Zin in een wandelvakantie naar Oostenrijk?!

Soca trail Slovenie - voorfoto

Ben jij op zoek naar een vakantie met prachtige natuur, uitzicht op bergen, kilometers aan wandelpaden en die heerlijke gemütlichkeit? Dan is Oostenrijk bij uitstek hét land om jou volgende wandelvakantie te plannen! Zeg nu zelf, dit ziet er tocht fantastisch uit!?

Waarom is Oostenrijk dé bestemming voor een wandelvakantie?

Een stevige bergwandeling of juist een wat rustigere wandeling langs meren of door het dal. Wat je wens ook is, Oostenrijk heeft het allemaal. De Oostenrijkse Alpenvereniging beheerd meer dan 40.000 wandelpaden verspreid over de verschillende deelstaten van Oostenrijk. Daarnaast zijn er 575 Alpenverenigingshutten verspreid over Oostenrijk, Duitsland en Zuid-Tirol. Om het nog maar niet te hebben over de vele almhutten waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten. En je kunt hier ook mijn favoriete zoetigheid krijgen, de Kaiserschmarrn! Het is tijdens een wandeling altijd fijn een doel te hebben om naartoe te lopen. Dit kan een topkruis of berghut zijn waar je op het terras even bijkomt van de wandeling.

Wandelen door schitterende natuur

Ook qua natuur kun je tijdens je wandelvakantie in Oostenrijk alle kanten op. Je kunt de lieflijke almen met haar weides en koeien opzoeken. Houd jij meer van ruige bergen? Dan kun je het ook hogerop zoeken in het hooggebergte van bijvoorbeeld de Hohe Tauern. Wil je jezelf een beetje in Italië wanen en tocht die Oostenrijkse gemütlichkeit ervaren? Dan zijn de ruige bergtoppen van de Lienzer Dolomieten iets voor jou! Kortom, ook qua landschappen kun je in Oostenrijk alle kanten op!

Wandelvakantie in Oostenrijkse Ratikon

Wil je daarnaast een dagje iets anders doen? Dan vind je bijna in ieder dorp wel een wellness met uitzicht op de bergen. Of je kunt één van de vele andere activiteiten proberen die je in de bergen kunt doen, zoals downhill mountainbiken, canyoningen, rotsklimmen, rodelen, paardrijden of raften.

Wat een wandelvakantie in Oostenrijk met je doet

Mirjam Hoogerman van het platform Austria.info neemt je mee in het gevoel wat zij elke keer krijgt als ze gaat wandelen in de Oostenrijkse bergen.

Mirjam: “Al die prikkels die op je afkomen op een dag. Pffffffff… Soms moet ik echt even resetten. Even helemaal niets doen. En dat niets doen, dat vind ik knap lastig. Want ik ben zo gewend om altijd aan staan, dat uitstaan best even wennen is. In de bergen kost het me altijd de minste moeite. Mijn onrust zakt snel weg (misschien wel door de ijlere lucht 😉 ). Al mijn aandacht gaat naar het fascinerende uitzicht en alles trechtert zich in 1 simpele en heldere ‘to-do’: hiervan genieten!

Foto 2. Austria.info - Huttentocht

Daar kan ik écht in het hier en nu zijn, om maar een (vreselijk) clichée te gebruiken. De hele dag buiten zijn, op pad zijn, nieuwe ervaringen opdoen: het doet me zó goed! Mijn jaarlijkse wandelweekend is ook echt iets, waar ik enorm naar uitkijk, het is mijn oplaadpunt. 4 Dagen wandelen, daarna kan ik weer een jaar knallen!”

Wil jij dit ook ervaren?

Dat kan! Tijdens een huttentocht met Meiden in de Bergen trek je samen met andere dames meerdere dagen achter elkaar de bergen in. Je zoekt het hogerop om vervolgens de drukte en de moderne beschaving achter je te laten. Rugzak op en voetje voor voetje loop je rustig de berg op. Je hebt geen ruimte om aan al je to-do lijstjes te denken. Er is alleen maar ruimte om in het hier en nu te zijn. Dat is wat je gaat ervaren! Om niet te vergeten het uitzicht als je midden in de bergen wakker wordt. Fenomenaal…

Wandelvakantie in Oostenrijk op huttentocht

Alle info die je zoekt over Oostenrijk

Meer weten over Levensgeluk of jouw volgende wandelvakantie in de Oostenrijkse bergen? Neem eens een kijkje op dé officiële reisgids voor Oostenrijk: Austria.info. Naast dat ik je natuurlijk graag meeneem op één van mijn bergtochten. Vind je via deze reisgids allerlei inspiratie over wandelgebieden, leuke bestemmingen én welke gerechten je tijdens je vakantie in Oostenrijk zeker niet wilt missen. Heb jij via Austria.info je volgende reisbestemming gevonden dan laat ik je daar de bergen graag tijdens een huttentocht beleven!

Geschreven door Sietske

Geschreven door Sietske

Hi, ik ben Sietske. En sinds 2020 ben ik mijn passie en droom gaan leven! Ik ben niet alleen naar de bergen verhuisd, maar ik mag deze prachtige omgeving ook mijn ‘bureau’ noemen. Ik ben namelijk Oostenrijks bergwandelgidse en met Meiden in de Bergen neem ik dames mee op avontuur in de bergen. Ik wil hen inspireren de bergen te ontdekken om meer in verbinding te komen met de natuur, anderen en vooral zichzelf. Naast een outdoorzie ben ik academicus, maar vooral ook lekker praktisch! Niet te veel lullen, maar lekker bewegen. Ga je met mij mee op pad in de bergen is er nooit een saai moment en zit er ergens wel een snack in ;-).

Deze blogs zijn misschien ook interessant…