Huttentochten voor vrouwen

Huttentochten voor vrouwen
met Meiden in de Bergen

Wil je de bergen écht beleven en jezelf samen met andere avontuurlijke vrouwen onderdompelen in de prachtige bergwereld? Ga mee met één van de huttentochten voor vrouwen!

Bij huttentochten wandel je door de bergen van hut naar hut. Je overnacht tijdens huttentochten in berghutten midden in de natuur. De hutten zijn vaak eenvoudig maar gezellig. Doordat je met huttentochten elke dag verder de bergen intrekt, ontdek je een veel groter berggebied dan bij dagtochten. Je hoeft namelijk niet elke keer terug naar het dal af te dalen. Huttentochten hoeven niet altijd ver weg te zijn. Ook dichterbij huis is het mogelijk om van de bergen te genieten tijdens één van de mini-huttentochten.
Ben jij klaar voor een bergavontuur?!

#bergbeleving

Totale aanbod huttentochten voor vrouwen van Meiden in de Bergen

korte huttentocht Oostenrijk

Huttentocht Dal der Almen

Beginnende BergMeid huttentocht

Wandelen door bergweides met het geklinkel van koeienbellen op de achtergrond en het échte almleven ervaren, dat is wat je gaat doen tijdens de 3-daagse huttentocht door het Groβarltal! Het dal met 40 almhutten staat dan ook niet voor niets bekend als het Dal der Almen. Overnachten in een alm- of berghut met regionale specialiteiten, lekkernijen en een onvergetelijke zonsondergang, wat wil je nog meer? Klaar voor jouw eerste of korte huttentocht avontuur!?

31 juli t/m 4 augustus 2024
VOL

Voorfoto sportieve bergmeid huttentochten

Huttentocht Rätikon gebergte

Sportieve BergMeid huttentocht

Kan jij ook zo genieten van die panorama’s en vergezichten in de bergen? In het Rätikon gebergte waan je je op de set van Lord of the Rings. Vergezichten, ruige bergtoppen en hellingen vol bloemen behoren tot ons dagelijkse uitzicht. Deze huttentocht trekken we samen door een prachtig decor waarbij het uitzicht om iedere hoek er net weer even anders uitziet! Ben jij toe aan wat frisse berglucht? Dan is de sportieve BergMeid huttentocht dé huttentocht voor jou!

13 t/m 18 juli 2024
VOL

Huttentocht met kinderen

Huttentocht met kids

De bergen in samen met je kind

Hoe tof is het om samen met je kind van berghut naar berghut te hiken! En dat terwijl je in het gezelschap bent van andere moeders die dit ook te gek vinden. Tijdens de huttentocht met kids in het Groβarltal ga jij met andere moeders genieten van de bergen terwijl de kids zich onderweg kostelijk vermaken in de beekjes of met het springen van steen naar steen. Deze huttentocht voert jullie over almen vol koeien, langs heldere bergmeren en verschillende bergtopjes om te bewandelen! Ga jij samen met je kind mee op avontuur in de bergen?!

7 t/m 11 augustus 2024

Huttentocht Hohe Tauern Oostenrijk

Huttentocht Hohe Tauern

Sportieve BergMeid huttentocht

Een huttentocht door de Oostenrijkse Hohe Tauern is hiken langs bergmeren, uitzichten op 3000'ers met gletsjers en springen van rotsblok naar rotsblok. Wil jij de Oostenrijkse bergen van haar ruige kant beleven en ben jij wel toe aan wat uitdaging? Dan is deze avontuurlijke huttentocht door de Hohe Tauern iets voor jou! Tijdens de tocht trekken we dwars door de Hohe Tauern waarbij we de Alpen hoofdkam niet alleen oversteken, maar er ook nog eens bovenop slapen. Ben jij klaar voor een avontuur!?

17 t/m 23 augustus 2024
Gegarandeerd vertrek!

Huttentocht Pyreneeen

Huttentocht Spaanse Pyreneeën

Een stukje onontdekt Europa!

Weg van de gebaande paden naar een onontdekt stukje Europa. Deze huttentocht trekken we door het land van de kronkelende wateren: Aigües Tortes Nationaal Park. Het gebied is wild, ongerept en omsloten door bergtoppen boven de drieduizend meter. Wil jij off the beaten track ontdekken hoe ruig en gaaf de Spaanse Pyreneeën zijn? Dan is deze Ruige BergMeid huttentocht door de Pyreneeën iets voor jou! Ga mee op avontuur.

Op aanvraag

Voorfoto huttentocht lienzer dolomieten

Huttentocht Dolomieten

Beginnende & Sportieve BergMeid huttentocht

Wandelen over rotspartijen die ooit de koraalriffen van een oerzee vormden. Droom jij weleens over het hiken in de Dolomieten met haar dramatische rotspartijen die hoog boven de groene weides uittorenen? Tijdens de huttentocht door de Dolomieten ga je het ervaren! Hier vind je imposante bergen, heerlijk Italiaans eten met hier en daar wat Oostenrijkse invloeden. Ben jij op zoek naar een bergavontuur door een ruig gebied!? Dan is dit de huttentocht voor jou!

Beginner - 22 t/m 27 juni 2024 -
VOL
Sportief - 29 juni t/m 5 juli 2024 -
VOL

BergPrep weekend Zuid-Limburg

Mini-huttentocht Zuid-Limburg

Over bergtoppen in ons eigen kikkerlandje

Berghellingen oplopen, almweides doorkruisen en holle wegen bewandelen in de bergen van ons eigen kikkerlandje. Wil jij zelfstandig een huttentocht door de bergen maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je jezelf juist goed voorbereiden op een bergtocht en wil je je kuiten weer uit de winterslaap halen? Dan is een mini-huttentocht door de glooiende heuvels van Zuid-Limburg vol hoogtemeters en bergskills leren wat voor jou!

18 t/m 21 april 2024 - VOL

BergPrep weekend ardennen

Mini-huttentocht Ardennen

Op bergavontuur dichtbij

Berghellingen beklimmen, rotsachtige paadjes trotseren en het gevoel krijgen in de échte bergen te zijn. Droom je al een tijdje  van een avontuurlijke tocht in de bergen, maar zie je er als een berg tegenop? Of heb je de knoop al doorgehakt en wil je je juist goed voorbereiden? Dan zit je bij  dít weekend in de Ardennen goed! Tijdens deze mini-huttentocht ga jij ervaren hoe het is om op rotsachtige ondergronden te lopen en steile hellingen te beklimmen. Maar je gaat ook werken aan je bergskills en dat alles in de bergen dichtbij huis!

11 t/m 14 april 2024 - VOL

Sportieve workation Oostenrijk

Workation Oostenrijk voor duurzame en sociale ondernemers

Werken AAN je bedrijf & stijgen naar grote hoogtes!

Ben jij een duurzaam en/of sociaal ondernemer (v/m) en wil jij in het najaar met een frisse dosis aan inspiratie werken AAN je bedrijf!? De laatste zaadjes planten voordat je de rust en reflectie opzoekt van de herfst? Nog even samen sparren met andere ondernemers die je begrijpen. Ondernemers die net als jij tegendraads zijn en het net wat anders aanpakken dan 'de standaard'. Maar kom je er door de drukte van alledag niet aan toe?

Dan is deze sportieve workation iets voor jou! We gaan je in de Oostenrijkse bergen letterlijk in beweging zetten om de creatieve energie op gang te brengen.

30 september t/m 5 oktober 2024

Huttentochten voor dames = samen op ontdekkingstocht van hut naar hut

Met wandelschoenen aan en rugzak op, zetten we ons beste beentje voor om op avontuur te gaan in de bergen. Tijdens de huttentochten ga je samen met de andere vrouwen ervaren dat je mentaal en fysiek kunt ontspannen door actief te zijn. Soms wordt het spannend, moet je je grenzen verleggen of is het een beetje klimmen en klauteren. Ben je door dat stuk heen is de voldoening groot! Naast de uitdagingen, geven de bergen je ook echt een gevoel van vrijheid en kun je letterlijk even uitwaaien!

Huttenleven: Girls just wanna have fun!

Na een dag actief in de buitenlucht sluit je tijdens de huttentochten de dag met alle dames af te midden van de reuzen in een berghut. Hier geniet je onder het genot van een lekker drankje en een stevige maaltijd van het uitzicht. Klaar om het huttenleven te ervaren? Avonden in de stube van berghutten staan bekend om de gezelligheid! Of we nu samen spelletjes spelen, goede gesprekken voeren, luisteren naar de bergavonturen van anderen of je even tijd nodig hebt voor jezelf, het kan allemaal.

Huttentochten samen met gelijkgestemde vrouwen

Met huttentochten van Meiden in de Bergen ga je op pad met andere meiden die aangetrokken worden door de bergwereld of graag een uitdaging aangaan! Je hebt meer dan genoeg tijd voor jezelf, maar tijdens het lopen komen vaak ook de mooiste gesprekken op gang. Doordat je in een kleine groep op huttentocht gaat, is er vanuit de gids genoeg tijd voor de groep en het individu om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos door de bergen kunt wandelen!

Huttentochten voor dames = samen op ontdekkingstocht van hut naar hut

Met wandelschoenen aan en rugzak op, zetten we ons beste beentje voor om op avontuur te gaan in de bergen. Tijdens de huttentochten ga je ervaren dat je mentaal en fysiek kunt ontspannen door actief te zijn. Soms wordt het spannend, moet je je grenzen verleggen of is het een beetje klimmen en klauteren. Ben je door dat stuk heen is de voldoening groot! Naast de uitdagingen, geven de bergen je ook echt een gevoel van vrijheid en kun je letterlijk even uitwaaien!

Huttenleven: Girls just wanna have fun!

Na een dag actief buiten sluiten je tijdens de huttentochten de dag af te midden van de reuzen in een berghut onder het genot van een lekker drankje en een stevige maaltijd. Klaar om het huttenleven te ervaren? Avonden in de stube van berghutten staan bekend om de gezelligheid! Of we nu samen spelletjes spelen, goede gesprekken voeren, luisteren naar de bergavonturen van anderen of je even tijd nodig hebt voor jezelf, het kan allemaal.

Huttentochten samen met gelijkgestemde vrouwen

Met huttentochten van Meiden in de Bergen ga je op pad met andere meiden die aangetrokken worden door de bergwereld of graag een uitdaging aangaan! Je hebt meer dan genoeg tijd voor jezelf, maar tijdens het lopen komen vaak ook de mooiste gesprekken op gang. Doordat je in een kleine groep op huttentocht gaat, is er vanuit de gids genoeg tijd voor de groep en het individu om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos door de bergen kunt wandelen!

Wil jij jezelf goed voorbereiden op de huttentocht?

Waarom huttentochten met andere vrouwen?

Je hoort het geruis van het rivierwater, op de achtergrond hoor je koeienbellen rinkelen en je hoort de wind om je oren suizen. Voor de rest is het stil… Een huttentocht is dé perfecte manier om de bergen te ontdekken en beleven! Tijdens huttentochten trek je meerdere dagen van de ene berghut naar de andere waarbij je op hoogte te midden van de bergen overnacht. Hoe verder we de bergwereld intrekken hoe stiller en rustiger het wordt. We laten de bewoonde wereld achter ons en ook telefonisch bereik is geen vanzelfsprekendheid meer. Huttentochten samen met andere vrouwen zorgt voor een hele andere dynamiek. Samen kun je genieten van goede gesprekken, gezelligheid en een fysieke uitdaging zonder de druk dat er gepresteerd moet worden!

Vertragen, versimpelen en genieten!

Tijdens huttentochten ben je overdag actief en wandel je door de ruige en mooie bergen en ’s avonds overnacht je in comfortabele maar eenvoudige berghutten. Het ontbijt bestaat veelal uit brood met beleg of yoghurt met muesli. Een bord lokaal “bergsteiger essen” zorgt er ’s avonds voor dat je weer op krachten komt na een hele dag buiten wandelen en genieten. Het vertragen, versimpelen en genieten van de eenvoud zorgt ervoor dat we onze interne batterij weer kunnen opladen!

Ga jij samen met andere vrouwen genieten van het bergleven tijdens één van de huttentochten?!

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen