Hoi,
Ik ben Sietske

Buiten zijn

Als klein meisje was ik altijd buiten bezig: hutten bouwen op braakliggend terrein of net iets te ver van huis lopen om nieuwe plekken te ontdekken. Dat alles een grote ontdekkingstocht is als je jong bent, vinden we heel normaal. Maar is niet het hele leven een ontdekkingsreis? Iedere keer iets nieuws ontdekken, maakt mijn leven in ieder geval leuk en interessant!

Sietske in Val di Fassa

Nu weet ik waar ik ‘aan’ van ga

Vroeger ging ik tijdens vakanties kamperen in de bergen van Oostenrijk. Een zaadje dat toen geplant is, waarvan ik nu besef dat daar mijn passie voor deze omgeving al is ontstaan. Nu ga ik al jaren minimaal één keer per jaar naar de Alpen om ze te ontdekken en er doorheen te trekken.

#volgjepassie

Ik ben Sietske

Geboren en getogen in Breda, de parel van het zuiden. Samen met Bart en onze twee katers Timo en Pumba maak ik nu het Tuindorp in Dorst onveilig. Ik ben het liefste zo veel mogelijk buiten bezig. Tuinieren, mountainbiken, wandelen of hardlopen door het bos… (al loop ik nog steeds liever een berg op!) daar krijg ik energie van! En nee, ik ben geen geitenwollen-sok-type, maar in de afgelopen jaren ben ik me wel steeds meer gaan verdiepen in duurzaamheid.

(Wist je trouwens dat die sokken eigenlijk van schapenwol gemaakt zijn? En dat kleding van merinowol hartstikke schoon en duurzaam is, omdat je hier makkelijk een week in kan lopen zonder dat het vies wordt of gaat stinken?)

Mijn ontdekkingsreis

Ik ben (of was) een echt paardenmeisje. Sinds mijn zesde rijd ik paard en heb ik zelf een paard gehad. Iedere dag was ik hier te vinden. Ik had geen tijd om rond te hangen, ik ging naar de paarden om ze te verzorgen en dat heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Onderzoek wijst namelijk uit dat paardenmeisjes minder stress ervaren in het leven dan anderen. Dit klopt denk ik ook wel, ik kan mezelf best druk maken, maar ik laat me echt niet zomaar gek maken! Toch heb ik in 2019 besloten te stoppen met de sport en met paarden. De moeilijkste beslissing die ik tot dan toe in mijn leven heb genomen. Ik wil iets anders met mijn leven: doen waar ik écht blij van word en dat combineren met werken.

What are you grateful for today?
Hiking trails
Because they allow me to escape into the beauty of nature

En dan zijn daar toch weer de bergen

De bergen ontdek ik meestal samen met Bart, want gelukkig heeft hij dezelfde passie. Toch mis ik het om de bergervaringen met andere meiden te delen. In 2018 was het eindelijk gelukt een vriendin zo gek te krijgen mee te gaan op huttentocht. Ik vond het zo tof om iedere keer de verwondering bij haar te zien. Vanaf dat moment wist ik het zeker: hier wil ik iets mee! Als ik zo op zoek ben om bergavonturen met anderen te delen, dan zal ik toch vast niet de enige zijn?

Gaan met die meiden!

En als ik iets in mijn hoofd heb, dan ga ik er ook voor. Ik zocht naar maatjes om avonturen mee te delen, een manier om de ratrace waarin we leven een halt toe te roepen en ik wilde dichter bij de natuur komen. Dat werd Meiden in de Bergen!

MIDB is een platform waarop ik meiden en vrouwen wil inspireren om weer echt met elkaar en de natuur in verbinding te komen door samen actief en duurzaam de bergen te ontdekken. Door de tochten in de bergen ervaar ik elke keer hoe machtig en mooi de natuur is. Hiken in de bergen gaf mij het inzicht dat je mentaal en lichamelijk tot rust kunt komen door fysieke inspanning. Doordat je vaak weinig bereik hebt, kan je met elkaar écht genieten van het hier en nu. Daardoor ervaar ik keer op keer weer hoe klein en nietig we als mens eigenlijk zijn. Daarnaast helpt het mij om uit de dagelijkse ratrace te stappen en alles los te laten.

Ga je met mij mee?

De bergen zijn fantastisch! En dat wil ik delen met jou! Maar natuurlijk wel op een verantwoorde manier. In beginsel ben ik een avonturier en houd ik van nieuwe dingen ontdekken, maar ik ben ook een theoreticus die academisch is opgeleid. Omdat ik jou de bergen veilig wil laten zien en ervaren, heb ik via de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) verschillende cursussen gedaan. Ook heb ik de opleiding tot Hike & Survival instructeur gevolgd en last but not least ben ik gecertificeerd bergwandelgids. Zoals je merkt, blijf ik mezelf graag ontwikkelen! En daardoor zorg ik dat ik de juiste skills heb om jou mee te nemen door de bergen. Ik ben ervan overtuigd dat:

  • Deze cursussen en opleidingen
  • Mijn drive om mezelf te blijven ontwikkelen
  • Mijn jarenlange ervaring én
  • Mijn passie voor de natuur en bergen

Dé basis vormen om jou de ultieme bergbeleving te geven!

Wat een verhaal!

Inderdaad, een heel verhaal om mij en mijn ontdekkingstocht (tot nu toe) een beetje te leren kennen. Maar genoeg over mij. Ik ben namelijk heel benieuwd wie jij bent. Ga jij mee op avontuur door de bergen zodat we elkaar beter kunnen leren kennen?

Ps.
Als je mee op avontuur gaat met mij dan moet je er niet raar van staan te kijken als ik aan het eind van de tocht een zak chips weg werk. Ik ben namelijk nogal een chippiemonster :-D.

En oordoppen voor in de hut zijn ook en MUST, want ik kan klappertanden (blijkbaar). Maar ik denk eerder dat je last hebt van de snurkende kamergenoten 😉