Vakantie voor Moeder & Dochter in Oostenrijk

MoederDochter Retreat
Retreat boeken

Vakantie voor moeder & dochter in Oostenrijk. Wil jij samen op avontuur midden in de bergen.  Samen werken aan jullie bergskills. En samen genieten van de natuur en quality time die je hebt. Want zeg nou eerlijk, je ziet toch altijd die toffe activiteiten voor vaders met hun zonen!? STOP! Dat is nu verleden tijd. Tijdens het MoederDochter Retreat ga je samen genieten van een vakantie in de wondere bergwereld van Oostenrijk!

9 t/m 14 augustus

min 8 – max 10

6 dagen

€ 950 p.p.

2 bomen

Moeder dochter vakantie in Oostenrijk

De naam ‘MoederDochter Retreat’ zegt eigenlijk al genoeg. Er zijn namelijk genoeg moeders & dochters die ervan dromen om een fikkie te stoken, samen de bergen in te gaan en qualitytime samen willen. Deze week ontsnap je samen  aan de ratrace, tijd is niet belangrijk, maar je bent samen in het hier en nu. Wil jij samen met je moeder of dochter de bergen echt op een andere manier beleven? Nu is het moment.

Echte bergbeleving!

Tijdens dit ‘MoederDochter Retreat’ gaan we de bergen ontdekken en beleven vanuit een mooi bergchalet. We combineren luxe met het genieten van de simpele dingen: vuurmaken, koken op vuur en op zoek gaan naar eetbare kruiden en planten in de natuur. Ook gaan we werken aan onze bergskills door navigeren met kaart en kompas, het bergterrein lezen en alpine gevaren leren herkennen. Houden jullie beide van een uitdaging!?  Mooi! Samen zoeken  jullie het randje van je comfortzone op en komen jullie erachter  hoe goed jullie eigenlijk wel niet samen kunnen werken. 

Met al deze ingrediënten zorgen wij ervoor dat jullie een unieke bergbeleving samen gaan ervaren!

Praktisch

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte bergbeleving samen
 • Bergwandelgids (Sietske)
 • Bushcraft instructeur & Outdoor Cooking chef
  (Gerty – Unplugged Outdoor)
 • 5x overnachting in een Bergchalet
 • 5x volpension
 • Thee, koffie, water & ranja staan voor je klaar
 • C02 compensatie van de reis
 • Meet & Greet met Sietske & Gerty

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Overige (alcoholische) drankjes op de alm, snacks voor onderweg en uitgaven bij horecagelegenheden
 • Bergsportverzekering

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Niveau

MoederDochter: Dit zijn wij!

Jullie zijn natuurliefhebbers en wandelen graag. Uiteraard zijn jullie sportief, hebben jullie een avontuurlijke instelling maar houden ook van lekkere ontspanning  na een wandeling. Misschien hebben jullie nog geen huttentocht gemaakt, maar zijn jullie al wel eens in de bergen geweest. Een goede basisconditie is noodzakelijk, maar  topsporters hoeven jullie echt niet te zijn. Hoogtemeters gaan we zeker maken. Soms betekent dit dat je wat steiler de berg op moet op klimmen. Is dit eng, spannend en/of moeilijk? Voor de één is het uitdagend en voor de ander niet. Deze deze week blijft het niveau voor beginners.

Ervaring

De bergpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Als het pad even smaller wordt, hebben jullie geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tochten.

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de tochten genoeg ruimte over te houden voor qualitytime voor elkaar, is het goed om te weten dat dagwandelingen tussen de 400 en 600 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij jullie het geen probleem vinden je eigen dagrugzak (+/-5 kg) mee te nemen.

BergMeid retreat - wegmarkering hartje

Programma Moeder Dochter vakantie in Oostenrijk

Het is eindelijk zover! De MoederDochter vakantie gaat nu echt beginnen. Na een reisdag richting Rauris, Oostenrijk ben je vandaag vanaf 14:00 uur welkom op het basecamp van deze week, het Bergchalet. De namiddag staat in het teken van:

 • Je settelen en spullen uitpakken;
 • Elkaar beter leren kennen doomiddel van een spel;
 • Als je wil mag je alvast een kleine verkennning rondom de alm maken.

Onder het genot van een drankje genieten we deze avond van een verzorgd diner. Waarbij we de eerste avond tijdig afsluiten om de volgende dag fris en fruitig op pad te gaan in de bergen!

De komende dagen gaan jullie vooral samen veel genieten van het leven in de bergen vanuit ons mooie Berg Chalet! Hierbij zijn er momenten dat we met zijn allen op pad gaan, maar de dagen staan deze vakantie in Oostenrijk vooral in het teken van quality-time samen voor moeder en dochter. We gaan nog niet alles verklappen, maar denk bijvoorbeeld aan navigeren met kaart en kompas en de verschillende alpinegevaren die op de loer kunnen liggen. Daarnaast nemen we je mee in de outdoor cooking keuken. Je leert welke lokale (on)kruiden je kunt gebruiken in de heerlijke gerechten die we samen gaan maken. Gelukkig is er ook tijd om te chillen en te genieten van de prachtige omgeving, slapen in de buitenlucht en skinny dippen in een gletsjermeer voor wie durft. Al met al, een waar bergavontuur!

Goedemorgen! Hopelijk hebben jullie heerlijk geslapen. Nadat jullie een goede bodem hebben gelegd voor de terugreis, nemen we alweer afscheid. Helaas zit het er alweer op! Hopelijk hebben jullie de afgelopen dagen samen genoten van de quality-time en veel ervaringen opgedaan. We gaan er van uit dat jullie net als wij genoten hebben van de eenvoud en schoonheid van het bergleven. Wij vonden het in ieder geval supertof om jullie dit samen te laten ervaren. 

Onze basecamp voor de week is het Rauriser Bergchalet. Een mooi en luxe authenthieke chalet in het Raurisertal. Het chalet heeft uitzicht op het dal en kijkt uit over het dorpje Rauris.

Je verblijft deze vakantie in Oostenrijk samen met je moeder of dochter op basis van tweepersoonskamers of de lager kamer op de zolder met eenpersoonsbedden. Iedere avond zorgen wij dat er een heerlijke maaltijd voor jullie klaarstaat. Onder het genot van een drankje kan er daarna rond het vuur nagepraat worden over de avonturen van die dag!

Gidsen tijdens deze vakantie voor moeder & dochter in Oostenrijk

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met de paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! 

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Gerty

Gerty

Wilderness Guide i.o. & Outdoor Cooking Baas

Weer of geen weer ik ben eigenlijk altijd wel buiten te vinden. Of dit nu in het bos is of in de bergen, van beide krijg ik ontzettend veel energie. Bewegen en achter je scherm vandaan komen, dat zou iedereen vaker moeten doen. Mijn motto is zo vaak mogelijk unpluggen en buiten spelen in de Great Outdoors. Hi! Ik ben Gerty, aangenaam.

Deze trip neem ik je mee in de Outdoor Cooking keuken en gaan we samen de lekkerste kampvuur gerechten maken en opeten natuurlijk! Op naar nieuwe avonturen!

Veel gestelde vragen

Ben ik fit genoeg voor het MoederDochter retreat?

Iedereen die gezond is, kan lopen en sporten, kan mee met de dagtochten tijdens de BergMeid basecamps! En met een beetje doorzettingsvermogen kom je een heel eind.

Natuurlijk is een basisconditie fijn. Kan je 5 kilometer hardlopen of eenvoudig 15 kilometer wandelen, dan gaat het wel goedkomen!

Ik wil je daarnaast aanraden om krachttraining te gaan doen voor je been- en rugspieren, maar ook zeker je core.

Voorafgaand aan de tocht krijg je van mij informatie over hoe jij jezelf het best voor kunt bereiden!

Voor wie is het MoederDochter retreat?

Voor alle moeders en dochters die samen een tof avontuur willen beleven in de bergen of samen wel wat quality time kunnen gebruiken.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de moeders en dochters?

De leeftijd van dames die meegaan met bergtochten van Meiden in de Bergen is erg divers. Maar laat ik voorop stellen dat iedereen boven de 18 jaar welkom is! 

De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 55 jaar. Ben je ouder? Dan ben je ook welkom! Er zijn ook al dames van 60+ mee op pad geweest. 

Hebben we bergwandel ervaring nodig?

Voor het MoederDochter retreat hebben jullie geen bergwandel ervaring nodig. Tijdens deze basecamp maken we dagtochten die toegankelijk zijn voor iedereen. 

Onderweg gaan we aan de slag met bergwandeltechnieken zodat jullie juist leren hoe je efficient door verschillende soorten bergterrein kunt bewegen.

Je gaat tijdens het MoederDochter retreat dus niet alleen genieten van de prachtige bergwereld en het bergleven, maar je gaat ook veel leren!

Meet & Greet

Bij iedere huttentocht die Meiden in de Bergen organiseert, wordt een online meet & greet gepland. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar en de gids al een keer gezien hebben, vertel ik je wat over planning voor de huttentocht. Ook wil ik een aantal van de meest essentiele item van de paklijst met je doornemen die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal nog niet of weet je niet wat je het best aan kunt schaffen? Dit is ook het moment om al je vragen te stellen!

Meet & Greet: 

 7 juli 2022

Reizen naar de
moeder & dochter vakantie in Oostenrijk

Kom jij deze vakantie met de auto? Vanaf Utrecht is het 1000 km rijden. Heb jij in de auto nog een plekje vrij? Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt van het avontuur. Laat het tijdens de Meet & Greet weten, dit is het moment om met de andere deelnemers af te spreken om te carpoolen.

Reis je liever met de trein? Vanaf Amsterdam en Utrecht centraal ben je met 3x overstappen al in Taxenbach-Rauris. Ook is mogelijk de nightjet te nemen. Vanuit Taxenbach-Rauris bahnhof reis je eenvoudig in 20 min met de bus naar Rauris (buslijn 640).

Uitrusting nog niet compleet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding. 

Moeder & dochter vakantie Oostenrijk

Heb je als moeder en dochter een goede band, dan is het tocht leuk eens op vakantie te gaan en samen iets supertofs te doen! Het Raurisertal in Oostenrijk is zo’n plek waar dat kan. Het Bergchalet voor deze moeder & dochter vakantie ligt in het National park Hohe Tauern in Salzburgerland, Oostenrijk. Dit dal staat ook wel bekend als het ‘gouden dal van de Alpen’. En dit is niet zonder reden. Eeuwenlang werd in het Raurisertal naar goud gezocht en in grote getalen gevonden. Op verschillende plekken in de bergen zijn vandaag de dag nog steeds resten terug te vinden van deze tijd.

Avontuur met een gouden randje

Tijdens deze vakantie voor moeder & dochter in het Raurisertal, Oostenrijk word je omringd door de prachtige natuur. Het groene dal met de hoog oprijzende bergen, vele natuurlijke bronnen en bergkloven vraagt erom om ontdekt te worden. Het massatoerisme is hier nog ver weg, waardoor er volop genoten kan worden. Ga jij samen met je moeder of dochter mee op vakantie in Oostenrijk met een goud randje?