Paklijst huttentocht: Wat neem ik allemaal mee?

Ik ga op huttentocht en neem mee… alles wat er op de paklijst staat. Wil jij een huttentocht maken, maar weet je niet goed wat je mee moet nemen dan heb ik een complete paklijst voor je! Heerlijk wandelen door de bergen van berghut naar berghut en genieten van de prachtige panorama’s vanaf het terras van de hut. Aan de ene kant wil je natuurlijk niet te veel spullen meenemen, want je moet alles zelf op je rug dragen. Aan de andere kant wil je ook niet verrast worden en zonder de noodzakelijke materialen boven op een berg staan. Daarom heb ik een complete paklijst voor je gemaakt met wat je allemaal meeneemt in je rugzak op huttentocht.

Paklijst: Noodzakelijke uitrusting tijdens een huttentochten

Voor huttentochten heb je niet heel veel spullen nodig. Ik raad dan ook iedereen aan alleen de noodzakelijk uitrusting mee te nemen, waardoor het gewicht van je rugzak relatief laag blijft. En dat is ook fijn, want je draagt je spullen uiteindelijk allemaal zelf. Een te zware rugzak kan het wandelplezier behoorlijk in de weg zitten en dat zou zonde zijn! Een rugzak van 30 tot 35L is groot genoeg om al je spullen in mee te nemen. Heb jij al wel dagtochten gemaakt in de bergen? Dan heb je waarschijnlijk al wel een idee van een aantal items die op de paklijst staan. Maar buiten de standaard elementen als water, EHBO set en snacks, staan er nog wat extra items op de paklijst voor een huttentocht. Denk hierbij aan kleding die je nodig hebt of toiletartikelen en een lakenzak voor in de berghut.

Paklijst huttentocht - wat neem ik mee

Waarom een paklijst voor je huttentocht handig is?

Er zitten een aantal grote voordelen aan het aanhouden van een paklijst voor je volgende huttentocht avontuur:

  • Een paklijst voor je huttentocht zorgt ervoor dat je niet elle lang voor de kast hoeft te staan om te bedenken wat je allemaal mee moet nemen;
  • Een paklijst zorgt ervoor dat je niets gaat vergeten doordat je alle spullen eenvoudig kunt afvinken;
  • Na iedere huttentocht kun je je paklijst eenvoudig bijwerken met items die je niet gebruikt hebt of juist miste. Zo kan jij jouw eigen ideale paklijst samenstellen.

Hoe zwaar wordt mijn rugzak voor een huttentocht?

Hoe zwaar je rugzak wordt tijdens de huttentocht ligt niet zo zeer aan de spullen die op de paklijst staan, maar ook wat voor soort materialen je gebruikt voor kleding en hoeveel snacks je bijvoorbeeld meeneemt. Dit kan namelijk aardig zwaar worden al die snackies ;-). Daarom geef ik je op de paklijst tips mee hoe je slim om kan gaan met het gewicht van je spullen. Maar wat je voor jezelf aan kunt houden, is dat je rugzak maximaal 8 kilogram weegt zonder het water. Het is hierbij zeker aan te raden om te gaan trainen met je rugzak en te wennen aan het gewicht op je rug. Ben je hier eenmaal aan gewend, dan kun jij met niet te veel gewicht op je rug ook nog lekker genieten van de bergen onderweg! Daarvoor zijn we er natuurlijk ook :-D.

Benieuwd naar wat je allemaal meeneemt in je rugzak op huttentocht en wil jij niets vergeten? Download dan nu de GRATIS paklijst huttentocht en vergeet niets!

E-book Paklijst huttentocht
Geschreven door Sietske

Geschreven door Sietske

Hi, ik ben Sietske. En sinds 2020 ben ik mijn passie en droom gaan leven! Ik ben niet alleen naar de bergen verhuisd, maar ik mag deze prachtige omgeving ook mijn ‘bureau’ noemen. Ik ben namelijk Oostenrijks bergwandelgidse en met Meiden in de Bergen neem ik dames mee op avontuur in de bergen. Ik wil hen inspireren de bergen te ontdekken om meer in verbinding te komen met de natuur, anderen en vooral zichzelf. Naast een outdoorzie ben ik academicus, maar vooral ook lekker praktisch! Niet te veel lullen, maar lekker bewegen. Ga je met mij mee op pad in de bergen is er nooit een saai moment en zit er ergens wel een snack in ;-).

Deze blogs zijn misschien ook interessant…