Reisagenda Meiden in de Bergen

Reisagenda

In de reisagenda vind je het totale aanbod aan huttentochten, basecamp tochten en micro-avontuur groepsreizen voor dames. Daarnaast staat hier ook het aanbod voor de zelfstandige huttentochten.

Totale aanbod bergtochten van Meiden in de Bergen

Huttentochten

Voorfoto beginnende bergmeid huttentochten

Huttentocht Oostenrijk beginners

Beginnende BergMeid huttentocht

Droom je al even van een meerdaagse tocht van hut naar hut door de bergen, maar is het er nog nooit van gekomen? Wandelen over karrenwegen door almweides, oerbossen, langs watervallen en kabelende beekjes. Dan is dit dé huttentocht voor jou! De huttentocht voor beginners door het Raurisertal is speciaal voor degene die voor het eerst een meerdaagse tocht door de bergen willen maken. We wandelen door oerbossen en over almweides met het rinkelen van de koeienbellen op de achtergrond. Ga jij mee op avontuur?!

Zomer 2024

Voorfoto sportieve bergmeid huttentochten

Huttentocht Rätikon gebergte

Sportieve BergMeid huttentocht

Kan jij ook zo genieten van die panorama’s en vergezichten in de bergen? In het Rätikon gebergte waan je je op de set van Lord of the Rings. Vergezichten, ruige bergtoppen en hellingen vol bloemen behoren tot ons dagelijkse uitzicht. Deze huttentocht trekken we samen door een prachtig decor waarbij het uitzicht om iedere hoek er net weer even anders uitziet! Ben jij toe aan wat frisse berglucht? Dan is de sportieve BergMeid huttentocht dé huttentocht voor jou!

Zomer 2024

Huttentocht Pyreneeen

Huttentocht Spaanse Pyreneeën

Ruige BergMeid huttentocht

Weg van de gebaande paden naar een onontdekt stukje Europa. Deze huttentocht trekken we door het land van de kronkelende wateren: Aigües Tortes Nationaal Park. Het gebied is wild, ongerept en omsloten door bergtoppen boven de drieduizend meter. Wil jij off the beaten track ontdekken hoe ruig en gaaf de Spaanse Pyreneeën zijn? Dan is deze Ruige BergMeid huttentocht door de Pyreneeën iets voor jou! Ga mee op avontuur.

Op aanvraag

Voorfoto huttentocht lienzer dolomieten

Huttentocht Lienzer Dolomieten

Ruige BergMeid huttentocht

Wandelen over rotspartijen die ooit de koraalriffen van een oerzee vormden. Droom jij weleens over het hiken in de Dolomieten met haar dramatische rotspartijen die hoog boven de groene weides uittorenen? Tijdens de huttentocht door de Lienzer Dolomieten ga je het ervaren! Hier vind je imposante bergen, Italiaanse invloeden en dat alles met de Oostenrijkse gemütlichkeit. Ben jij op zoek naar een bergavontuur door een ruig gebied!? Dan is dit de huttentocht voor jou!

Zomer 2024

korte huttentocht Oostenrijk

Huttentocht Dal der Almen

Beginnende BergMeid huttentocht

Wandelen door bergweides met het geklinkel van koeienbellen op de achtergrond en het échte almleven ervaren, dat is wat je gaat doen tijdens de 3-daagse huttentocht door het Groβarltal! Het dal met 40 almhutten staat dan ook niet voor niets bekend als het Dal der Almen. Overnachten in een alm- of berghut met regionale specialiteiten, lekkernijen en een onvergetelijke zonsondergang, wat wil je nog meer? Klaar voor jouw eerste of korte huttentocht avontuur!?

Zomer 2024

Huttentocht Hohe Tauern Oostenrijk

Huttentocht Hohe Tauern

Sportieve BergMeid huttentocht

Een huttentocht door de Oostenrijkse Hohe Tauern is hiken langs bergmeren, uitzichten op 3000'ers met gletsjers en springen van rotsblok naar rotsblok. Wil jij de Oostenrijkse bergen van haar ruige kant beleven en ben jij wel toe aan wat uitdaging? Dan is deze avontuurlijke huttentocht door de Hohe Tauern iets voor jou! Tijdens de tocht trekken we dwars door de Hohe Tauern waarbij we de Alpen hoofdkam niet alleen oversteken, maar er ook nog eens bovenop slapen. Ben jij klaar voor een avontuur!?

Zomer 2024

Huttentocht met kinderen

Huttentocht met kids

De bergen in samen met je kind

Hoe tof is het om samen met je kind van berghut naar berghut te hiken! En dat terwijl je in het gezelschap bent van andere moeders die dit ook te gek vinden. Tijdens de huttentocht met kids in het Groβarltal ga jij met andere moeders genieten van de bergen terwijl de kids zich onderweg kostelijk vermaken in de beekjes of met het springen van steen naar steen. Deze huttentocht voert jullie over almen vol koeien, langs heldere bergmeren en verschillende bergtopjes om te bewandelen! Ga jij samen met je kind mee op avontuur in de bergen?! 

Zomer 2024

Basecamp tochten

Bestemming Frankrijk

BergMeid Retreat Rauris

Onthaasten in de bergen van Oostenrijk

Ontsnappen aan de ratrace, niet continu bezig zijn met de tijd maar leven in het hier en nu en genieten van de natuur midden in de bergen. Dit retreat gaan we een week leven van, met en in de natuur en nemen we het ritme aan van het ‘leven in de bergen’. Wil jij de bergen echt op een andere manier beleven? Tijdens het BergMeid retreat gaan we de bergen in het Raurisertal ontdekken en beleven vanuit een almhut. Gun jij jezelf wat quality time!?

zomer 2024

BergPrep Retreat Mallnitz

Hike & Skill trip Mallnitz

Zelfstandig & zelfverzekerd bergwandelen

Van bergmeid naar berggeit? Wil jij zelfstandig en vol zelfvertrouwen wandelend op avontuur in de bergen? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is de Hike & Skill trip iets voor jou! Leer de bergskills en basisvaardigheden die je nodig hebt voor een avontuurlijk bergtocht. Aan het eind van de Hike & Skill trip kan jij jouw eigen bergtocht plannen! En natuurlijk lopen ;-).

zomer 2024

Meiden in de Bergen - Hike & Yoga BergMeid retreat

Hike & yoga retreat

Food for body & mind

Leven in het hier en de innerlijke rust opzoeken. Dat is wat je gaat doen met het BergMeid Hike & Yoga retreat! Samen gaan we ontdekken wat de kracht van bewegen in de natuur is. De fysieke activatie van hiken in de frisse berglucht in combinatie met de yoga sessies zorgen ervoor dat jij helemaal tot rust komt en op kunt opladen! Even geen digitale prikkels en je vertrouwde omgeving achter je laten om terug naar jezelf en de natuur te gaan. Ga jij dit relaxte avontuur aan!?

2 t/m 7 oktober 2023

GEGARANDEERD VERTREK!

Nog 2 plekken vrij

Wintersport break Oostenrijk

Wintersport break Oostenrijk

Buitenspelen in de sneeuw

Het winterse berglandschap heeft iets magisch. Het knisperen van verse sneeuw onder je voeten, het vallen van de sneeuwvlokken van naaldbomen. Wil jij de bergen in de winter eens op een heel andere manier beleven? Of ben je misschien helemaal geen skiër, maar lijkt het je wel supertof om de bergen eens in de winter mee te maken? Ga mee buitenspelen in Oostenrijk als een échte Winterse BergMeid?!

Winter 2024

Sneeuwschoenwandelen Grossarltal

Sneeuwschoenwandelen Oostenrijk

Van hut naar hut door de sneeuw

Wandelen door de sneeuw met grote rackets onder je voeten gebonden. Het is iets wat onze voorouders eeuwen geleden al deden en nu kan jij dit ook ervaren! Op sneeuwschoenen kom jij op plekken in het winterse landschap waar geen andere wintersporter kan komen. Je kunt zo dus optimaal genieten van het mooie winterwonderland.

Wil jij de bergen in de winter weg van de pistes beleven? Ga mee sneeuwschoenwandelen in het Oostenrijkse Großarltal en overnacht in alm- en berghutten!

Winter 2024

Micro-avonturen

BergPrep weekend ardennen

Pre-Mountain weekend

Ardennen

Berghellingen beklimmen, rotsachtige paadjes trotseren en het gevoel krijgen in de échte bergen te zijn. Droom je al een tijdje  van een avontuurlijke tocht in de bergen, maar zie je er als een berg tegenop? Of heb je de knoop al doorgehakt en wil je je juist goed voorbereiden? Dan zit je bij dít weekend in de Ardennen goed! Tijdens het pre-mountain weekend ga jij ervaren hoe het is om op rotsachtige ondergronden te lopen en steile hellingen te beklimmen. Maar je gaat ook werken aan je bergskills en dat alles in de bergen dichtbij huis! 

9 t/m 12 mei 2024

BergPrep weekend Zuid-Limburg

BergPrep weekend

Zuid-Limburg

Berghellingen oplopen, almweides doorkruisen en holle wegen bewandelen in de bergen van ons eigen kikkerlandje. Wil jij een huttentocht door de bergen maken en wil je hier alles over te weten komen? Of wil je jezelf juist goed voorbereiden op een bergtocht en wil je je kuiten weer uit de winterslaap halen? Dan is het BergPrep weekend in de glooiende heuvels van Zuid-Limburg vol hoogtemeters en bergskills leren wat voor jou!

n.t.b.

live_ujsNDkAthcfwgCAxEycAAPHv7gbcnm