Reisagenda Meiden in de Bergen

Reisagenda

In de reisagenda vind je het totale aanbod aan huttentochten, basecamp tochten en micro-avontuur groepsreizen voor dames. Daarnaast staat hier ook het aanbod voor de zelfstandige huttentochten.

Totale aanbod bergtochten van Meiden in de Bergen

Voorfoto beginnende bergmeid huttentochten

Huttentocht Oostenrijk beginners

Beginnende BergMeid huttentocht

Droom je al even van een meerdaagse tocht van hut naar hut door de bergen, maar is het er nog nooit van gekomen? Wandelen over karrenwegen door almweides, oerbossen, langs watervallen en kabelende beekjes. Dan is dit dé huttentocht voor jou! De huttentocht voor beginners door het Raurisertal is speciaal voor degene die voor het eerst een meerdaagse tocht door de bergen willen maken. We wandelen door oerbossen en over almweides met het rinkelen van de koeienbellen op de achtergrond. Ga jij mee op avontuur?!

juni/juli 2023

Bestemming Frankrijk

Huttentocht Rätikon gebergte

Sportieve BergMeid huttentocht

Kan jij ook zo genieten van die panorama’s en vergezichten in de bergen? In het Rätikon gebergte waan je je op de set van Lord of the Rings. Vergezichten, ruige bergtoppen en hellingen vol bloemen behoren tot ons dagelijkse uitzicht. Deze huttentocht trekken we samen door een prachtig decor waarbij het uitzicht om iedere hoek er net weer even anders uitziet! Ben jij toe aan wat frisse berglucht? Dan is de sportieve BergMeid huttentocht dé huttentocht voor jou!

26 t/m 31 augustus 2022

nog 1 plek beschikbaar

Huttentocht Pyreneeen

Huttentocht Spaanse Pyreneeën

Ruige BergMeid huttentocht

Weg van de gebaande paden naar een onontdekt stukje Europa. Deze huttentocht trekken we door het land van de kronkelende wateren: Aigües Tortes Nationaal Park. Het gebied is wild, ongerept en omsloten door bergtoppen boven de drieduizend meter. Wil jij off the beaten track ontdekken hoe ruig en gaaf de Spaanse Pyreneeën zijn? Dan is deze Ruige BergMeid huttentocht door de Pyreneeën iets voor jou! Ga mee op avontuur.

september 2023

Voorfoto huttentocht lienzer dolomieten

Huttentocht Lienzer Dolomieten

Ruige BergMeid huttentocht

Wie droomt er niet van hiken in de Dolomieten met haar dramatische rotspartijen die hoog boven de groene weides uittorenen? Van berghut naar berghut langs bergmeren, door almweides en wandelen over rotsen die ooit de koraalriffen van een oerzee vormden. Tijdens de huttentocht door de Lienzer Dolomieten ga je het ervaren! Je vindt hier indrukwekkende bergen, italiaanse invloeden maar wel de Oostenrijkse gemütlichkeit. Ga jij 5 dagen mee op avontuurlijke ontdekkingstocht van berghut naar berghut door dit prachtige gebied?

juni/juli 2023

Huttentocht Hohe Tauern Oostenrijk

Huttentocht Hohe Tauern NP

Sportieve BergMeid huttentocht

Wandelen langs bergmeren, uitzichten op 3000'ers met gletsjers en springen van rotsblok naar rotsblok. Dat is hiken door de Hohe Tauern, het grootste Nationaal Park van Oostenrijk. Wil jij de Oostenrijkse bergen van haar ruige kant beleven en ben jij wel toe aan wat uitdaging? Dan is deze huttentocht door de Hohe Tauern iets voor jou! Tijdens de tocht trekken we dwars door de Hohe Tauern waarbij we de Alpen hoofdkam niet alleen oversteken, maar er ook nog eens bovenop slapen. Klaar voor een avontuur!?

juli/aug 2023

Bestemming Frankrijk

BergMeid Retreat Rauris

Onthaasten in de bergen van Oostenrijk

Ontsnappen aan de ratrace, niet continu bezig zijn met de tijd maar leven in het hier en nu en genieten van de natuur midden in de bergen. Dit retreat gaan we een week leven van, met en in de natuur en nemen we het ritme aan van het ‘leven in de bergen’. Wil jij de bergen echt op een andere manier beleven? Tijdens het BergMeid retreat gaan we de bergen in het Raurisertal ontdekken en beleven vanuit een almhut. Gun jij jezelf wat quality time!?

26 t/m 31 juli 2022

BergPrep Retreat Mallnitz

BergPrep Retreat Mallnitz

Zelfstandig & zelfverzekerd bergwandelen

Van bergmeid naar berggeit? Wil jij zelfstandig en vol zelfvertrouwen wandelend op avontuur in de bergen? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is het BergPrep Retreat iets voor jou! Leer de bergskills en basisvaardigheden die je nodig hebt voor een avontuurlijk bergtocht. Tijdens het retreat ga je een week lang samen met andere meiden vanuit onze eigen authentiek Oostenrijkse berghut op pad in de dalen rondom het bergdorpje Mallnitz.

27 september t/m 2 oktober

Winter break Oostenrijk

Buitenspelen in de sneeuw

Het winterse berglandschap heeft iets magisch. Het knisperen van verse sneeuw onder je voeten, het vallen van de sneeuwvlokken van naaldbomen. Wil jij de bergen in de winter eens op een heel andere manier beleven? Of ben je misschien helemaal geen skiër, maar lijkt het je wel supertof om de bergen eens in de winter mee te maken? Ga mee buitenspelen in Oostenrijk als een échte Winterse BergMeid!

maart 2023

BergPrep weekend ardennen

Pre-Mountain weekend

Ardennen

Berghellingen beklimmen, rotsachtige paadjes trotseren en het gevoel krijgen in de échte bergen te zijn. Droom je al een tijdje  van een avontuurlijke tocht in de bergen, maar zie je er als een berg tegenop? Of heb je de knoop al doorgehakt en wil je je juist goed voorbereiden? Dan zit je bij dít weekend in de Ardennen goed! Tijdens het pre-mountain weekend ga jij ervaren hoe het is om op rotsachtige ondergronden te lopen en steile hellingen te beklimmen. Maar je gaat ook werken aan je bergskills en dat alles in de bergen dichtbij huis! 

Voorjaar 2023

BergPrep weekend Zuid-Limburg

BergPrep weekend

Zuid-Limburg

Berghellingen oplopen, almweides doorkruisen en holle wegen bewandelen in de bergen van ons eigen kikkerlandje. Wil jij zelfstandig een huttentocht door de bergen maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je jezelf juist goed voorbereiden op een bergtocht en wil je je kuiten weer uit de winterslaap halen? Dan is het BergPrep weekend in de glooiende heuvels van Zuid-Limburg vol hoogtemeters en bergskills leren wat voor jou!

Voorjaar 2023