Sneeuwschoenwandelen Frankrijk

Voor de winterse BergMeid

Op avontuur door de Franse sneeuw in Vallée de Clarée. Wil jij al wandelend op sneeuwschoenen genieten van het winterwonderlandschap? Deze week trekken we ver weg van de drukte op de pistes met onze sneeuwschoenen door een magisch wit landschap van hut naar hut in Frankrijk. Kortom, heb jij zin in volop sneeuwpret? Dan is deze sneeuwschoenwandeltocht in Frankrijk hét winterse avontuur voor jou!

Winter 2021/2022

€ – p.p.

6 dagen

min 4 – max 8

2 bomen p.p.

Sneeuwschoenwandelen Frankrijk

Een winters avontuur in de Franse sneeuw voor badass meiden die deze winter buiten de gebaande paden willen lopen! Deze week trekken we ver weg van de drukte op de pistes op sneeuwschoenen door het magisch witte landschap van hut naar hut in Vallée de Clarée. De Clarée vallei ligt in het zuidoostelijke deel van de Franse alpen op de grens met Italië. De vallei kent geen skitoerisme en heeft hierdoor nog veel van haar oorspronkelijke karakter behouden. Iedere dag ontdekken we op onze sneeuwschoenen nieuwe plekken en maken we afwisselende tochten in de Clarée Vallei. En na een dag buiten in de sneeuw lopen, kunnen we genieten van een lekkere Franse maaltijd. De hutten waar we slapen zijn comfortabel waardoor we na een dag buiten wandelen op sneeuwschoenen een warme douche ook elke avond tot de mogelijkheden behoort. Aan het begin van ons Franse sneeuw avontuur gaan we ook aan de slag met reddingstechnieken en krijg je tips & trics voor het lopen op sneeuwschoenen. 

Deze tocht wordt begeleid door international mountain leader Anne van Galen

Praktisch

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte winterse bergbeleving
 • 5 overnachtingen in berghutten
 • 5x halfpension
 • Transfer van Briançon – Clarée vallei v.v.
 • C02 compensatie van de reis
 • Nederlandstalige lokale IML gids
 • Sneeuwschoenuitrusting
  (sneeuwschoenen, wandelstokken, 3-eenheid)
 • Een Meet & Greet vooraf

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Lunch
 • Eigen uitgaven zoals drankjes/ snacks voor onderweg of in hutten
 • Bergsportverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Reizen naar Frankrijk

Vanuit Utrecht is het ruim 1100 kilometer rijden naar Vallée de Clarée. Meiden in de bergen stimuleert haar deelnemers gezellig met elkaar te carpoolen.

Ga je liever met de trein? Dat kan, stap ’s avonds in op Amsterdam Centraal en in de ochtend stap je uit in de Franse Alpen. Er rijdt namelijk een nachttrein naar Briançon. Wil je wel met de trein, maar vind je het fijn als iemand de hele reis voor je uitzoekt én boekt? Europa Express zorgt tegen een kleine vergoeding dat heel je reis uitgestippeld en geboekt is. Het enige wat jij hoeft te doen is in de juiste trein te stappen!

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan de scheeuwschoentocht in Frankrijk niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een ander tof bergavontuur. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site. 

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is met een soort rackets onder je voeten op pad door het magische winterwonderland. De sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je niet te diep weg zakt. Echt eens wat anders dan de gebruikelijke wintersport, maar zeker even tof! Je komt namelijk op plekken waar geen andere wintsporter komt. En het zeker niet saai als je dat misschien denkt!