Mini-huttentocht Ardennen

Ik wil mee met de mini-huttentocht!

Een weekend op mini-huttentocht in de Ardennen waar we berghellingen beklimmen, rotspaadjes trotseren en het gevoel van wandelen in de échte bergen ervaren. Droom jij al even van een huttentocht in de bergen, maar is het er nog niet van gekomen? Of heb je de knoop al doorgehakt en wil je jezelf juist goed voorbereiden? Dan zit je bij dít weekend in de Ardennen goed!

 11 t/m 14 april 2024
VOL

€ 550,- p.p.

4 dagen

Min 5 – Max 10

1 boom

Weekend Ardennen

Op mini-huttentocht door de Belgische Ardennen van B&B naar B&B. Meiden in de Bergen zorgt dat jij goed voorbereidt op je bergtocht kunt. Voor nu gewoon dichtbij huis in de Ardennen, want ook daar is het landschap rijk en spannend genoeg om de basisbeginselen van bergwandelen onder de knie te krijgen of om ervoor te zorgen dat jij de trainingshoogtemeters in de benen krijgt! Naast dat we deze mini-huttentocht gaan werken aan onze bergskills en hoogtemeters gaan maken, gaan we ook genieten van rust, ruimte en prachtige natuur waar we 3 dagen doorheen trekken.

Bergbeleving dichtbij!

Door de ligging van de Ardennen als voorgebergte van de Alpen kun je hier ervaren hoe het is om op rotsachtige ondergronden te lopen en steile hellingen te beklimmen. Maar ik zorg er ook voor dat jij straks weet waar je bent! Kaartlezen en het terrein leren lezen zijn bergskills waarmee we onder andere aan de slag gaan.

Dus: hou je van natuur, wil jij onthaasten, wil je leren hoe je veilig door bergachtig gebied komt, terwijl je geniet van alles om je heen én wil je wel een bergmeid worden? Dan is dit het weekend in de Ardennen voor jou (en je vriendinnen)!

Lengte huttentocht – 40 kilometer
Hoogtemeters – 700 stijgen en dalen

Wat krijg je allemaal?

 • Mini-huttentocht beleving dichtbij huis
 • Bergskills leren
 • 3 dagen onthaasten in de natuur
 • 3 overnachtingen in B&B’s
 • 3x ontbijt & diner
 • Begeleiding door gecertificeerd bergwandelgids
 • C02 compensatie van de reis
 • STO garantieregeling

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg
 • Reisverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

BergMeid: Dit ben ik!

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling, maar je houdt ook van lekkere ontspanning na een wandeling.

Je bent misschien nog nooit in de bergen geweest, maar hebt wel ervaring met het heuvellandschap in Nederland. Met dit weekend wil je juist ervaring opdoen hoe het is om te stijgen, dalen en over rotsachtig terrein te lopen.

Ervaring

Een goede basisconditie is fijn, maar een  topsporter hoef je echt niet te zijn. Hoogtemeters ga je wel maken. In de Ardennen zijn het vaak korte maar steile stukjes klimmen bergopwaarts. Is dit eng, spannend en/of moeilijk? Voor de één wel en voor de ander niet. Dit weekend is het niveau voor de sportieve wandelaar, waarbij we aan de slag gaan met wandeltechnieken en het opdoen van ervaring in bergachtig terrein.

De wandelpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Als het pad even wat smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Dit vraagt extra focus en aandacht, maar deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tochten.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de tocht genoeg ruimte over te houden voor ontspanning, is het goed om te weten dat we dagelijks maximaal 400 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de etappes tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen dagrugzak (+/-6 kg) mee te nemen.

BergMeid weekend - rotspaden

Reisschema weekend Ardennen

Je wordt wakker en kan je alvast verheugen op wat komen gaat. Misschien nog de laatste spullen inpakken en dan reis je af naar de Belgische Ardennen. Kom je met de auto? Fijn als je samen met iemand kunt reizen, dat scheelt in de kosten en de uitstoot.

Aan het eind van de middag treffen we elkaar in de eerste B&B in de omgeving van Nadrin. De avond begint met een kennismaking en vervolgens kunnen we elkaar onder het genot van een drankje en een hapje beter leren kennen.

In de avond pakken we er ook de topografische kaart bij om de route te verkennen. Daarnaast kijken we samen ook de rugzak na en geef ik tips over het inpakken en afstellen ervan. En dan goed slapen voor de komende wandeldagen!

Na het ontbijt starten we kort met wat theorie over de topografische kaart en wat er allemaal op staat. Al snel pakken we onze rugzak voor een mooie hike. We wandelen per dag zo’n 15-20 kilometer.

Je leert onderweg hoe je het terrein kunt lezen en kunt oriënteren met kaart. In de bergen zijn dat namelijk cruciale skills die je moet beheersen om veilig je weg te vinden. Ook gaan we aan de slag met onze bergwandeltechnieken. Deze gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen door de bergen gaat wandelen. Verder krijg je veel interessante uitleg over de aanwezige flora & fauna in de Belgische Ardennen.

Aan het eind van de dag komen we aan bij onze ‘hut’ van vanavond. Zo, nu eerst de bergschoenen uit en genieten van een welverdiend drankje!

Vandaag is alweer de laatste wandeldag. We leggen vandaag de laatste 10 kilometer af. Maar zeker niet de minste want we krijgen onderweg extra uitdaging: rotspartijen om over te klimmen en klauteren met een klein stukje staalkabels! Dat wil zeggen dat je leert hoe je door minder begaanbaar, rotsachtig gebied ook nog veilig je weg kunt vinden. In de bergen is dat spectaculair vanwege de hoogteverschillen en het ruige landschap. De Ardennen zijn lager, maar heel geschikt om je de basisprincipes wandelen door rotsachtig terrein bij te brengen. Een top voorbereiding op het echte werk dus!

Na deze mooie ervaring genieten we samen nog van de lunch. Tijd om afscheid te nemen. Met een opgeladen batterij en een berg aan kennis reis je vanmiddag weer af naar huis. En wie weet ga jij meteen nadenken over je volgende berg(meid) avontuur!

We overnachten deze mini-huttentocht in de Ardennen in verschillende B&B’s. Ze liggen allemaal vlak langs onze route en worden omgeven door natuur. Alsof je wakker wordt in de echte bergen van een kabbelend beekje op de achtergrond, is ook hier de rivier de Ourthe nooit ver weg.

[dica_divi_carousel show_items_desktop=”1″ show_items_tablet=”1″ transition_duration=”1000″ centermode=”on” autoplay=”on” autoplay_speed=”10000″ dot_nav=”on” advanced_effect=”1″ use_prev_icon=”on” prev_icon=”8||divi||400″ use_next_icon=”on” next_icon=”9||divi||400″ _builder_version=”4.20.4″ _module_preset=”default” title_font=”|700||on|||||” title_text_align=”center” body_text_align=”center” width=”80%” module_alignment=”center” global_colors_info=”{}”][dica_divi_carouselitem title=”Bijzonder weekend samen met een super sfeertje!” button_url_new_window=”1″ _builder_version=”4.18.1″ _module_preset=”default” header_font=”|700||on|||||” global_colors_info=”{}”]

“Lieve allemaal, bedankt voor het bijzondere weekend samen met een super sfeertje met elkaar in weer en wind! Dat doen weinig ons na :-). Ik heb genoten, geleerd, gelachen, gevallen, beetje afgezien en me ook heerlijk laten vertroetelen met alle fantastische maaltijden. Echt geweldig knap wat jullie hebben georganiseerd. Bedankt!

Meike

[/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem title=”We hebben genoten van de natuur!” button_url_new_window=”1″ _builder_version=”4.18.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

“We hebben het er net over hoe goed jullie het hebben georganiseerd. En dat het hard werken is voor jullie, maar dat het zo supertof is dat dit ook echt jullie passie is. We hebben genoten van de natuur! Mooi stukje ook nog gezien dankzij “the witch of wallonie”. Heerlijk gegeten. Beetje afgezien… vinden wij leuk. Kortom perfect weekendje”

Groetjes Ilse

[/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem title=”Wat was het een fantastisch weekend!” button_url_new_window=”1″ _builder_version=”4.18.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

“Meiden, wat was het een fantastisch weekend. Heelijk buiten in de natuur, lekker gewandeld en superlekker gegeten en dit allemaal met een leuke, relaxte en gezellig groep meiden!” 

Marlieke

[/dica_divi_carouselitem][/dica_divi_carousel]

Gids tijdens het pre-mountain weekend in de Ardennen

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens dit pre-mountain weekend. Ik leer je graag alle basisbeginselen van het wandelen in de bergen!

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik kijk er naar uit om samen met jullie de Ardennen te ontdekken.

MIDB Reis icoon

 Reizen naar het weekend in de Ardennen

Kom jij dit weekend met de auto? Vanaf Utrecht is het 280 km rijden. Heb jij in de auto nog een plekje vrij? Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt van de micro-avonturen. Laat het bij je boeking weten of je openstaat voor carpoolen en dan breng ik jullie onderling met elkaar in contact.

Heb je materiaal niet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je avontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding. 

Weekend Ardennen

Tijdens dit mini-huttentocht weekend in de Ardennen slapen we op een rustieke plekken in hartje Ardennen. Je geniet hier meteen van een oase van rust en natuur. Tijdens de etappes wandel je door de weelderige bossen, langs de kleine beekjes die je soms over moet steken en de schitterende fauna. De Ardennen staan bekend om zijn uitgestrekte bossen vol naald- en loofbomen. Daarnaast ga je tijdens de hikes van deze mini-huttentocht  in de Ardennen zien dat het landschap gevormd en uitgesleten is door de rivier de Ourthe.

Meiden in de Bergen begeeft zich de komende dagen in prachtige omgeving van Bertogne. Het bos met duizend tinten groen. De Belgische Ardennen is ’the place to be’ voor dit micro-avontuur weekend.