De perfecte balans tussen duurzaam ondernemen en avontuur: Een sportieve workation in Oostenrijk

Soca trail Slovenie - voorfoto

Even afstand nemen tot je bedrijf, tijd voor jezelf en werken AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf, dat is wat een workation in de Oostenrijk voor jou doet! Samen met andere ondernemers stijgen naar grote hoogtes door vanuit het dal met een nieuw en verfrissend perspectief naar je bedrijf te kijken. Wij gaan je de kracht van omgeving laten ervaren, wij gaan je laten ervaren dat je veel meer kunt dan je denkt en jij gaat jezelf op een hele andere manier leren kennen. Je gaat wandelen buiten je comfortzone, wordt uitgedaagd en je mag ultiem ontspannen. Dit doen wij allemaal met liefde om ervoor te zorgen dat jij een vernieuwde versie van jezelf wordt en je bedrijf hierin meeneemt!

De tweestrijd van een duurzaam en sociale ondernemer

Zoveel mogelijk winst generen over de rug van je medemens, ten koste van natuurlijke resources en uiteindelijk ten koste van het ecosysteem waar we onderdeel van uitmaken. Dit is niet waarvoor jij bent gaan ondernemen! In tegenstelling zelfs. Jij wilt juist iets goed doen, iets terugdoen voor je medemens, de natuur en de wereld een beetje mooier maken. Dit is ook de reden dat het voor duurzame en sociale ondernemers superbelangrijk maar soms ook extra uitdagend is om een goede balans te houden tussen werk waarbij je bouwt aan een mooie en succesvolle onderneming; je privé situatie met relaties, het gezin en goed voor jezelf zorgen; en een eerlijk bedrijf runnen waarmee je goed wilt doen voor de wereld en wat de reden is waarom je bent begonnen met ondernemen. Diep van binnen weet je het, als jij goed in je vel zit, kan je het beste geven en doen om de wereld om je heen een beetje mooier te maken. 

Uit de vertrouwede omgeving

Om ervoor te zorgen dat jij het beste kan geven helpt het om minimaal één keer per jaar écht uit te tunen en de vertrouwde omgeving even achter te laten. Door afstand te nemen van alles kan jij de balans opmaken of alles binnen je bedrijf nog naar wens is of loopt zoals je wilt. Een workation is hiervoor een mooi middel. Werken en vakantie tegelijk. Als ondernemer zal jij het vast herkennen: juist op vakantie komen de beste ideeën en inzichten voor jouw bedrijf. Dit is de kracht van je vertrouwde omgeving even achterlaten en letterlijk afstand creëren tot je bedrijf! 

‘Alleen gedachten die ons tijdens het wandelen invallen zijn waardevol’

Werken en vakantie in Oostenrijk 

Workations bestaan er in verschillende vormen. Je kan je laptop pakken, ergens heen reizen en daar een tijdje werken.  Maar je kan er ook voor kiezen om met een groep gelijkgestemde ondernemers op pad te gaan en je te laten begeleiden. Het grote voordeel van het laatste is dat je van elkaar kan leren, elkaar kan inspireren én dat je voor de rest volledig ontzorgd wordt. Daarbij zorgt de begeleiding of coach dat je uitgedaagd wordt om met een andere bril naar je bedrijf te kijken of met die dingen aan de gang te gaan waar je thuis niet aan toe komt door de waan van alle dag.

Sportieve workation in de bergen van Oostenrijk

Ga je mee met een workation dan helpt het extra goed om eerst actief bezig te zijn: zowel mentaal als fysiek ontspannen door actief bezig te zijn. En waar kan dit beter dan in Oostenrijk met haar prachtige natuur en bergen!  Om even totaal uit je vertrouwede omgeving te zijn heeft Oostenrijk veel te bieden: adembenemende berglandschappen, schitterende beekjes en watervallen, prachtige alpenweide en mystieke bossen. Een flinke hike door dit landschap maakt je hoofd leeg van gedachten, to-do lijstjes en laat je letterlijk een paar versnellingen terugschakelen. De frisse berglucht geeft je lijf de energie om dat te doen wat je graag wilt doen! Het geeft je weer nieuwe inzichten en perspectieven en laat je weer zien wat belangrijk is voor jou, je eigen omgeving en de wereld. Het is niet voor niks dat Nietsche zei: ‘Alleen gedachten die ons tijdens het wandelen invallen zijn waardevol’.  

Workaction Oostenrijk mini-huttentocht

Wil jij rust en ruimte creëren in je hoofd? Dan is het dus superfijn om eerst eens een flinke hike te maken. Door niet een middagdagje maar juist wat langer te wandelen is er voldoende tijd om alles van je af te laten glijden. Ben jij vanuit het dal de berg opgeklommen en is de rust en ruimte gecreëerd, dan gaat de creatieve energie stromen en kun jij je hoofd weer vullen met mooie plannen, goede ideeën of oplossingen voor lang uitgestelde uitdagingen.

Creëren met gelijkgestemde ondernemers 

Nadat jij je hoofd leeggemaakt hebt, de verbinding met de natuur gemaakt is en de creatieve energie is gaan stromen, is niets fijner dan in een luxe omgeving full focus aan de slag te gaan met jouw ideeën of plannen. Het werkt hierbij extra motiverend en stimulerend als je dit samen met gelijkgestemde ondernemers doet. Je kan even sparren, elkaar helpen, adviseren en vooral ook veel van elkaar leren. En na afloop van een dag lekker werken AAN je bedrijf is het ontspannen en samen heerlijk dineren of genieten van een duik in het zwembad. 

Workation Oostenrijk uit Mari pop biohotel
Workation Oostenrijk uit Mari pop biohotel

Een workation in Oostenrijk biedt jou 

Een sportieve workation in Oostenrijk samen met Meiden in de Bergen en Fair Tale biedt jou het beste van twee werelden: genieten en actief bezig zijn in een prachtige omgeving en tegelijkertijd geïnspireerd, gemotiveerd en productief werken aan jou duurzame en/of sociale missie. Je kunt hier de perfecte balans ervaren om deze vervolgens thuis voort te zetten. Dus waar wacht je nog op? Ga jij mee op een sportief workation avontuur in Oostenrijk? Pak dan je laptop in, trek je bergschoenen aan en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring in de Oostenrijkse bergen! 

Hier vind jij alle informatie over de sportieve workation naar Oostenrijk samen met Meiden in de Bergen en Fair Tale.  

Geschreven door Sietske

Geschreven door Sietske

Hi, ik ben Sietske. En sinds 2020 ben ik mijn passie en droom gaan leven! Ik ben niet alleen naar de bergen verhuisd, maar ik mag deze prachtige omgeving ook mijn ‘bureau’ noemen. Ik ben namelijk Oostenrijks bergwandelgidse en met Meiden in de Bergen neem ik dames mee op avontuur in de bergen. Ik wil hen inspireren de bergen te ontdekken om meer in verbinding te komen met de natuur, anderen en vooral zichzelf. Naast een outdoorzie ben ik academicus, maar vooral ook lekker praktisch! Niet te veel lullen, maar lekker bewegen. Ga je met mij mee op pad in de bergen is er nooit een saai moment en zit er ergens wel een snack in ;-).

Deze blogs zijn misschien ook interessant…