Sportieve workation in de Oostenrijkse bergen

Werken AAN je bedrijf & stijgen tot grote hoogtes!
Workation boeken
Workation in de bergen van Oostenrijk – Een unieke mix van een sportieve uitdaging & werken aan je bedrijf!

Stel je eens voor: jij bevindt je in het adembenemende Oostenrijkse landschap, omringd door majestueuze bergen, heldere beekjes en prachtige bossen. De lucht is fris en de zon schijnt op je gezicht. Het lijkt wel vakantie. MAAR dit is geen gewone vakantie. Dit is een workation – een combinatie van werk en ontspanning – speciaal ontworpen voor een missie gedreven onderneemster zoals jij!

Ben jij een onderneemster met een missie die met haar bedrijf de wereld een beetje mooier wilt maken. Een ondernemer voor wie ondernemen om meer draait dan alleen geld verdienen? Ben je daarnaast ook sportief en houd je wel van een uitdaging? En ben jij na een lange zomer knallen toe aan ontspanning en met een frisse blik een weekje werken AAN in plaats van IN je bedrijf? Dan is deze sportieve workation iets voor jou!

“Alleen gedachten die ons tijdens het wandelen invallen zijn waardevol”

(Friedrich Nietzsche)

#creatiefzijnindebergen!

Werken AAN je bedrijf

Eén van de grootste frustraties van ondernemers is dat ze teveel werken IN hun bedrijf. Deze week heb jij voldoende ruimte om AAN je bedrijf te werken. Door vanuit het dal te stijgen naar grote hoogte zorgen wij ervoor dat jij richting de herfstperiode met een frisse helikopter blik naar je bedrijf kunt kijken. Je kan aan de slag met een uitdaging waar je al langer mee rondloopt of maak een flitsende start voor dat ene project/ plan wat je tijdens het wandelen is ingevallen.

Stijgen tot grote hoogte

In de bergen kun jij jezelf op een heel andere manier leren kennen! Daar zorgen wij wel voor ;-). Met de ideeën en inzichten die je tijdens het wandelen hebt opgedaan gaan we samen aan de slag. Samen gaan we de kracht van omgeving ervaren en leren van elkaar!

De groep is bewust klein (max 10 personen), zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt. We kunnen veel van elkaar leren maar er is ook ruimte voor 1-op-1 momenten.

min 8 – max 10

6 dagen

€ 1995,- ex btw

2 bomen

Workation Oostenrijk

We gaan jou tijdens deze workation in de Oostenrijkse bergen letterlijk in beweging zetten om de creatieve energie te laten stromen. We verbreden je blik en zorgen dat je gerichte acties uit kunt zetten, maar tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige natuur en de kracht die ze je geeft!

Sportieve hike/mini-huttentocht

We starten de workation door letterlijk afstand te nemen van je bedrijf. Even uit het hoofd en weer in verbinding komen met jezelf en de omgeving. En hoe kun je dat nu beter doen? Yes, door met beiden voeten in de bergschoenen te stappen en op een uitdagende hike door de bergen te gaan. Ontspanning door inspanning. Geen tien dingen tegelijk hoeven doen maar één doel: Heelhuids de berghut voor de nacht bereiken en genieten van de prachtige bergen en haar natuur.

Focus op duurzaamheid

Als mede-duurzame onderneemsters verwelkomen wij jou in een duurzaam bad! Zowel tijdens de mini-huttentocht in de berghut als in het biohotel staan eco- en duurzaamheid hoog in het vaandel. Hierdoor zul jij je als duurzaam en/of sociaal ondernemer direct thuisvoelen.

Wat krijg je allemaal?

 • Unieke ervaring waarbij je op pad gaat met gelijkgestemde ondernemers
 • 5 overnachtingen
  (1 nacht in een mehrbettzimmer in een duurzame berghut, 4 nachten in privékamer in een biohotel)
 • 5x ontbijt & 5x diner met lokale producten
 • Gediplomeerde bergwandelgids
 • Inspirerende workshops
 • Persoonlijke intake
 • Nuttige goodiebag
 • 2 bomen ter compensatie van de reis
 • STO Garant à €11,-

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Overige (alcoholische) drankjes op de hut, snacks voor onderweg en uitgaven bij horecagelegenheden
 • Bus- of liftkaartjes
 • (bergsport) Reisverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Niveau

Dit ben ik!

Je bent ondernemer. En jij probeert met je onderneming de wereld een beetje mooier te maken. Je hebt behoefte om samen met andere ondernemers aan je bedrijf te werken. Van elkaar te leren en jezelf te laten groeien, als persoon én als ondernemer.

Ervaring

Naast dat je ondernemer bent, ben jij ook een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar houd je ook wel van lekker ontspannen. Misschien heb je nog geen huttentocht gemaakt, maar ben je al wel eens in de bergen geweest. Een goede basisconditie is erg fijn want we gaan tijdens de mini-huttentocht zeker wat hoogtemeters maken.

Uithoudingsvermogen

Met de mini-huttentocht maken we dagtochten van zo’n 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes, stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Tussendoor is er voldoende ruimte om te rusten en ook zullen we regelmatig wat vertellen.

Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen rugzak voor één overnachting (+/-5 kg) mee te nemen.

Workation Oostenrijkse bergen - Ontspanning door inspanning

Wat is een workation?

Een workation is meer dan alleen remote werken. Het gaat er niet om dat jij je laptop oppakt en op een andere plek gaat werken. Nee, jij gaat werken aan je bedrijf combineren met een mini-huttentocht én een toffe spreker/ coach als extraatje. Dit alles doe je in de prachtige omgeving van de Oostenrijkse bergen. Het is dé kans om jezelf en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dit doe je niet alleen door (letterlijk) in beweging te komen. Maar ook door samen met andere ondernemers te sparren en elkaar uit te dagen. En dit alles doe je in de omgeving van Innsbruck omgeven door prachtige natuurlijke schoonheid. De bergen zullen je uitdagen en inspireren. Het wordt een geweldig mooie ervaring!

Wat ga jij doen met de workation in Oostenrijks

Na een reisdag richting Oostenrijk ben je vanaf de middag welkom in het Mari Pop Biohotel in Ried im Zillertal  We hebben de locatie bewust gekozen in de buurt van een goed station zodat je het makkelijkste met de (nacht)trein kan reizen. Het biohotel is voorzien van alle gemakken en is een inspiratie op zich!

Het programma start rond lunchtijd met ontvangst en uitleg van de komende dagen. Hierna kan je lekker even relaxen en opfrissen. De avond begint met een kennismaking en een gezamenlijk diner. Hierna checken we een laatste keer of iedereen alle spullen heeft voor de komende dagen: de min-huttentocht. Daarna duiken we op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze huttentocht te beginnen.

Oh ja, en iedereen krijgt alvast een opdracht mee voor de komende dagen.

Na een luxe ontbijt gaan we op pad. De hoogte in. Het eerste stuk krijgen we cadeau via een kabelbaan maar daarna is het aan een ieder om naar boven naar de  hut te lopen. Een tocht van ongeveer 5 uur met 400 tot 800 hoogtemeters. Een flinke klim waarbij iedereen z’n eigen uitdaging aangaat en met z’n opdracht aan de slag gaat.

Tegen het einde van de middag bereiken we de hut waar we kunnen ontspannen en gezamenlijk een vega diner zullen nuttigen. En wat ook leuk  is om te zien hoe de eigenaar van de hut duurzaam ondernemen op hoogte aanpakt!

Vroeg uit de veren en via een prachtige (andere) route lopen we naar beneden.

Tegen het einde van de middag komen we weer aan in ons hotel.

‘Alleen gedachten die ons tijdens het wandelen invallen zijn waardevol’ –  Friedrich Nietzsche.

We gaan aan de slag met de ideeën, gedachten, uitdagingen en inzichten van de afgelopen twee dagen. Wij helpen jou d.m.v. mini-workshops om alles zo helder mogelijk te krijgen. Ook is er ruimte om uitdagingen binnen jezelf of je bedrijf te bespreken met de andere ondernemers.

De ochtend mag je even bijkomen van wat er de afgelopen dagen allemaal al gebeurd is. Wil je wandelen? Sietske gaat graag met je mee. Wil je nog even sparren? Annemarie helpt je graag. Wil je even helemaal niks? Geniet ervan.

Na de lunch hebben we nog een laatste deep dive met een afsluitende sessie. Wauw, wat kan er toch veel in beweging komen in een week. Vol energie en power om verder te bouwen aan je duurzame/ sociale onderneming om zo de wereld écht een stukje mooier te maken sluiten we gezamenlijk af.

Goedemorgen! Hebben jullie heerlijk geslapen? Nadat jullie een goede bodem hebben gelegd, nemen we alweer afscheid en is het tijd voor de terugreis.

Helaas zit het er alweer op! Hopelijk heb je veel van elkaar geleerd, mooie stappen kunnen zetten aan je bedrijf de afgelopen dagen, is je lijf en je hoofd tot rust gekomen en ga je met een 100% opgeladen batterij vol creativiteit naar huis.

Wij vonden het in ieder geval supertof om jullie dit te laten ervaren! En wie weet komen we elkaar nog een keer tegen.

Reizen naar de workation

Wij stimuleren iedereen met de trein te komen of om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt. Om de treinreis zo makkelijk mogelijk te maken, is het startpunt van het workation avontuur goed bereikbaar met het OV.

Op Amsterdam centraal stap je aan het begin van de avond in de Nightjet om vervolgens in de ochtend fris en fruitig met een ontbijtje achter de kiezen uit te stappen in Innsbruck, Oostenrijk. 

Vanaf Innsbruck is het nog een uurtje naar het hotel. Je neemt eenvoudig de RJX richting Jenbach waar je overstapt op de lokale trein naar Ried im Zillertal. Van de halte in Ried im Zillertal kun je even je benen strekken richting het hotel. 

Het avontuur kan beginnen!

De sportieve workation in Oostenrijk start bij Biohotel Mari Pop

Tijdens ons verblijf in het dal overnachten we in Biohotel Mari Pop. Het hotel is een belevin op zich en is van alle gemakken voorzien. Om ervoor te zorgen dat jij full focus aan de slag kunt met jezelf en je onderneming heeft iedereen een eigen kamer.

In de ochtenden worden we voorzien van een heerlijk voedzaam ontbijt. Waarna we in de avond getrakteerd worden op een luxe diner met lokale producten. Allemaal om ervoor te zorgen dat je lijf en geest optimaal kan functioneren. Voel jij jezelf goed, dan kun jij tot grote hoogtes stijgen samen met je bedrijf!

Gids & Begeleider tijdens de workation

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & onderneemster

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze workation.

Sinds 2022 mag ik de Oostenrijkse bergen mijn thuis noemen en woon ik hier. Ik heb de stoute schoen aangetrokken en van mijn passie (de bergen) mijn beroep gemaakt als bergwandelgids. Ik vind het supertof om jullie kennis te kunnen laten maken met de prachtige bergwereld! Zeker als het de eerste keer is, de verbazing en aawh momenten zijn echt fantastisch om te zien.

Met Meiden in de Bergen wil ik meer vrouwelijkheid in de bergen brengen! En dat op een duurzame manier. Duurzaamheid heb ik dan ook vanaf de start van mijn onderneemerschap omarmd. Voor mij is het dan ook normaal dat het startpunt van een bergtocht voor het grootste deel bereikbaar is met de trein! Maar de duurzaamheid zit ook aan de menselijke kant. In mijn ogen kunnen we onszelf in het digitale tijdperk niet beter opladen en even resetten dan al wandelend in de prachtige natuur!

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen.

Bezig zijn als duurzaam en/of sociaal ondernemer heeft gelukkig het beeld van geitenwollen-sok-type al even geleden van zich afgeschud. Ik vind het supertof jullie als anders doeners en denkers samen te brengen in de prachtige natuur en laten ervaren wat deze krachtige bergomgeving met je doet! En ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

(Wist je trouwens dat die sokken eigenlijk van schapenwol gemaakt zijn? En dat kleding van merinowol hartstikke schoon en duurzaam is, omdat je hier makkelijk een week in kan lopen zonder dat het vies wordt of gaat stinken?)

Annemarie

Annemarie

Eigenaresse Fair Tale & onderneemster

Hoi, ik ben Annemarie

Sinds 2015 duurzaam ondernemer en eigenaar van Fair Tale, een fair trade en duurzame lifestylewinkel in het prachtige Zutphen. Ik ga graag op zoek naar producten met een goed verhaal, die eerlijk en met aandacht zijn gemaakt. Dit breng ik samen in een omgeving waarin jij je vrij, veilig en geïnspireerd voelt om niet alleen de schoonheid in de wereld te zien, maar ook in zichzelf. Want wie liefde heeft voor zichzelf en voor de aarde, kan dit ook weer doorgeven. Zo zorgen we samen voor een happily ever after.

Door mijn onderneming kom ik met veel duurzame ondernemers in contact. Bevlogen, creatieve mensen met zuivere intenties om een positieve bijdrage aan de wereld te leveren. Naast hun passies zie ik vaak ook hun uitdagingen op het gebied van sociaal/ duurzaam ondernemen. Daar zie ik kansen en denk ik graag mee.

Mijn liefde voor de bergen heb ik van mijn ouders meegekregen. Vrijwel elke zomer waren we in Oostenrijk te vinden. Ook nu nog ben ik ieder jaar wel een keer in de bergen waar ik me enorm thuis voel.

Van Sietske heb ik geleerd dat ik ontspan door inspanning. Het gevoel tijdens maar vooral ook na een tocht in de bergen is en blijft magisch. Op vakanties merk ik dat ik altijd 101 ideeën en inzichten heb over mijzelf en voor mijn bedrijf. Heerlijk vind ik dat en zo ontstond ook het idee voor deze workation. De ontspanning en schoonheid die de bergen geven in combinatie met de power en energie die nodig is om een mooie onderneming te laten groeien komen samen in één toffe week.

Veel gestelde vragen

Ben ik fit genoeg voor de workation?

Iedereen die gezond is, kan lopen en sporten, kan mee met de mini-huttentocht tijdens de workation! En met een beetje doorzettingsvermogen kom je een heel eind.

Natuurlijk is een basisconditie fijn. Kan je 5 kilometer hardlopen of eenvoudig 15 kilometer wandelen, dan gaat het wel goedkomen!

Ik wil je daarnaast aanraden om krachttraining te gaan doen voor je been- en rugspieren, maar ook zeker je core.

Is de workation voor mannen en vrouwen?

De workation is inderdaad toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen! 

Wanneer ben ik een sociaal of duurzaam ondernemer?

Onze visie is dat bij sociale of duurzame ondernemers in de eerste plaats een maatschappelijke missie hebben. Impact staat voorop!

Dus zet jij je met jou bedrijf in om de wereld een beetje mooier te maken. Neem jij hierin je verantwoordelijkheid voor de middelen en materialen die je gebruikt. Wil jij een positieve impact maken. En staat je maatschappelijke missie daarbij voorop. Dan ben jij in onze ogen dé ondernemer om mee op workation te gaan in Oostenrijk!

Heb ik ervaring met bergwandelen nodig voor de workation?

Voor de workation is het niet perse noodzakelijk om bergwandel ervaring te hebben. Heb je nog geen ervaring in de bergen dan is het wel belangrijk dat je een goede conditie hebt.

Daarnaast ga je tijdens de mini-huttentocht ook skills leren om ervoor te zorgen dat jij met vertrouwen en vol zelfvertrouwen de bergen kunt ontdekken! Eén van de elementen hierbij zijn bergwandeltechnieken. Hierbij leer je hoe je efficient door verschillende soorten terrein kunt bewegen.

Je gaat tijdens de workation dus niet alleen genieten van de prachtige bergwereld en werken aan je bedrijf maar jij gaat ook veel leren!