Huttentochten

Huttentochten

Huttentochten

Huttentochten

#bergbeleving

Samen op ontdekkingstocht van hut naar hut

Met wandelschoenen aan of sneeuwschoenen onder gebonden, tijdens de huttentochten ga je ervaren dat je mentaal en fysiek kunt ontspannen door actief te zijn.
Soms wordt het spannend en moet je je grenzen verleggen, maar als we dat doen dan doen we het samen.

Gezelligheid in de stube!

We sluiten de dag af te midden van de reuzen in de hut onder het genot van een lekker drankje. Avonden in de stube van berghutten staan bekend om de gezelligheid!
Of we nu samen spelletjes spelen, goede gesprekken voeren, ervaringen delen met anderen of je even tijd nodig hebt voor jezelf, het kan allemaal.

Sneeuwschoenwandelen

Met een soort rackets onder je voeten op pad door het magische winterwonderland. De sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je niet te diep weg zakt. Echt eens wat anders dan de gebruikelijke wintersport, maar zeker even tof! Je komt namelijk op plekken waar geen andere wintsporter komt. En het zeker niet saai als je dat misschien denkt!

Hieronder staan alle huttentochten op een rij

Bestemming Frankrijk

Sneeuwschoentocht Vallée de Clarée

Zin in een avontuur door de Franse sneeuw? We trekken deze week ver weg van de piste drukte op sneeuwschoenen door een magisch wit landschap van hut naar hut. De hutten waar we slapen zijn comfortabel. Iedere dag ontdekken we nieuwe plekken in de Clarée Vallei en na een dag buiten in de sneeuw, kunnen we genieten van een lekkere franse maaltijd. Kortom, volop sneeuwpret!

Bestemming Frankrijk

Beginnende BergMeid huttentocht

Droom je al even van een meerdaagse tocht van hut naar hut door de bergen, maar is het er nog nooit van gekomen? Of vind je het leuk om samen met like-minded vrouwen de bergen te ontdekken? Dan is de Beginnende BergMeid huttentocht dé huttentocht voor jou! Deze tocht door het Rätikon gebergte voert ons over de set van de Lord of the Rings. Bossen, bergmeren, vergezichten en ruige bergen wisselen elkaar af. We overnachten in mooie en gezellige berghutten waar we voorzien worden van echte Oostenrijkse kost. Even de ratrace achter je laten, tot rust komen en opladen? Deze huttentocht ga je ervaren dat je door fysieke inspanning ook kan ontspannen!

Datum: 24 t/m 29 juli 2021

Meet & Greet: 28 juni – zoom

Bestemming Roemenie

Wilde Bergmeid huttentocht

Off the beaten track into the wild. Voor wie echt eens iets anders dan anders wilt, is deze tocht door Roemenië dé huttentocht! We trekken van hut naar hut door ongerepte bossen en over ruige bergkammen. Onderweg snuiven we hier en daar ook aan de rijke historie van het onbekende Roemenië. Tijdens de tocht overnachten we in berghutten en guesthouses waar we ons laten onderdompelen in de gastvrije Roemeense cultuur.
Ben jij klaar voor een écht avontuur?

Datum: 18 t/m 24 september 2021

Meet & Greet: 16 augustus – zoom

Bestemming Frankrijk

Ruige BergMeid huttentocht

Ben je klaar voor een uitdagend avontuur? En heb je zin om je onder te dompelen in de ruige bergwereld? Waar een wil is, is een weg. Ga mee over sappige groene weides, door bossen, van hut naar hut langs bergboerderijen en over hoge bergkammen. De huttentocht in het Montafon voert ons door het grensgebied van Oostenrijk en Zwitserland waarbij je de ene nacht in Oostenrijk slaapt en de volgende in Zwitserland logeert.
Ben je klaar voor deze bergbeleving?!

Datum: 4 t/m 10 september 2021

Meet & Greet: 9 augustus – zoom

Meet & Greet

Bij iedere huttentocht die MIDB organiseert, plan ik een meet & greet. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar al een keer gezien hebben, laat ik je de planning voor de tocht zien. Ook licht ik wat toe over de paklijst en de items die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal niet, dan kunnen we dat ook gelijk regelen.

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan het BergMeid weekend niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een ander tof weekend. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site. 

Wat zeggen meiden?

Raitokon huttentocht

Ik was er heerlijk tussenuit met een huttentocht van 4 dagen! Ik stond op als de zon opkwam, wandelde door prachtige natuur en ontmoette onderweg gezellige andere wandelaars. Zodra het donker werd, schoven we aan bij het gezamenlijke diner in de hut en kropen we moe maar voldaan ons bed in de slaapzaal in. Sietske was een fijne gids: ze weet veel over de flora en fauna en de geschiedenis van het gebergte waar je in loopt en vertelde daar graag over. Maar ze wist ook wanneer ik even in stilte wilde lopen en genieten. Aanrader!

Rosanne

Raitikon huttentocht review rosanne

Gaistal Huttentocht

In juli ontstond het idee om samen met Sietske te gaan wandelen rond de Zugspitze in Oostenrijk. Op 15 september was het zover en begon de tocht meteen met een stevige klim. Het is dan even je tempo aanpassen, maar een beetje langzamer lopen in een prachtige bergomgeving is geen straf. We hebben de volgende 4 dagen genoten van de tocht met prachtig weer en verblijf in leuke hutten met heerlijk eten en zelfs burrelende herten voor de deur. Sietske leidde ons probleemloos van hut naar hut en wist onderweg het nodige te vertellen over de planten die we zagen. Kortom het was een heerlijke tocht in een omgeving die altijd adembenemend blijft. We doen het graag nog een keer over.

Michel

Gaistal huttentocht review michel

Gaistal huttentocht

15 september was het dan zover, onze wandeltocht met Sietske begon. Ik was er toch wel een beetje gespannen voor want in de bergen weet je nooit wat voor paadjes je tegen gaat komen. Maar de eerste dag was een zeer ontspannen wandeldag met prachtig weer over brede paden en door een prachtige natuur. We kwamen wel veel mountainbikers tegen. We hebben overnacht als enige gasten in een berghut waar we 's nachts wakker werden van de burlende herten. De tweede dag was meer het echte werk langs de flanken van de berg over rotsige ondergrond en zelfs weer een pas over op een paadje wat weer wat minder leuk was. De derde dag kwamen we na een dag wandelen door prachtige gebieden aan bij de Sebensee. Een prachtig azuurblauw meer. In de verte lag een bergbult met daarop een hutje. En ja wij moesten die bult op naar het hutje. Dit was weer even afzien maar boven aangekomen was het uitzicht en de omgeving weer meer dan de moeite waard. Toen we de vierde dag de berg weer afgingen, zag je de echte bergbeklimmers de bergwanden op klimmen. Wat een dare devils.

Het was een prachtige tocht goed begeleid door onze gids Sietske in een prachtig gebied bij de ZugSpitze.

Carla
Gaistal huttentocht review carla

Gschnitztaler huttentocht

Het wandelen in de bergen geeft mij altijd een rustgevend gevoel. De routes die we liepen waren pittig, de natuur per dag verschilde enorm van groene bergen tot rotsactig terrein, maar hierdoor bleef ik mijn ogen uitkijken en had ik elke dag een voldaan gevoel! Sietske is mijn zus dus dit was prettig om mee samen te lopen. In de bergen heb je snel de neiging te hard te gaan lopen, hier gaf ze goed het tempo aan zodat je de gehele route goed vol kon houden. Dag 4 was wel een échte uitdaging. We moesten 1000 hoogtemeters aan een stuk stijgen over stijlen paden waarbij het verstand weer even op nul ging.

We liepen deze tocht tijdens de Corona periode, maar in de hutten waar we sliepen was alles goed geregeld volgens de richtlijnen. Hierdoor lagen de hutten niet vol en hadden ze schermen als afscheiding tussen de bedden.

Dieuwertje
Gschnitztal huttentocht review dieuwertje

Walk2Gather

Op 12 december nam ik deel aan een Walk2gather wandeling. Het natuurgebied Kampina is prachting en Sietske is een goede gids. De organisatie was uitstekend: een fijn ontvangst, een gezellige wandelgroep en natuurlijk niet te vergeten de heerlijke zelfgemaakte appelcake. Meedoen aan de Walkd2gather is een echte aanrader! Bedankt voor deze leuke dag Sietske.

Sharon

Walk2gather foto review

Walk2Gather

Voor het eerst meegedaan met een wandeling van Meiden in de Bergen, helaas niet in de echte bergen, maar in de Brabantse natuur. Vantevoren had ik al een handige paklijst gekregen. Samen met Sietske en 2 andere leuke meiden hebben we een heerlijke dag gewandeld. Ondanks het grijze weer heb ik genoten van de verschillende landschappen rond de Kampina en het riviertje de Beerze. Sietske vertelde onderweg leuke wetenswaardigheden over het gebied en trakteerde ons ook op eigengemaakte lekkernij. Kortom, voor herhaling vatbaar!

Janneke

Walk2gather foto review