Huttentochten

Huttentochten

Huttentochten

Huttentochten Meiden in de Bergen

Wil je de bergen écht beleven en jezelf onderdompelen in de prachtige bergwereld? Ga mee op huttentocht!

Bij een huttentocht wandelen we door de bergen van hut naar hut. Tijdens de huttentocht overnacht je in berghutten midden in de natuur. De hutten zijn vaak eenvoudig maar gezellig. Doordat je met huttentochten elke dag verder de bergen intrekt, ontdek je een veel groter berggebied dan bij dagtochten. Je hoeft namelijk niet elke keer terug naar het dal af te dalen. Ben jij klaar voor een bergavontuur?!

#bergbeleving

Samen op ontdekkingstocht van hut naar hut

Met wandelschoenen aan of sneeuwschoenen onder gebonden, tijdens de huttentochten ga je ervaren dat je mentaal en fysiek kunt ontspannen door actief te zijn.
Soms wordt het spannend en moet je je grenzen verleggen, maar als we dat doen dan doen we het samen.

Huttenleven: Gezelligheid in de stube!

Tijdens de huttentochten sluiten je de dag af te midden van de reuzen in een berghut onder het genot van een lekker drankje. Klaar om het huttenleven te ervaren? Avonden in de stube van berghutten staan bekend om de gezelligheid!
Of we nu samen spelletjes spelen, goede gesprekken voeren, ervaringen delen met anderen of je even tijd nodig hebt voor jezelf, het kan allemaal.

Samen met gelijkgestemde vrouwen

Met huttentochten van Meiden in de Bergen wandelen je gezellig met andere meiden door de bergen. Hierbij ligt de focus op de verbinding met elkaar en de natuur. Je hebt meer dan genoeg tijd voor jezelf, maar tijdens het lopen komen vaak de mooiste gesprekken op gang.  Doordat je met een kleine groep op huttentocht gaat, is er vanuit de gids genoeg tijd voor de groep en het individu om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos door de bergen kunt wandelen!

Hieronder staan alle huttentochten op een rij

Bestemming Frankrijk

Sneeuwschoenwandelen Frankrijk

Winterse BergMeid huttentocht 

Zin in een winters avontuur door de Franse sneeuw? Je hoeft zeker geen skilatten onder te binden om van het winterwonderlandschap te kunnen genieten. We trekken deze week namelijk ver weg van de drukte op de pistes met onze sneeuwschoenen door een magisch wit landschap van hut naar hut in Vallée de Clarée. De hutten waar we slapen zijn comfortabel. Iedere dag ontdekken we nieuwe plekken in de Clarée Vallei en na een dag buiten in de sneeuw, kunnen we genieten van een lekkere franse maaltijd. Heb jij zin in volop sneeuwpret? Dan is deze sneeuwschoenwandeltocht in Frankrijk hét winterse avontuur voor jou!

Winter 2022

Bestemming Frankrijk

Huttentocht Rätikon gebergte

Sportieve BergMeid huttentocht

Kan jij ook zo genieten van die panorama’s en vergezichten in de bergen? In het Rätikon gebergte waan je je op de set van Lord of the Rings. Vergezichten, ruige bergtoppen en hellingen vol bloemen behoren tot ons dagelijkse uitzicht. Deze huttentocht trekken we samen door een prachtig decor waarbij het uitzicht om iedere hoek er net weer even anders uitziet! Ben jij toe aan wat frisse berglucht? Dan is de sportieve BergMeid huttentocht dé huttentocht voor jou!

26 t/m 31 augustus 2022

Bestemming Roemenie

Huttentocht Roemenië

Wilde Bergmeid huttentocht

Off the beaten track into the wild. Voor wie echt eens iets anders dan anders wilt, is deze tocht door Roemenië dé huttentocht! We trekken van hut naar hut door ongerepte bossen en over ruige bergkammen. Onderweg snuiven we ook aan de rijke historie en cultuur van Roemenië. Tijdens de tocht overnachten we in berghutten en guesthouses waar we ons laten onderdompelen in de gastvrije Roemeense cultuur. Ben jij klaar voor een off the beaten track avontuur?

Zomer 2022

Voorfoto beginnende bergmeid huttentochten

Huttentocht Oostenrijk beginners

Beginnende BergMeid huttentocht

Droom je al even van een meerdaagse tocht van hut naar hut door de bergen, maar is het er nog nooit van gekomen? Wandelen over karrenwegen door almweides, oerbossen, langs watervallen en kabelende beekjes. Dan is dit dé huttentocht voor jou! De huttentocht voor beginners door het Raurisertal is speciaal voor degene die voor het eerst een meerdaagse tocht door de bergen willen maken. We wandelen door oerbossen en over almweides met het rinkelen van de koeienbellen op de achtergrond. Ga jij mee op avontuur?!

14 t/m 19 juli 2022

Voorfoto huttentochten Oostenrijk

Huttentocht Oostenrijk voor avontuurlijke vrouwen

Ruige BergMeid huttentocht

Ben je klaar voor een uitdagend avontuur? En kun je wel een dosis frisse berglucht met een fysieke prikkel gebruiken? Wandel mee door de ruige bergwereld in het Rätikon gebergte waar woeste bergtoppen, pasovergangen en mooie panorama’s dagelijkse kost zijn. De huttentocht in het Rätikon gebergte voert ons door het grensgebied van Oostenrijk en Zwitserland waarbij je de ene nacht in Oostenrijk slaapt en de volgende nacht in Zwitserland logeert. Ben jij klaar voor deze ruige bergbeleving?!

8 t/m 14 september 2022

Meet & Greet

Bij iedere huttentocht die MIDB organiseert, plan ik een meet & greet. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar al een keer gezien hebben, laat ik je de planning voor de tocht zien. Ook licht ik wat toe over de paklijst en de items die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal niet, dan kunnen we dat ook gelijk regelen.

Vanuit duurzaamheidsoogpunt zijn de Meet & Greets online.

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan een bergtocht niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een ander tof weekend. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort. Meiden in de Bergen volgt bij haar reizen de uitgangspunten van het RIVM.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site.