Huttentocht Roemenie

Voor de wilde BergMeid

Ben jij een beetje tegendraads en ga je vaak daar waar de rest niet naartoe gaat? Off the beaten track en into the wild? Dan is de Wilde BergMeid huttentocht iets voor jou! Oerbossen, beren, wolven en wilde katten leven in de Transsylvanische Alpen en wij zoeken ze niet op, maar trekken er wel doorheen.

september 2022

€ 795 p.p.

7 dagen

min 4 – max 8

2 bomen

De Tocht

Onbekend maakt onbemind, want als je aan Roemenië denkt, denk je misschien niet meteen aan bergen, laat staan er op vakantie gaan. Toch spreidt een deel van het hooggebergte van de Karpaten zich uit over het land. En deze wilde huttentocht trekken wij in het zuidelijke deel van de Karpaten, beter bekend als de Transsylvanische Alpen, door het Bucegigebergte en het Piatra Craiului National Park. Het gebied kenmerkt zich door stijle hellingen en ruige bergen.

Waarom het de wilde BergMeid huttentocht is? De beekjes zitten vol vis, boven de bergtoppen vliegen adelaars en in de oerbossen van Roemenië leven beren, lynxen en wolven. De natuurlijke schoonheid van het gebied is goed behouden gebleven, doordat het maar dunbevolkt is. Hierdoor zijn er in de regio ook niet zoveel berghutten. We overnachten daarom niet alleen in berghutten, maar ook in guesthouses. Hier gaan we de gastvrijheid van de Roemenen ervaren en proeven van de lokale lekkernijen.
Kortom, alle ingrediënten voor een écht bergavontuur!

Praktisch

Wat krijg je allemaal?

  • Echte off the beaten track bergervaring
  • 6 overnachtingen in berghutten & guesthouses
  • 6x volpension
  • Lokale berggids
  • C02 compensatie van de reis
  • Meet & Greet vooraf

Wat zit er niet in?

  • Heen- en terugreis
  • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg of in hutten
  • Bergsportverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Jeeh! Na een lange reis naar Roemenië ben je dan in Boekarest! Aan het eind van de dag ben je welkom in het pension waar we vanacht verblijven. Je kan even relaxen of jezelf opfrissen. De avond begint met gezellig samen eten waarna we een laatste keer checken of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Na het ontbijt nemen we de trein richting Busteni. Van hieruit begint ons avontuur door de wildernis van de Transsylvanische Alpen waarbij we vijf dagen door bossen,  langs riviertjes en over bergkammen trekken. De eerste dag begint meteen goed, want we beklimmen meteen onze eerste bergtop, Omu. We slapen deze dagen niet alleen in berghutten, maar ook in guesthouses. Het geeft ons de kans om ook de gastvrijheid van de Roemeense bevolking te ervaren én de lokale delicatessen te proeven. Op dag 4 van de huttentocht dalen we af richting het dal om een transfer richting het Piatra Craiului National Park te nemen. Als kers op onze wilde BergMeid huttentocht hiken we door kloven en over graatjes.

Vandaag is helaas alweer de laatste wandeldag. Na het ontbijt in de Plaiu Foii hut dalen we af richting het dal. Hier worden we met een transfer richting Brasov gebracht. We lunchen nog gezellig met zijn allen in de stad om vervolgens afscheid te nemen. Wat een gave tocht! We mogen onszelf terecht Wilde BergMeiden noemen 🙂

Voor degene die ook met de trein zijn gekomen, grote kans dat we met dezelfde nachttrein weer naar Wenen reizen. De trein vertrekt aan het eind van de middag vanuit Brasov dus je hebt nog even de mogelijkheid om deze historische stad te bekijken.

Je bent een bergwandelaar die geniet van in de natuur zijn. Je bent actief en gaat een uitdaging niet uit de weg. Daarnaast heb je misschien al eens een huttentocht gemaakt, maar je bent in ieder geval al eens in de bergen geweest. Een dagtocht met grote hoogteverschillen is voor jou geen probleem. In stenig en rotsachtig terrein beweeg je vertrouwd. Je vindt het niet erg om zo nu en dan te klauteren en je handen te moeten gebruiken. Smallere paadjes en afgronden zijn dan ook geen probleem. Je uithoudingsvermogen is dusdanig dat dagetappes tussen de 5 à 7 wandeluren per dag (de pauzes en stops niet meegerekend) geen probleem zijn. Hierbij overbruggen we gemiddeld 1000 hoogtemeters per dag. De ene dag kan het iets minder zijn en gaan we een bergtopje op kunnen het meer hoogtemeters zijn.

We overnachten in bemande hutten waardoor we met een relatief lichte rugzak met alle spullen voor de huttentocht op pad kunnen. Het gewicht ligt rond de 10 kg.

Wilde BergMeid huttentocht route
Wilde BergMeid huttentocht route (mobiel)

Meet & Greet

Voorafgaand aan de reis is er een Meet & Greet om al een keer kennis te maken en de bergtocht en paklijst door te nemen en (daar waar nodig) uitrusting uit te delen. Ook is er de gelegenheid om vragen te bespreken.

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan de huttentocht niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een andere tocht. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort. Meiden in de Bergen volgt bij haar reizen de uitgangspunten van het RIVM.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site.