Huttentocht Oostenrijk voor avontuurlijke vrouwen

Voor de Sportieve BergMeid
Reis boeken

Een huttentocht door de Oostenrijkse Hohe Tauern is hiken langs bergmeren, uitzichten op 3000’ers met gletsjers en springen van rotsblok naar rotsblok. Wil jij de Oostenrijkse bergen van haar ruige kant beleven en ben jij wel toe aan wat uitdaging? Dan is deze avontuurlijke huttentocht door de Hohe Tauern iets voor jou! Tijdens de tocht trekken we dwars door de Hohe Tauern waarbij we de Alpen hoofdkam niet alleen oversteken, maar er ook nog eens bovenop slapen. Ben jij klaar voor een avontuur!?

17 t/m 23 augustus
Gegarandeerd vertrek!

€ 1095,-

7 dagen

min 6 – max 10

2 bomen

Huttentocht Oostenrijk

Wandelen over smalle bergpaadjes, bergpassen oversteken en klimmen en klauteren door rotsblokken terrein. Tijdens deze huttentocht in Oostenrijk voor de avontuurlijke vrouw trekken we dwars door de kernzone van de Hohe Tauern over bergpaadjes met prachtige uitzichten. We hiken vijf dagen van berghut naar berghut. Hierbij is de huttentocht uitdagend en de fysieke prikkel gaat ons een hoop voldoening en mooie uitzichten opleveren!

Klaar voor avontuur?!

Woeste bergtoppen, pasovergangen en mooie panorama’s zijn op deze huttentocht door de ruige bergwereld in de Oostenrijkse Hohe Tauern dagelijkse kost. Daarom heeft de Hohe Tauern alle ingrediënten voor een actieve en avontuurlijke huttentocht. Bovendien is dit gebied het grootste Nationaal Park van Oostenrijk. En dat is niet het enige bijzondere aan de Hohe Tauern. Met een oppervlakte van ruim 1800 voetbalvelden is het daarnaast ook één van de grootste natuurgebieden in Europa én het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen. Tijdens deze huttentocht door de Oostenrijkse Hohe Tauern wandelen we over berggraten, langs bergtoppen die boven de 3000 meter uittoren, gletsjers en bergmeren. We trekken dwars door de kernzone van het NP over bergpaadjes met prachtige uitzichten. Met het doorsteken van de Goldberggroep lopen we na een overnachting boven op de Tauern hoofdkam door naar de Ankogelgroep.

Dit tweede deel van onze tocht is een verborgen parel waar de massa’s mensen ver te zoeken zijn. Kortom de Hohe Tauern is een gebied dat roept om ontdekking! Ga jij mee op deze avontuurlijke ontdekkingstocht!?

Lengte huttentocht – 52 kilometer
Hoogste punt – 2950 meter

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte bergbeleving dwars door het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen!
 • Zons- opkomst of ondergang hike (afhankelijk van weersomstandigheden)
 • Veel wandelplezier voor je geld!
 • 2 overnachtingen in hotel met wellness
 • 4 overnachtingen in authentieke Oostenrijkse berghutten
 • Comfortabel slapen op onze eigen meerpersoonskamer
 • 5x heerlijk ontbijt & diner met lokale producten
 • Begeleiding door 2 gediplomeerde Bergwandelgidse
 • Gezellige groep gelijkgestemde dames
 • Transfer naar startpunt huttentocht
 • 2 bomen ter compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf
 • STO garant à €11,-

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Eigen uitgaven zoals drankjes of snacks voor onderweg en in hutten
 • Overige berglift- en buskaartjes
 • Bergsportverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Dit ben jij!

Je houdt van de natuur, daagt jezelf graag fysiek uit en je hebt het wandelen helemaal ontdekt! Daarnaast ben je sportief en hebt een avontuurlijke instelling. Misschien heb je nog geen huttentocht gemaakt, maar je houdt wel van échte bergwandelingen. Bergwandelervaring is dan ook een must voor deze huttentocht. Lopen met een rugzak over bergpaden is voor jou dan ook geen probleem. Hoogtemeters schrikken jou niet af, jij gaat de uitdaging graag aan.

Ervaring Sportieve BergMeid

De bergpaden die we gebruiken zijn goed begaanbaar, maar kenmerken zich wel door hun ruigheid. Als de paadjes smaller worden en de berg naast je steil afloopt, heb jij geen last van hoogtevrees. Daarnaast steken we meerdere rotsblokken terreinen en bergpassen over waarbij we soms onze handen nodig hebben om naar boven of beneden te komen. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tocht. Maar deze stukken zorgen ervoor dat het tempo lager ligt waardoor er een aantal lange wandeldagen bij zitten.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de tocht optimaal te kunnen genieten, is het goed om te weten dat we dagelijks tussen de 500 en 1000 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 4 tot 8 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 6 à 7 uur is prettig waarbij je het geen probleem vindt je eigen bepakking mee te nemen.

Twijfel je of deze tocht iets voor jou is? Neem gerust contact op!

Huttentocht Oostenrijk - Dit ben jij

Reisschema huttentocht Oostenrijk

Na een reisdag richting Oostenrijk ben je aan het eind van de dag welkom in het pension in het bergdorpje Mallnitz. Hier kan je jezelf opfrissen en bijkomen van de reis. De avond begint met een kennismaking en een gezamenlijk uitgebreid diner. Na het avondeten checken we een laatste keer of iedereen alle spullen heeft voor de huttentocht. Hierna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Na het boeken van deze avontuurlijke huttentocht in Oostenrijk, krijg je een uitgebreide beschrijving van de huttentocht.

Na het ontbijt gaat het avontuur van start! Maar voordat we daadwerkelijk te voet op pad gaan, nemen we eerst de trein dwars door de bergen richting ons startpunt aan de andere kant van de Alpen hoofdkam. Vanaf Sportgastein begint ons vijfdaagse huttentocht avontuur van berghut naar berghut door de Oostenrijkse Hohe Tauern. Hier verlaten we de bewoonde wereld en trekken we de bergen in om ons onder te dompelen in de bergwereld en haar natuur.

Na vijf dagen door de Goldberg- en Ankogelgroep te zijn getrokken, dalen we op de laatste dag af terug naar Mallnitz. Hier sluiten we een fantastische tocht en ervaring af met een heerlijk en welverdiend drankje op het terras!

Het programma is altijd onder voorbehoud. De gids kan ten alle tijden besluiten het oorspronkelijke programma te wijzigen, als dit de veiligheid ten goede komt.

Wat een tocht en wat een ervaring! Je kunt jezelf met trots een BergMeid of berggeit 😉 noemen. Helaas zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen. Met een opgeladen batterij en een bergbeleving op zak reis je vandaag weer af naar huis.

We overnachten in authentieke Oostenrijkse berghutten. De éne hut is klein en knus waar je de Oostenrijkse gemütlichkeit kunt ervaren, terwijl de andere hut wat groter is en een luxueuze uitstraling heeft. Maar alle hutten hebben hierbij hun eigen charme. In de avond verzorgt de huttenwaard een goed avondmaal met lokale producten. Deze huttentocht hebben we de luxe dat alle hutten beschikken over het comfort van een douche. Ook slapen we comfortabel in 4 tot 8 persoons mehrbettzimmern (stapelbedden).

Het is in alle berghutten mogelijk een lunchpakket te krijgen voor tijdens de tocht. De kosten hiervoor zijn gemiddeld €12,-.

De twee overnachtingen in het pension in Mallnitz is op basis van een tweepersoonskamers. Wil je liever een kamer alleen? Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Wil jij dat het avontuur al in Nederland begint? Neem dan eens de trein naar Oostenrijk. Vanaf Amsterdam centraal reis je al vanaf 1x overstappen naar het bergdorpje Mallnitz. Hier stap je uit de trein en loop je binnen 15 min naar het hotel.

Geen zin om alles zelf te boeken? Laat je treinreis eenvoudig uitzoeken en boeken door Europa Express of The Train Traveller.

Kom jij deze huttentocht met de auto? Vanaf Utrecht is het ruim 1000 km rijden. Let op! Google kent de autotrein niet waardoor navigatie op Böckstein ingesteld moet worden. Heb jij in de auto nog een plekje vrij? Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt. Laat het tijdens de Meet & Greet weten, dit is het moment om met de andere deelnemers af te spreken om te carpoolen.

Gids tijdens de huttentocht Oostenrijk

Sietske

Sietske

Bergwandelgids

Hoi, ik ben Sietske, jullie bergwandelgidse en ik neem jullie deze week mee door mijn achtertuin!

Elke keer als ik in de Hohe Tauern kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. En natuurlijk draagt een drankje op het terras van de hut daar ook aan bij ;-). Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Sylvia

Sylvia

Bergwandelgids i.o. en fotograaf

Hoi ik ben Sylvia en ben al jaren gek op de bergen.

In de bergen voel ik me vrij. De combinatie van fysieke uitdaging en de rust om je heen trekt me het meest. De ene dag staat in het teken van grootse uitdagingen en de andere geeft totale ontspanning. In de bergen is geen dag hetzelfde. Tel daarbij de gezellige berghutten en de mooie omgeving en je hebt de perfecte combinatie.

Deze ervaringen delen met anderen is het leukste dat er is. In de bergen worden vreemden in no-time vrienden. Daarom laat ik jou ook graag de schoonheid van deze omgeving zien! Ga jij mee op reis?

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Meet & Greet

Bij iedere huttentocht die Meiden in de Bergen organiseert, wordt een online meet & greet gepland. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar en de gids al een keer gezien hebben, vertel ik je wat over planning voor de huttentocht. Ook wil ik een aantal van de meest essentiele item van de paklijst met je doornemen die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal nog niet of weet je niet wat je het best aan kunt schaffen? Dit is ook het moment om al je vragen te stellen!

Meet & Greet:

n.t.b.

Heb je materiaal niet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding. 

NKBV lid?

Ben jij al een bergfanaat en lid van de Nederlandse Klim- en Bergsport vereniging (NKBV)? Dan krijg je hiermee ook op huttentochten van Meiden in de Bergen voordeel. Geef bij je boeking aan dat je lid bent van de NKBV en je ontvangt 5% korting op de huttentocht.

Vergeet je pasje niet met de huttentocht deze willen ze in de berghutten graag zien 😉

Waarom een huttentocht door de Oostenrijkse Hohe Tauern?

Omdat dit prachtige land je alles geeft waar je tijdens een avontuurlijke tocht door de bergen naar op zoek bent. De prachtige uitzichten zijn adembenemend, de natuur is rustgevend en ruig tegelijk. Daarnaast is de Hohe Tauern een super interessant gebied, doordat we hier door het Tauern Fenster en het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen trekken. Flora en fauna krijgt hier optimaal de ruimte om te floreren!

Deze huttentocht door het mooie landschap door het Oostenrijkse Hohe Tauern NP is perfect voor als je van een avontuur én een fysieke prikkel houdt, omdat het precies uitdagend genoeg is. Er zitten stukken tussen met rotsblokken en smalle bergpaadjes, maar juist wanneer je toe bent aan gezelschap en wat kletsen, zijn er ook genoeg momenten waar je je niet extra hoeft in te spannen en zijn je mede-wandelaars van de partij!