de bergen ook bij, maar het blijft wel leuk ;-).

Ervaring Beginnende BergMeid!

De bos- en bergpaden waarover we lopen zijn goed begaanbaar. Als het pad even smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees of je kunt het goed onder controle houden. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tocht.

Uithuidingsvermogen

Om tijdens de dagtochten genoeg ruimte over te houden om te genieten, is het goed om te weten dat we dagelijks tussen de 200 en 600 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 4 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen bepakking mee te nemen.

BergMeid retreat - wegmarkering hartje

Reisschema beginners huttentocht Oostenrijk

Na een reisdag richting Oostenrijk ben je aan het eind van de dag welkom in het pension in Wörth, Rauris. Hier kan je lekker even relaxen en opfrissen. De avond begint met een kennismaking en gezamenlijk diner. Hierna checken we een laatste keer of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen. Ook nemen we nog een keer door hoe je je rugzak het best in kunt pakken. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Na het ontbijt pakken we onze rugzakken en rijden we met de auto of bus nog een stukje naar het einde van het Raurisertal.

Vanaf het daleinde, daar waar de wereld lijkt op te houden, begint onze huttentocht. Samen trekken we de komende vier dagen van hut naar hut en gaan we genieten van het hier en nu. We laten de bewoonde wereld achter om ons onder te dompelen in bergwereld en haar natuur.

Huttentocht voor beginners in Oostenrijk

Wandelend door oeroude bossen, langs beekjes en machtige wattervallen genieten we van de rust en ruimte. Dat is het enige wat we komende dagen gaan doen: genieten! Na een dag buiten zijn, storten we ons moe en voldaan op het huttenleven. 

Na vier dagen in de bergwereld keren we terug bij de auto, waar we onze bergervaring gezellig samen afsluiten in het pension.

Het programma is altijd onder voorbehoud. De gids kan ten alle tijden besluiten het oorspronkelijke programma te wijzigen, als dit de veiligheid ten goede komt.

Wat een tocht en wat een ervaring! Je mag jezelf met trots een BergMeid noemen. Helaas zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen. Met een opgeladen batterij en een bergbeleving op zak reis je vandaag weer af naar huis.

We overnachten in échte Oostenrijkse alm- en berghutten. De alm- en berghutten zijn klein en knus is, waarbij alle hutten hun eigen charme hebben. In de avond verzorgt de huttenwaard voor een goed avondmaal. Deze huttentocht hebben we de luxe dat alle hutten beschikken over het comfort van een douche. Met een beetje extra comfort is niets mis, daarom slapen we in 4 tot 6 persoons mehrbettzimmern (stapelbedden) en niet op de lager kamers.

Het is in alle berghutten mogelijk een lunchpakket te krijgen voor tijdens de tocht. De kosten hiervoor zijn gemiddeld €12,-.

De twee overnachtingen in het pension is op basis van tweepersoonskamers. Wil je liever een kamer alleen? Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Reizen naar het startpunt van de beginners huttentocht in Oostenrijk

Kom jij met de auto? Vanaf Utrecht is het 1000 km rijden. Heb jij in de auto nog een plekje vrij? Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt van de huttentochten. Laat het tijdens de Meet & Greet weten, dit is het moment om met de andere deelnemers af te spreken om te carpoolen.

Reis je liever met de trein? Vanaf Amsterdam en Utrecht centraal ben je met 3x overstappen al in Taxenbach-Rauris. Ook is mogelijk de nightjet te nemen. Vanuit Taxenbach-Rauris bahnhof reis je eenvoudig in 20 min met de bus naar Rauris (buslijn 640).

Geen zin om alles zelf te boeken? Laat je treinreis eenvoudig uitzoeken en boeken door Europa Express of The Train Traveller.

[dica_divi_carousel show_items_desktop=”1″ show_items_tablet=”1″ transition_duration=”1000″ centermode=”on” autoplay=”on” autoplay_speed=”10000″ dot_nav=”on” advanced_effect=”1″ use_prev_icon=”on” prev_icon=”8||divi||400″ use_next_icon=”on” next_icon=”9||divi||400″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” title_font=”|700||on|||||” title_text_align=”center” body_text_align=”center” global_colors_info=”{}”][dica_divi_carouselitem title=”Een huttentocht met Meiden in de Bergen is echt fantastisch!” button_url_new_window=”1″ _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” header_font=”|700||on|||||” global_colors_info=”{}”]

” Een huttentocht met Meiden in de Bergen is echt fantastisch! Ik heb veel gehad aan de tips die ik onderweg kreeg. Je denkt namelijk al dat je best goed kunt bergwandelen, maar het kan nog stukken efficiënter. De hutten onderweg maken de beleving compleet – geen bereik dus heerlijk genieten van de natuur en het lekkere eten. Dit ga ik zeker nog een keer doen!”

Groetjes Mathilde

[/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem title=”Super toffe tocht” button_url_new_window=”1″ _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

“Super toffe tocht gehad met een goede en leuke gids!”

Groetjes Moniek

[/dica_divi_carouselitem][/dica_divi_carousel]

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Ik vind het supertof om anderen kennis te kunnen laten maken met de prachtige bergwereld! Zeker als het de eerste keer is, de verbazing en aawh momenten zijn echt fantastisch om te zien. 

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Meet & Greet

Bij iedere huttentocht die Meiden in de Bergen organiseert, wordt een online meet & greet gepland. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar en de gids al een keer gezien hebben, vertel ik je wat over planning voor de huttentocht. Ook wil ik een aantal van de meest essentiele item van de paklijst met je doornemen die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal nog niet of weet je niet wat je het best aan kunt schaffen? Dit is ook het moment om al je vragen te stellen!

Meet & Greet:

n.t.b.

Uitrusting nog niet compleet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding. 

Waarom een huttentocht in Oostenrijk voor beginners?

Waarom zou je als beginner meedoen aan een huttentocht in Oostenrijk? Omdat dit prachtige land je alles geeft waar je tijdens een tocht door de bergen naar op zoek bent. De prachtige uitzichten zijn adembenemend, de natuur is rustgevend en wanneer je juist toe bent aan gezelschap, zijn je mede-wandelaars van de partij.

Deze wandeltocht door het mooie Oostenrijkse landschap is perfect voor de beginner, omdat het precies uitdagend genoeg is. Er zitten pittige stukken tussen, maar ook kilometers waar je je niet extra hoeft in te spannen.