Hike & Skill trip Mallnitz

Zelfstandig & zelfverzekerd bergwandelen
Reis boeken

Zelfstandig en zelfverzekerd bergwandelen en van bergmeid naar berggeit? Wil jij zelfstandig en vol zelfvertrouwen wandelend op avontuur in de bergen? Dan is de Hike & Skill trip iets voor jou!   

Wandelen over uitdagende bergpaden, mooie vergezichten en overnachten midden in de bergen. Zelfstandig hutten- of bergtochten maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het terrein, de route en vol zelfvertrouwen wandelen over alle bergpaden. Tijdens deze basecamp tocht ga je samen met andere meiden vanuit onze eigen hut op pad in de dalen rondom het bergdorpje Mallnitz. Een week lang vertragen, versimpelen en genieten van de natuur en de eenvoud van het bergleven. Waarbij je aan het eind van de rit jouw eigen bergtocht kunt plannen en natuurlijk lopen ;-). 

De bergen beleven vanuit een berghut

Overnachten midden in de bergen, wakker worden van de vogeltjes en genieten van de simpliciteit en eenvoud van het leven in een berghut. Tijdens de Hike & Skill week hoef je niet iedere dag met een zware rugzak van berghut naar berghut te lopen, want we gaan de bergen ontdekken vanuit onze eigen berghut.  

Alleen & zeker bergwandelen

Je gaat niet alleen een week lang genieten van de prachtige natuur in de bergen, maar juist ook de basisvaardigheden leren voor een avontuurlijke bergwandeling. Je leert de bergskills navigeren met kaart en kompas, het berglandschap lezen, een wateroversteek maken en hoe je alpine gevaren kunt herkennen.  

Ontspanning door inspanning 

Een goede mix tussen theorie, praktijk en mooie tochten. Samen met andere meiden ga je de bergen en dalen rondom Mallnitz ontdekken. Een mooie wandeling door het dal, een fysieke uitdaging richting een bergtopje of juist lopen door technischer terrein. Je gaat tijdens de bergwandelingen ervaren dat je mentaal en fysiek écht kunt ontspannen door actief te zijn.  

min 5 – max 9

6 dagen

€ 925 p.p.

2 bomen

Zelfstandig & zelfverzekerd bergwandelen

Bergavonturen beleven, genieten van bergpanorama’s, prachtige uitzichten en wandelen over uitdagende bergpaden. Je ziet en hoort er van anderen mooie verhalen over. Hoe tof!? Wil jij zelfstandig op bergtocht, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Kan ik zo een bergavontuur wel aan? Waar moet ik rekening mee houden? Kan ik het fysiek wel aan om met rugzak te lopen? Lijkt jou het supergaaf om op ontdekking in de bergen te gaan, maar heb jij ook van die duiveltjes in je hoofd met dit soort vragen? Dan is dít de trip voor jou! Heb je al meer ervaring met bergwandelen maar wil je meer bergskills leren? Ook dan is dit dé trip voor jou. 

Tijdens de Hike & Skill trip gaan we de bergen en dalen rondom Mallnitz ontdekken en beleven.. Je gaat even terug in de tijd en genieten van de simpele dingen. Ook ga je werken aan de basisvaardigheden die je nodig hebt voor een avontuurlijk bergtocht. Je leert: navigeren met kaart en kompas, het landschap en bergterrein lezen en alpine gevaren herkennen. Leren en de bergen beleven is wat we gaan doen. Als afsluiting ga jij zelfstandig een bergtocht plannen naar een berghut waar we ook midden in de bergen blijven slapen!

Jij gaat een week lang genieten van de natuur in de bergen en bepakt met kennis en inspiratie weer naar huis om zelfstandig en vol zelfvertrouwen je volgende bergavontuur te plannen!  

Wat krijg je allemaal?

 • Een échte bergbeleving
 • Leren van de basic bergskills
 • Leren van een stappenplan om zelfstandig de bergen in te gaan
 • Iedere dag een mooie hike
 • Gediplomeerd Bergwandelgidse
 • 4x overnachting in een authenthiek berggasthof
 • 1x overnachting in een berghut
 • Alle maaltijden van biologische en lokale producten
 • Genieten rondom het kampvuur
 • C02 compensatie van de reis
 • Meet & Greet vooraf
 • STO Garant à €11,-

Wat zit er niet in?

 • Heen- en terugreis
 • Overige (alcoholische) drankjes, snacks voor onderweg en uitgaven bij horecagelegenheden
 • (eventuele) Berglift kosten
 • Bergsportverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Fysiek

Comfort

Avontuur

Beleving

Techniek

Niveau

Dit ben ik!

Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar houdt ook van lekker ontspannen  na een wandeling. Ervaring met bergwandelen is niet noodzakelijk, want daarvoor ga je alle basisvaardigheden leren. Je hebt een goede basisconditie, maar een topsporter hoef je echt niet te zijn. Hoogtemeters ga je zeker maken. Soms betekent dit dat je wat steiler de berg op moet op klimmen. Is dit eng, spannend en/of moeilijk? Voor de één is het uitdagend en voor de ander niet. Deze trip is toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie. 

Ervaring

De bergpaden die we gaan bewandelen zijn soms uitdagend, maar allemaal goed begaanbaar. Als het pad even smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees. Wandelingen lopen door rotsachtig terrein. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de dagtochten. 

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de tochten genoeg ruimte over te houden voor ontspanning, is het goed om te weten dat we dagelijks tussen de 400 en maximaal 1000 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes, stops voor foto’s, oefeningen en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 5 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen dagrugzak (+/-5 kg) mee te nemen. 

Zelfstandig en zelfverzekerd bergwandelen - bergwandelen Seebach dal

Reisschema zelfstandig & zelfverzekerd bergwandelen

Het is eindelijk zover! Vol enthousiasme en gezonde spanning reis je af richting Mallnitz. Vandaag ben je vanaf 14:00 welkom op het basecamp. De namiddag staat in het teken van:   

 • Je settelen en spullen uitpakken; 
 • Elkaar beter leren kennen doormiddel van een spel; 
 • Als je wil mag je alvast een kleine verkennning rondom de hut maken. 

Tijdens deze trip gaan we genieten in de bergen en leren zelfstandig en zelfverzekerd bergwandelen. Onder het genot van een drankje genieten we de eerste avond van een verzorgd diner. Waarbij we de eerste avond tijdig afsluiten om de volgende dag wakker te worden van het gefluit van de vogeltjes. Na een goed ontbijt kunnen we fris en fruitig op pad in de bergen! 

De komende dagen neem ik jullie mee op een échte Oostenrijkse bergbeleving vanuit onze berghütte. Maar voordat het zo ver is, zijn er een aantal belangrijke skills die eerst aan bod komen. De basisvaardigheden zorgen dat jij zelfstandig en zelfverzekerd kunt gaan bergwandelen en bestaan uit een mix van theorie en vooral veel praktijk! Ik ga nog niet alles verklappen, maar we gaan aan de slag met navigeren met kaart en kompas en de verschillende alpine gevaren die op de loer kunnen liggen.

We sluiten ons avontuur af met een tocht die jullie zelfstandig gaan plannen. Hierbij overnachten we de laatste nacht in een berghut!

Daarnaast neem ik je mee in de outdoor keuken. Je leert welke lokale (on)kruiden je kunt gebruiken in de heerlijke biologische gerechten die we samen gaan maken.  En er is ook tijd om te chillen en te genieten van de prachtige omgeving, slapen in de buitenlucht en skinny dippen in een bergmeertjes voor wie durft. Al met al, een waar bergavontuur vol genieten, kennis vergaren en inspiratie! 

Rise and shine! Hopelijk hebben jullie heerlijk geslapen. Nadat jullie een goede bodem hebben gelegd voor de terugreis, nemen we alweer afscheid. Helaas zit het er alweer op! Hopelijk ga je vol kennis en inspiratie naar huis om je volgende bergavontuur zelfstandig en met zelfvertrouwen te plannen.  

Ons basecamp voor deze week is berggasthof Gutenbrunn. Van buiten ziet het eruit als een authenthieke Oostenrijkse berghut en aan de binnenkant heeft de hut een upgrade gekregen. Het is voorzien van comfort en alle basisfaciliteiten zoals elektriciteit, sanitair en verwarming, maar de charme van het eenvoudige en simplictische bergleven is behouden. Buiten op het terras jij genieten van de prachtige bergen in het Tauerntal.

Reizen naar het
Mallnitz

Kom jij deze vakantie met de auto? Vanaf Utrecht is het ruim 1000 km rijden. Heb jij in de auto nog een plekje vrij? Meiden in de Bergen stimuleert haar deelnemers om gezellig samen te carpoolen naar het startpunt. Laat het tijdens de Meet & Greet weten, dit is het moment om met de andere deelnemers af te spreken om te carpoolen.

Reis je liever met de trein? Het grote voordeel is dat Mallnitz een eigen station heeft. Vanaf Utrecht centraal ben je met 1x overstappen al in Mallnitz. Ook is mogelijk de nightjet te nemen. Vanuit Mallnitz bahnhof reis je eenvoudig in 20 min met de wandelbus naar de berghut.

Ga jij zelfstandig en vol vertrouwen de bergen ontdekken?!

Gids tijdens de Hike & Skill trip

Sietske

Sietske

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie bergwandelgids en instructeur tijdens deze trip. Ik vind het echt supermooi om anderen iets te leren en te inspireren voor een volgend bergavontuur!

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Je bent nooit te oud om te leren, ook niet in de bergen! Iedere bergtocht leer ik wel weer wat over mezelf, mijn skills of de omgeving. Ik wil jullie laten ervaren dat je veilig, zelfstandig en zelfverzekerd kunt genieten van de prachtige bergwereld.

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Meet & Greet

Bij iedere bergtocht die Meiden in de Bergen organiseert, wordt een online meet & greet gepland. Wat houdt dat in? Naast dat we elkaar al een keer gezien hebben, vertel ik je wat over het programma. Ook wil ik een aantal van de meest essentiele item van de paklijst met je doornemen die zeker niet in je rugzak mogen ontbreken. Heb je bepaald materiaal nog niet of weet je niet wat je het best aan kunt schaffen? Dit is ook het moment om al je vragen te stellen!

Meet & Greet: 

n.t.b. 

Uitrusting nog niet compleet?

Ben je nieuw in de wereld van huttentochten en bergwandelen en heb je nog niet alle spullen voor je huttentocht avontuur? Maar vind je de investering te groot om alles meteen of in een keer aan te schaffen? Denk dan eens aan huren. Meiden in de Bergen werkt samen met Starthiking. Zij verhuren hiking uitrusting van rugzak, camelbag tot hoofdlampjes. Heb je ook nog niet een goede regenjas of andere bergwandelkleding? Bezoek Basecamp Mountaineering dan eens. Zij verhuren een verscheidenheid aan bergkleding. 

Vanuit bergdorp Mallnitz leren alleen en zelfverzekerd bergwandelen

Genieten van je omgeving tijdens een bergtocht, weten waar je naartoe moet en je geen zorgen te maken of je het wel aankan. Het is een heerlijk gevoel wat ervoor zorgt dat je nog veel meer van je bergavontuur in het hier en nu kunt genieten. Bergsteigerdorp Mallnitz ligt aan de zonnige kant van Nationalpark Hohe Tauern in Karinthië. Het is een onondekte parel omgeven door groene bergflanken en hoge bergtoppen. Daarnaast staan cultuur, traditie en bergsteigen hier hoog in het vaandel. En daarom is het dé perfecte uitvalsbasis om aan de slag te gaan met de basisvaardigheden die je nodig hebt om zelfstandig en vol zelfvertrouwen een avontuurlijke bergtocht te wandelen!  

Het gebied kenmerkt zich door haar diversiteit in terrein. In de drie dalen rondom Mallnitz vind je fijne en toegankelijke wandelpaden door weides maar ook de ruige alpiene gebieden liggen binnen handbereik. Deze combinatie van rust en diversiteit aan gebieden is perfect om zonder druk aan de slag te gaan met navigeren, orienteren, bergwandeltechnieken en te werken aan ons zelfvertrouwen in verschillende soorten bergterrein.