Reisagenda Meiden in de Bergen

Reisagenda

In de reisagenda vind je het totale aanbod aan huttentochten, basecamp tochten en micro-avontuur groepsreizen voor dames. Daarnaast staat hier ook het aanbod voor de zelfstandige huttentochten.

Totale aanbod bergtochten van Meiden in de Bergen

BergMeid mountain retreat

BergMeid Mountain Retreat

Onthaasten in de bergen van Oostenrijk

Ontsnappen aan de ratrace, niet continu bezig zijn met de tijd maar leven in het hier en nu en genieten van de natuur midden in de bergen. Dit retreat gaan we een week leven van, met en in de natuur en nemen we het ritme aan van het ‘leven in de bergen’. Wil jij de bergen echt op een andere manier beleven? Tijdens het BergMeid retreat gaan we de bergen in het Raurisertal ontdekken en beleven vanuit een almhut. Gun jij jezelf wat quality time!?

15 t/m 20 oktober 2024

BergPrep Retreat Mallnitz

Hike & Skill trip Mallnitz

Zelfstandig & zelfverzekerd bergwandelen

Van bergmeid naar berggeit? Wil jij zelfstandig en vol zelfvertrouwen wandelend op avontuur in de bergen? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is de Hike & Skill trip iets voor jou! Leer de bergskills en basisvaardigheden die je nodig hebt voor een avontuurlijk bergtocht. Aan het eind van de Hike & Skill trip kan jij jouw eigen bergtocht plannen! En natuurlijk lopen ;-).

3 t/m 8 september

korte huttentocht Oostenrijk

Huttentocht Dal der Almen

Beginnende BergMeid huttentocht

Wandelen door bergweides met het geklinkel van koeienbellen op de achtergrond en het échte almleven ervaren, dat is wat je gaat doen tijdens de 3-daagse huttentocht door het Groβarltal! Het dal met 40 almhutten staat dan ook niet voor niets bekend als het Dal der Almen. Overnachten in een alm- of berghut met regionale specialiteiten, lekkernijen en een onvergetelijke zonsondergang, wat wil je nog meer? Klaar voor jouw eerste of korte huttentocht avontuur!?

31 juli t/m 4 augustus 2024
VOL

Voorfoto sportieve bergmeid huttentochten

Huttentocht Rätikon gebergte

Sportieve BergMeid huttentocht

Kan jij ook zo genieten van die panorama’s en vergezichten in de bergen? In het Rätikon gebergte waan je je op de set van Lord of the Rings. Vergezichten, ruige bergtoppen en hellingen vol bloemen behoren tot ons dagelijkse uitzicht. Deze huttentocht trekken we samen door een prachtig decor waarbij het uitzicht om iedere hoek er net weer even anders uitziet! Ben jij toe aan wat frisse berglucht? Dan is de sportieve BergMeid huttentocht dé huttentocht voor jou!

13 t/m 18 juli 2024
VOL

Huttentocht met kinderen

Huttentocht met kids

De bergen in samen met je kind

Hoe tof is het om samen met je kind van berghut naar berghut te hiken! En dat terwijl je in het gezelschap bent van andere moeders die dit ook te gek vinden. Tijdens de huttentocht met kids in het Groβarltal ga jij met andere moeders genieten van de bergen terwijl de kids zich onderweg kostelijk vermaken in de beekjes of met het springen van steen naar steen. Deze huttentocht voert jullie over almen vol koeien, langs heldere bergmeren en verschillende bergtopjes om te bewandelen! Ga jij samen met je kind mee op avontuur in de bergen?!

Zomer 2025

Huttentocht Hohe Tauern Oostenrijk

Huttentocht Hohe Tauern

Sportieve BergMeid huttentocht

Een huttentocht door de Oostenrijkse Hohe Tauern is hiken langs bergmeren, uitzichten op 3000'ers met gletsjers en springen van rotsblok naar rotsblok. Wil jij de Oostenrijkse bergen van haar ruige kant beleven en ben jij wel toe aan wat uitdaging? Dan is deze avontuurlijke huttentocht door de Hohe Tauern iets voor jou! Tijdens de tocht trekken we dwars door de Hohe Tauern waarbij we de Alpen hoofdkam niet alleen oversteken, maar er ook nog eens bovenop slapen. Ben jij klaar voor een avontuur!?

17 t/m 23 augustus 2024
VOL

Huttentocht Pyreneeen

Huttentocht Spaanse Pyreneeën

Een stukje onontdekt Europa!

Weg van de gebaande paden naar een onontdekt stukje Europa. Deze huttentocht trekken we door het land van de kronkelende wateren: Aigües Tortes Nationaal Park. Het gebied is wild, ongerept en omsloten door bergtoppen boven de drieduizend meter. Wil jij off the beaten track ontdekken hoe ruig en gaaf de Spaanse Pyreneeën zijn? Dan is deze Ruige BergMeid huttentocht door de Pyreneeën iets voor jou! Ga mee op avontuur.

Op aanvraag

Voorfoto huttentocht lienzer dolomieten

Huttentocht Dolomieten

Beginnende & Sportieve BergMeid huttentocht

Wandelen over rotspartijen die ooit de koraalriffen van een oerzee vormden. Droom jij weleens over het hiken in de Dolomieten met haar dramatische rotspartijen die hoog boven de groene weides uittorenen? Tijdens de huttentocht door de Dolomieten ga je het ervaren! Hier vind je imposante bergen, heerlijk Italiaans eten met hier en daar wat Oostenrijkse invloeden. Ben jij op zoek naar een bergavontuur door een ruig gebied!? Dan is dit de huttentocht voor jou!

Beginner - 28 september t/m 3 oktober - VOL

BergPrep weekend Zuid-Limburg

Mini-huttentocht Zuid-Limburg

Over bergtoppen in ons eigen kikkerlandje

Berghellingen oplopen, almweides doorkruisen en holle wegen bewandelen in de bergen van ons eigen kikkerlandje. Wil jij zelfstandig een huttentocht door de bergen maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je jezelf juist goed voorbereiden op een bergtocht en wil je je kuiten weer uit de winterslaap halen? Dan is een mini-huttentocht door de glooiende heuvels van Zuid-Limburg vol hoogtemeters en bergskills leren wat voor jou!

18 t/m 21 april 2024 - VOL

BergPrep weekend ardennen

Mini-huttentocht Ardennen

Op bergavontuur dichtbij

Berghellingen beklimmen, rotsachtige paadjes trotseren en het gevoel krijgen in de échte bergen te zijn. Droom je al een tijdje  van een avontuurlijke tocht in de bergen, maar zie je er als een berg tegenop? Of heb je de knoop al doorgehakt en wil je je juist goed voorbereiden? Dan zit je bij  dít weekend in de Ardennen goed! Tijdens deze mini-huttentocht ga jij ervaren hoe het is om op rotsachtige ondergronden te lopen en steile hellingen te beklimmen. Maar je gaat ook werken aan je bergskills en dat alles in de bergen dichtbij huis!

11 t/m 14 april 2024 - VOL

Sportieve workation Oostenrijk

Workation Oostenrijk voor duurzame en sociale ondernemers

Werken AAN je bedrijf & stijgen naar grote hoogtes!

Ben jij een duurzaam en/of sociaal ondernemer (v/m) en wil jij in het najaar met een frisse dosis aan inspiratie werken AAN je bedrijf!? De laatste zaadjes planten voordat je de rust en reflectie opzoekt van de herfst? Nog even samen sparren met andere ondernemers die je begrijpen. Ondernemers die net als jij tegendraads zijn en het net wat anders aanpakken dan 'de standaard'. Maar kom je er door de drukte van alledag niet aan toe?

Dan is deze sportieve workation iets voor jou! We gaan je in de Oostenrijkse bergen letterlijk in beweging zetten om de creatieve energie op gang te brengen.

Oktober 2025

Sneeuwschoenwandelen Grossarltal

Sneeuwschoenwandelen Oostenrijk

Van hut naar hut door de sneeuw

Wandelen door de sneeuw met grote rackets onder je voeten gebonden. Het is iets wat onze voorouders eeuwen geleden al deden en nu kan jij dit ook ervaren! Op sneeuwschoenen kom jij op plekken in het winterse landschap waar geen andere wintersporter kan komen. Je kunt zo dus optimaal genieten van het mooie winterwonderland.

Wil jij de bergen in de winter weg van de pistes beleven? Ga mee sneeuwschoenwandelen in het Oostenrijkse Großarltal en overnacht in alm- en berghutten!

Winter 2024/2025

Wintersport break Oostenrijk

Wintersport break Oostenrijk

Buitenspelen in de sneeuw

Het winterse berglandschap heeft iets magisch. Het knisperen van verse sneeuw onder je voeten, het vallen van de sneeuwvlokken van naaldbomen. Wil jij de bergen in de winter eens op een heel andere manier beleven? Ga mee buitenspelen in Oostenrijk en wordt een échte Winterse BergMeid! Deze trip ga jij allerlei alternatieve vormen van actief zijn in de sneeuw beproeven en ervaren. We gaan niet skiën, maar een beetje après skiën kan natuurlijk wel!

Winter 2024/2025