Winterse reizen

Winterse reizen

Winterreizen Meiden in de Bergen

Wil jij de bergen ook in de winter ontdekken, maar dan niet vanaf de pistes? Ga tijdens één van de winterreizen mee op ontdekkingstocht door het winterse berglandschap met Meiden in de Bergen! 

Het winterse berglandschap heeft iets magisch. Het knisperen van verse sneeuw onder je voeten, het vallen van de sneeuwvlokken van de naaldbomen. Er valt een serene rust over de anders zo ruige natuur in de bergen. Met de winterse reizen van Meiden in de Bergen laten we de pistes ver achter ons en zoeken de maagdelijke sneeuw op. In de winter trekken we op sneeuwschoenen door de witte bossen, over almen bedekt met een dik pak sneeuw en langs de bergflanken. Ben jij klaar voor een winters BergMeid avontuur? 

#winteravontuur

Winterreizen met gelijkgestemde vrouwen

Met de winterreizen van Meiden in de Bergen ga je samen met andere vrouwen op pad in het winterse berglandschap. Hierbij ligt de focus op de verbinding met elkaar en de natuur. Je hebt meer dan genoeg tijd voor jezelf, maar als we op pad zijn ontstaan vaak de mooiste gesprekken.  Doordat je met een kleine groep op pad gaat, is er vanuit de gids genoeg tijd voor de groep en het individu om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos kunt genieten!

MIDB Reis icoon

Met sneeuwschoenen op pad

Het mooie van sneeuwschoentochten is dat je op plekken komt waar de andere wintersporters niet komen. En wie van wandelen houdt, kan ook sneeuwschoenwandelen! We binden de rackets onder onze voeten en gaan op pad. Door de laagdrempeligheid van sneeuwschoenwandelen is het voor iedereen met een goede basisconditie mogelijk om op een winters avontuur mee te gaan.

Winterse gezelligheid!

Reizen in de winter halen in iedereen het kind naar boven! Hoe heerlijk is het om jezelf in de poedersneeuw te laten vallen en zo diep wegzakken dat je compleet verdwijnt! Samen sneeuwengeltjes maken of gewoon op de kont naar beneden glijden. Het kan allemaal . Na een dag buiten in de sneeuw gespeeld te hebben, is het binnen in het hotel, pension of de berghut lekker opwarmen bij de kachel. De huttenwaard of kok zorgt dat onze buikjes goed gevuld worden waarna we lekker kunnen relaxen.

Hieronder staan alle winterreizen op een rij

Voorfoto sneeuwschoenwandelen oostenrijk

Sneeuwschoenwandelen Oostenrijk

Winterse BergMeid sneeuwschoentocht Rätikon

Het winterse berglandschap heeft iets magisch. Het knisperen van verse sneeuw onder je voeten, het vallen van de sneeuwvlokken van naaldbomen. Er valt een serene rust over de anders zo ruige natuur in de bergen. Wil jij de bergen in de winter eens op een heel andere manier beleven dan vanaf de pistes? Of ben je misschien helemaal geen skiër, maar lijkt het je wel supertof om de bergen eens in de winter mee te maken? Ga mee sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk als een échte Winterse BergMeid!

Winter 2023

Meet & Greet

Bij iedere huttentocht die MIDB organiseert, plan ik een meet & greet. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar al een keer gezien hebben, laat ik je de planning voor de tocht zien. Ook licht ik wat toe over de paklijst en de items die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal niet, dan kunnen we dat ook gelijk regelen.

Vanuit duurzaamheidsoogpunt zijn de Meet & Greets online.

Covid-19

Het zijn turbulente en bijzondere tijden. Gezondheid staat voorop en gaat voor alles, maar ik gun het jou ook dat je je hoofd leeg kan maken en samen met andere meiden kan genieten van de natuur. Mocht Covid-19 roet in het eten gooien en kan een bergtocht niet doorgaan? Dan kijken we samen of je omgeboekt kan worden naar een ander tof weekend. Is er geen passend alternatief? Dan krijg je het reeds betaalde bedrag teruggestort. Meiden in de Bergen volgt bij haar reizen de uitgangspunten van het RIVM.

Heb je materiaal niet?

Heb je nog niet alle spullen voor je bergavontuur en vind je het een te grote investering om alles aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Neem eens een kijkje op de site.

Voor de winterreizen is het mogelijk om specifieke uitrusting (sneeuwschoenen, lawine pieper, schep en sonde) te huren via Meiden in de Bergen.