Huttentocht Oostenrijk voor avontuurlijke vrouwen

Voor de Ruige BergMeid

Ben je klaar voor een uitdagend avontuur in Oostenrijk? En kun je wel een dosis frisse berglucht met een fysieke prikkel gebruiken? Wandel mee op huttentocht door de ruige bergwereld in het Oostenrijkse Rätikon gebergte waar woeste bergtoppen, pasovergangen en mooie panorama’s dagelijkse kost zijn. De huttentocht Oostenrijk voor avontuurlijke vrouwen voert ons door het grensgebied van Oostenrijk en Zwitserland waarbij je de ene nacht in Oostenrijk slaapt en de volgende nacht in Zwitserland logeert. Ben jij klaar voor deze ruige bergbeleving?!

8 t/m 14 september 2022

€ ,-

7 dagen

min 4 – max 8

2 bomen

Huttentocht Rätikon

Wandelen over smalle bergpaadjes, bergpassen oversteken en klimmen en klauteren door rotsachtig terrein. Tijdens deze huttentocht in Oostenrijk voor avontuurlijke vrouwen gaan we samen het ruige grensgebied van Oostenrijk en Zwitserland ontdekken. We trekken vijf dagen van berghut naar berghut waarbij we ook een nachtje in Zwitserland logeren. De huttentocht is uitdagend en de fysieke prikkel gaat ons een hoop voldoening opleveren!

Klaar voor avontuur!?

Hopelijk heb je geen hoogtevrees want we steken verschillende bergkammen over waarbij je beloond wordt met een uitzicht waar je U tegen zegt! Als de uitdaging nog niet groot genoeg is, hebben we de mogelijkheid om onderweg een topje mee te pakken. We gaan gelukkig niet alleen rots zien, want ondanks de ruigheid van het gebied komen we op hoogte nog veel flora en fauna tegen. Het Rätikon gebergte is geologisch gezien namelijk een super interessant gebied. Het is alsof je door een geologische tijdmachine loopt waarbij je letterlijk kunt zien hoe de Alpen ontstaan zijn!

Na een dag actief in de frisse berglucht kunnen we aan het eind van de dag genieten van een welverdiend drankje bij de hut. De hutten waarin we overnachten zijn typische berghutten waar we getrakteerd worden op échte bergkost! Kortom, ben jij klaar voor deze bergbeleving?!

Praktisch

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte bergbeleving
 • 4 overnachtingen in Oostenrijkse + Zwitserse berghutten
 • 2 overnachtingen in pension
 • 6x halfpension
 • Mogelijkheid voor een warme douche
 • 2 Bergwandelgidsen
 • C02 compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg of in hutten
 • Bergsportverzekering

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Dit ben jij!

Je bent een échte bergwandelaar die geniet van in de natuur zijn. Je bent sportief, hebt een avontuurlijke instelling en gaat een uitdaging niet uit de weg. Je hebt al eens een huttentocht gemaakt. Heb je deze ervaring echter nog niet? Dan is bergervaring én een goede conditie een must! Lopen met rugzak over bergpaden is voor jou ook geen probleem. Dagtochten met veel hoogtemeters geven jou de fysieke prikkel die je zoekt! 

Ervaring Ruige BergMeid

De bergpaden die we gebruiken kenmerken zich door hun ruigheid. Je bent tredzeker waarbij je je door steen- en rotsachtig terrein vertrouwd beweegt. Je vindt het niet erg te klauteren en je handen te moeten gebruiken bij het oversteken van een bergkam. Bij smallere paadjes en afgronden heb jij geen last van hoogtevrees. Deze passages zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tocht.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de tocht genoeg ruimte over te houden om te genieten, is het goed om te weten dat we dagelijks gemiddeld 1000 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 4 à 7 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 6 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen bepakking mee te nemen.

Huttentocht Oostenrijk - ruig landschap

Reisschema huttentocht Oostenrijk

Na een reisdag richting Oostenrijk ben je aan het eind van de dag welkom in het pension in Schruns. Hier kan je lekker even relaxen en opfrissen. De avond begint met gezellig samen dineren. Daarna checken we een laatste keer of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen. We duiken op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Na het ontbijt pakken we de bus richting Latschau waar de tweede wandelgids ontmoeten, Bonny van Almstübli Bergerlebnis. Samen met haar trekken we de komende vijf dagen van hut naar hut door het Rätikon gebergte. We gaan genieten van het hier en nu, fysieke prikkels en mooie panorama’s. 

We starten wandelend door bossen en over almen om de volgende dagen de bergkammen te trotseren, op zoek naar de weidse vergezichten. We gaan hoogtemeters maken, klimmen en klauteren om moe en voldaan aan het eind van de dag onszelf te storten op het huttenleven met een lekker drankje, want dat hebben we wel verdiend!

Op dag 4 dalen we af richting het hoogstgelegen dorp in Montafon, het op 1423 gelegen smokkelaarsdorp Gargellen. Hier overnachten we in een gezellig bergpension om over smokelaarswegen een doorsteek te maken richting onze volgende hut.

Dag 6 is de laatste wandeldag waarbij we in de middag afdalen richting het dal. Hier verblijven we de laatste nacht in een pension, waar we deze bergervaring gezellig samen afsluiten.

Wat een tocht! Helaas zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen. Met een opgeladen batterij en een rugzak vol bergbeleving- én ervaring reis je vandaag weer af naar huis.

We overnachten in gezellige kleine Oostenrijkse en Zwitserse berghutten. Iedere hut heeft haar eigen charme middenin de bergen! In de avond verzorgt de huttenwaard een goed en vullend avondmaal. We slapen in 4 tot 6 persoons mehrbettzimmern (stapelbedden).  

Reisschema huttentochten Oostenrijk
reisschema huttentochten Oostenrijk mobiel

Gidsen tijdens de huttentocht Oostenrijk

Sietske

Sietske

Bergwandelgids

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met de paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! 

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Bonny

Bonny

Bergwandelgids

Hoi, ik ben Bonny samen met Sietske jullie gids voor deze huttentocht. Ik ben begin veertiger en zo’n 20 jaar geleden verliefd geworden op de Oostenrijkse bergen; inmiddels mijn thuisland.

Mijn bergbeleving is tweezijdig: ik vind het heerlijk om mezelf fysiek en soms mentaal tot het randje te brengen en zo steeds weer te merken dat er meer in zit dan je denkt. En anderzijds kan ik intens genieten van de natuur en de nietigheid die je ervaart als je in de bergen bent. Het is dan ook mijn doel anderen dit gevoel ook te laten ervaren. Veiligheid, uitdaging, bergbeleving en plezier staan bij mij voorop.

Meet & Greet

Voorafgaand aan de reis is er een Meet & Greet om al een keer kennis te maken en de bergtocht en paklijst door te nemen en (daar waar nodig) uitrusting uit te delen. Ook is er de gelegenheid om vragen te bespreken.

Reizen naar het startpunt

Met de auto is het vanaf Utrecht 850 km. Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt van de huttentocht.

Reis je liever met de trein? Vanaf Amsterdam en Utrecht centraal ben je met 3x overstappen in 10 uur in Schruns.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site. 

Waarom huttentocht Oostenrijk?

Waarom zou je meegaan op een huttentocht in Oostenrijk? Omdat dit prachtige land je alles geeft waar je tijdens een avontuurlijke tocht door de bergen naar op zoek bent. De prachtige uitzichten zijn adembenemend, de natuur is rustgevend en ruig tegelijk. Daarnaast is het Rätikon gebergte in Oostenrijk een geologisch super interessant gebied. Je loopt hier letterlijk door een tijdmachine waarbij je kan zien hoe de Alpen ontstaan zijn!

Deze huttentocht door het mooie landschap in het Oostenrijk is perfect voor als je van een avontuur én een fysieke prikkel houdt, omdat het precies uitdagend genoeg is. Er zitten pittige stukken tussen met rotsen en wat klimmen en klauteren, maar juist wanneer je toe bent aan gezelschap en wat kletsen, zijn er ook genoeg momenten waar je je niet extra hoeft in te spannen en zijn je mede-wandelaars van de partij!