Wat is het voordeel van een groepsreis voor vrouwen naar de bergen?

Je vraagt jezelf af of een groepsreis iets voor jou is? Wij zeggen JA! Nieuwe mensen ontmoeten en samen ervaringen delen, weinig regelwerk en nog steeds genoeg vrijetijd overhouden. Wil jij de bergen niet alleen ontdekken? Dan zijn dit nog maar enkele voordelen van het maken van een groepsreis naar de bergen. Ik deel in deze blog met jou de voordelen een groepsreis naar de bergen. En ik geef je mijn tips hoe jij jouw ideale groepsreis kunt boeken!

Het voordeel van een groepsreis voor vrouwen!

Met een groep vrouwen een nieuw berggebied ontdekken of samen dat bergtopje beklimmen is supertof! Toch bestaat er in het algemeen een bepaald beeld over groepsreizen die niet altijd positief is. En eerlijk gezegd had ik dat eerst ook. Ik hoor tijdens bergtochten de dames wel zeggen: ‘ik dacht echt dat ik straks zit met allemaal gekkies opgescheept zou zitten’ of ‘ik had verwacht heel de tijd leuk en sociaal te moeten zijn’. Gelukkig bewijst het tegendeel zich elke keer weer.

Die gekkies blijken vaak erg gezellig te zijn 😉

Die gekkies blijken vaak erg gezellig te zijn ;-). En het mooie van de bergen is dat je soms gewoon niet kunt praten omdat je zo intensief een berg op aan het lopen bent. Heerlijk dan juist die stilte. Ik ben het met je eens dat je even over een drempel heen moet om een groepsreis te boeken. Maar ik kan je garanderen dat er momenten komen die je nooit meer gaat vergeten! Nog niet overtuigd? Lees hieronder dan de vijf voordelen van een groepsreis voor vrouwen.

Groepsreis voor vrouwen - meiden in de bergen

5 pluspunten van de bergen ontdekken met een groep

 

Ervaringen delen met anderen dames

Avonturen beleven is één ding. Kun je ze daarentegen delen met anderen maakt dit het veel specialer en nog veel meer memorabel!

Onbezorgd genieten van de omgeving en natuur!

Ga je met een georganiseerde groepsreis voor vrouwen op pad in de bergen dan wordt alles voor je geregeld. Je hoeft geen uren achter de computer te zitten om van alles uit te zoeken en te boeken. Jij bepaalt waar je heen wilt en de rest wordt voor je gedaan. Het enige wat je moet doen, is het beginpunt van je bestemming komen ;-).

Samen met gelijkgestemde op pad en nieuwe mensen ontmoeten

Op reis met een groep in de bergen kan ervoor zorgen dat jij je nieuwe hike buddy leert kennen! Reizen en ervaringen delen brengt mensen namelijk bij elkaar. Je leert iemand heel snel en vaak op een heel ander niveau kennen. Daarnaast kunnen groepsreizen je ogen openen voor andere en nieuwe perspectieven. Het levert dus niet alleen mooie gespreken, herinneringen, verhalen en nieuwe ontmoetingen op. Maar het kan je ook als persoon verrijken.

Samen sta je sterker

Je weet tegenwoordig niet meer waar je nu wel of niet veilig bent. Ga jij vanuit veiligheidsoverwegingen liever niet alleen op pad in de bergen? Dan is een groepsreis met andere dames ideaal en ben je nooit alleen. De gids kent de route en weet hoe die jou veilig van A naar B moet begeleiden.

Vrijheid om je eigen ding te doen

Meegaan met een groep op reis betekent niet dat je geen vrijheid meer hebt. Na een dag heerlijk in de natuur wandelen heb je in een berghut de mogelijkheid om je tijd zelf in te delen. Je kunt hierbij gezellig samen een drankje doen in de stube wanneer je wilt. Maar het is ook helemaal oké om even op jezelf te zijn als je dat nodig hebt.

Groepsreis voor vrouwen - meiden in de bergen

Let op deze 4 punten bij het boeken van jouw ideale groepsreis:

Wil jij zeker zijn dat je de juiste reis boekt? Let dan op de volgende punten bij het uitzoeken van jouw groepsreis

  1. Weet wat voor reis je wilt maken;
  2. Kies voor een specifieke doelgroep;
  3. Is iets niet duidelijk neem contact op met de reisorganisatie;
  4. Ga met een open blik op reis en laat je verrassen!

Durf jij het aan?

Op avontuur in de bergen samen met een groep dames die ook van de natuur, een fysieke uitdaging, wandelen of de bergen houden. Dan zit je bij Meiden in de Bergen goed! Je kunt allerlei beren op de weg bedenken om niet met een groepsreis mee te gaan. Maar met een dosis gezonde nieuwsgierigheid en een positieve mindset overtreffen de voordelen van een reis met een groep gelijkgestemde de beren.

Samen met gelijkgestemden vrouwen op groepsreis?!

Benieuwd naar de groepsreizen van Meiden in de Bergen. Kijk dan bij de ‘trips’ wat jouw ideale bergavontuur is. Je kunt met ons een toffe huttentocht maken van berghut naar berghut en de bergen écht op dé ultieme manier beleven. Of je ontdekt het berglandschap tijdens één van de basecamp tochten vanaf een vaste plek. Heb je nog twijfels of is er iets nog niet helemaal duidelijk en zit je nog met vragen. Stuur een berichtje en ik help je met alle liefde.

Groetjes,
Sietske
Geschreven door Sietske

Geschreven door Sietske

Hi, ik ben Sietske. En sinds 2020 ben ik mijn passie en droom gaan leven! Ik ben niet alleen naar de bergen verhuisd, maar ik mag deze prachtige omgeving ook mijn ‘bureau’ noemen. Ik ben namelijk Oostenrijks bergwandelgidse en met Meiden in de Bergen neem ik dames mee op avontuur in de bergen. Ik wil hen inspireren de bergen te ontdekken om meer in verbinding te komen met de natuur, anderen en vooral zichzelf. Naast een outdoorzie ben ik academicus, maar vooral ook lekker praktisch! Niet te veel lullen, maar lekker bewegen. Ga je met mij mee op pad in de bergen is er nooit een saai moment en zit er ergens wel een snack in ;-).

Deze blogs zijn misschien ook interessant…