Ruige BergMeid

Huttentocht Oostenrijk

Hoe lekker is het om even helemaal nergens aan te hoeven denken, je hoofd leegmaken, geen bereik hebben en genieten van de natuur. Wie wil dat nu niet? In ons drukke leven zijn we continu online en krijgen we allerlei prikkels binnen, je hoofd echt leegmaken lijkt dan een onmogelijk iets.
Maar, het kan wel! Met de Ruige BergMeid huttentocht.

4 t/m 10 september

€ 775 p.p.

7 dagen

min 4 – max 8

Trein – 90 kg

De Tocht

Ben je klaar voor de uitdaging en een onderdompeling in de ruige bergwereld? Je gaat deze huttentocht ervaren dat je door inspanning kan ontspannen. We trekken vijf dagen door het grensgebied van Oostenrijk en Zwitserland. Hierbij hiken we van de sappig groene weides, door bossen, van hut naar hut langs bergboerderijen tot ver boven de boomgrens. Hopelijk heb je geen hoogtevrees want we steken verschillende bergkammen over waarbij je beloond wordt met een uitzicht waar je U tegen zegt! Is de uitdaging nog niet groot genoeg, dan hebben we de mogelijkheid om onderweg een topje mee te pakken. Denk je dat we alleen rots gaan zien? Ondanks de ruigheid van het gebied komen we op hoogte nog genoeg flora en fauna tegen.

Na een dag in de frisse berglucht kunnen we aan het eind van de dag bij de hut genieten van een welverdiend drankje. De hutten waarin we overnachten zijn typische berghutten waar we getrakteerd worden op  echte bergkost! Om vervolgens de avond gezellig af te sluiten met een spelletje of goed gesprek. Kortom, ben jij klaar voor deze bergbeleving?!

Praktisch

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte bergbeleving
 • 4 overnachtingen in berghutten
 • 2 overnachtingen in pension
 • 6x halfpension
 • Bergwandelgids
 • C02 compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg of in hutten
 • Bergsportverzekering

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

De Tocht

Na een lange reisdag richting Oostenrijk ben je aan het eind van de dag welkom in het pension in Vandans. Hier kan je lekker even relaxen en opfrissen. De avond begint met gezellig samen eten waarna we een laatste keer checken of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Na het ontbijt ontmoeten we onze wandelgids Bonny van Almstübli Bergerlebnis. Onder begeleiding van haar trekken we de komende vijf dagen van hut naar hut door het Montafon gebied. We gaan genieten van het hier en nu. Dus snuif de frisse berglucht lekker op, want we laten de bewoonde wereld achter om ons onder te dompelen in de bergwereld en haar natuur. We starten wandelend door bossen en over almen om de volgende dagen de bergkammen te trotseren, op zoek naar de weidse vergezichten. We gaan hoogtemeters maken, klimmen en klauteren om moe en voldaan aan het eind van de dag onszelf te storten op het huttenleven met een lekker drankje, want dat hebben we wel verdiend!

Dinsdag dalen we af richting het hoogstgelegen dorp in Montafon, het op 1423 gelegen smokkelaarsdorp Gargellen. Hier overnachten we in een gezellig bergpension om over smokelaarswegen een doorsteek te maken richting onze volgende hut.

Donderdag is de laatste wandeldag waarbij we in de middag afdalen richting het dal. Hier verblijven we de laatste nacht in een pension, waar we deze bergervaring gezellig samen afsluiten.

Wat een tocht! Helaas zit het er alweer op en is het tijd om afscheid te nemen. Met een opgeladen batterij en een rugzak vol bergbeleving- én ervaring reis je vandaag weer af naar huis.

Je bent een bergwandelaar die geniet van in de natuur zijn. Je bent actief en gaat een uitdaging niet uit de weg. Daarnaast heb je misschien al eens een huttentocht gemaakt, maar je bent in ieder geval al eens in de bergen geweest. Een dagtocht met grote hoogteverschillen is voor jou geen probleem. In stenig en rotsachtig terrein beweeg je vertrouwd. Je vindt het niet erg om zo nu en dan te klauteren en je handen te moeten gebruiken onderaan een bergkam. Smallere paadjes en afgronden zijn dan ook geen probleem. Je uithoudingsvermogen is dusdanig dat dagetappes tussen de 4 à 7 wandeluren per dag (de pauzes en stops niet meegerekend) geen probleem zijn.

We overnachten in bemande hutten waardoor we met een relatief lichte rugzak met alle spullen voor de huttentocht op pad kunnen. Het gewicht ligt rond de 10 kg.

Reisschema Montafon huttentocht
reisschema Montafon huttentocht mobiel

Meet & Greet

Voorafgaand aan de reis is er een Meet & Greet om al een keer kennis te maken en de bergtocht en paklijst door te nemen en (daar waar nodig) uitrusting uit te delen. Ook is er de gelegenheid om vragen te bespreken.

9 augustus – plaats n.t.b.

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan de huttentocht niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een andere tocht. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site.