Beginnende BergMeid

Huttentocht Oostenrijk

Droom je er al even van om een meerdaagse tocht van hut naar hut door de bergen te maken, maar is het er nog nooit van gekomen? Of vind je het leuk om samen met like-minded vrouwen de bergen te ontdekken? Dan is de Beginnende BergMeid huttentocht dé huttentocht voor jou!

24 t/m 29 juli

€ 675 p.p.

6 dagen

min 4 – max 8

Trein – 90 kg

Het avontuur

Wil je even de ratrace achter je laten, me-time, tot rust komen en opladen? Deze huttentocht ga je ervaren dat je door fysieke inspanning ook helemaal kan ontspannen! Samen met like-minded vrouwen ga je de prachtige bergwereld ontdekken. We trekken deze tocht samen door het Rätikon gebergte wat ons over de set van de Lord of the Rings voert. Bossen, bergmeren, vergezichten en ruige bergen wisselen elkaar af. En voor de afwisseling, gaan we lekker lunchen in Zwitserland.

De overnachtingen zijn in mooie en gezellige hutten waar we voorzien worden van echte Oostenrijkse kost. En als dat nog niet genoeg genieten is, wordt er ook gezegd dat de Lindauer hütte de lekkerste kaiserschmarrn in het gebied heeft!

Kortom heb je zin in een avontuur en gun je jezelf een dosis frisse berglucht? Dan neem ik je mee op deze bergbeleving met volop natuur, actief zijn en gezellig samen genieten.

Praktisch

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte bergbeleving
 • 3 overnachtingen in berghutten
 • 2 overnachtingen in pension
 • 5x halfpension
 • Bergwandelgids
 • C02 compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg of in hutten
 • Bergsportverzekering

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

De Tocht

Na een lange reisdag richting Oostenrijk ben je aan het eind van de dag welkom in het pension in Latschau. Hier kan je lekker even relaxen en opfrissen. De avond begint met gezellig samen eten waarna we een laatste keer checken of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Na het ontbijt ontmoeten we onze wandelgids Bonny van Almstübli Bergerlebnis. Onder begeleiding van haar trekken we de komende vier dagen van hut naar hut. Ben je er klaar voor, komende vier dagen gaan we genieten van het hier en nu.  We laten de bewoonde wereld achter om ons onder te dompelen in bergwereld en haar natuur. In de ochtend snuif je de frisse berglucht lekker op om vervolgens samen wandelend door bossen, over almen en bergkammen op zoek te gaan naar de vergezichten om onszelf aan het eind van de dag moe en voldaan op het huttenleven te storten. 

Woensdag is helaas alweer de laatste wandeldag waarbij we in de middag afdalen richting het dal. Hier verblijven we de laatste nacht in een pension, waar we deze bergervaring gezellig samen afsluiten.

Wat een tocht, je kan jezelf met trots een BergMeid noemen! Helaas zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen. Met een opgeladen batterij en een bergbeleving op zak reis je vandaag weer af naar huis.

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Je bent graag actief, maar houdt ook van lekker ontspannen na een wandeling. Je hebt misschien nog geen huttentocht gemaakt, maar bent al wel eens in de bergen geweest. Lopen met een dagrugzak over bergpaden is voor jou dan ook geen probleem. Ook hoogtemeters maken is geen probleem, maar het moet wel leuk blijven ;-). Als de bergpaden even smaller worden, heb jij geen last van hoogtevrees. Dagtochten van 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops niet meegerekend) past jou perfect!

We overnachten in bemande hutten waardoor we met een relatief lichte rugzak met alle spullen voor de huttentocht op pad kunnen. Het gewicht ligt rond de 10 kg.

reisschema ratikon huttentocht oostenrijk
reisschema huttentocht ratikon oostenrijk mobiele weergave

Meet & Greet

Voorafgaand aan de reis is er een Meet & Greet om al een keer kennis te maken en de bergtocht en paklijst door te nemen en (daar waar nodig) uitrusting uit te delen. Ook is er de gelegenheid om vragen te bespreken.

28 juni – plaats n.t.b.

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan de huttentocht niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een andere tocht. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort.

Uitrusting nog niet compleet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak en tenten tot essentiele items als camelbags of hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site.